SHINING

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

30-05-2008, 16:26

ale o co te spory, skoro nawet Kvarforth uwaza, ze nienawidzi BM (wytlumaczenie w wywiadzie, w watku o Skitliv)
Coś tam było! Człowiek!
jesterSS

30-05-2008, 16:30

Hehehe, jakie spory, ja ich popuszczam tylko. "Spory" o istotę BM to domena debili.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

30-05-2008, 19:54

jesterSS pisze:Ani myślę zjebany bukoliku stykać się z tobą. Wkurwia mnie tylko, jak taki wsiowy bęcwał cały czas najeżdża na Shining, nie znając nawet w przybliżeniu tego zespołu, a nagle zaczyna pchać w ten band brudne łapska, gdy tylko wreszcie zapoznał się z jednym z lepszych materiałów zespołu. Typowe.
Skoro, bucu niemyty, zaczynasz temat, to znaczy że mnie prosisz żebym skomentował, panie rokendroliwec-fan-shining, to może ci powiem że wcześniejsza twórczość Shining jest mi znana z paru przesłuchań (2 / 3 płyta), co odbyło się na znaczny czas przed homoseksualnymi ekscesami pana/pani K. a sposób w jaki komentuję obecne oblicze zespołu jest chyba oczywisty. Nie zamierzam się też utożsamiać czy identyfikować z tym zespołem jako takim (co pewnie tobie przychodzi bez większych trudności, szczególnie po jasnym określeniu biseksualnej orientacji K.), a nawet jeśli to jeden wielki chuj ci do tego.
jesterSS pisze:Hehehe, jakie spory, ja ich popuszczam tylko. "Spory" o istotę BM to domena debili.
Popuszczasz w gacie, mówisz? Kwa-trofhgh czy jak mu kurwa tam dawno mówił że niespecjalnie to co gra można nazwać black metalem, a jako-takie spory o istotę w BM póki co sam przeprowadzasz.

PS. nie pisz już do mnie o mnie, bo przez ciebie przegapiłem koniec aukcji z kasetą Lividity. Polecz może swoje kompleksy w rozmowie z psychologiem.
jesterSS

30-05-2008, 20:13

Pfffffffffff, nawet mnie buraku nie rozśmieszaj bo nie rozumiesz ani słowa z tego co piszę. :roll:

Powtarzam, nie przeprowadzam iditotycznych sporów co do mistycznej istoty BM. Ja tą muzykę po prostu wrzucam od razu do worka z rockiem, po BM rządzi się identycznymi regułami (co najwyżej sympatyzuję z kocepcją BM sensu largo). Wiem, że Nif zmierzał do tego pierwszego. Genralnie, sam potwierdziłeś, że gówno słyszałeś Shining, wszystko tak jak się spodziewałem. Wypierdalaj czytać sobie gazetki, żeby wiedzieć, czym błyskać, co trzeba powiedzieć a co niewypada. Tylko nie zdejmuj kagańca next time.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

30-05-2008, 20:25

Kurwa, no przyjebał się jak rzep do psiej dupy.

Przecież nie od dziś i nie od wczoraj wiadomo że to, co mi zarzucasz, właściwie tyczy się ciebie, zresztą odsyłam do postów bodajże Trockiego, który już chyba wystarczająco dobrze nakreślił sprawę. Masz kompleksy, małego fituka, ważysz 60 kilo, 90% muzyki znasz z mp3 (chyba że nasz wspólny znajomy coś ci przegra), sam już pewnie nie pamiętasz kiedy ostatnio byłeś na jakimś koncercie, jesteś totalnym bezguściem niemającym swojego zdania, a jedyne dwie rzeczy którymi się różnisz od studentów w swetrach, to to że znasz (z mp3) trochę więcej płyt i czytasz o muzyce (pewnie w internecie, w końcu to środowisko w którym powstałeś).
jesterSS

30-05-2008, 20:39

Czesław pisze: Przecież nie od dziś i nie od wczoraj wiadomo że to, co mi zarzucasz, właściwie tyczy się ciebie

Co za prostacka sztuczka.
Czesław pisze: 90% muzyki znasz z mp3 (chyba że nasz wspólny znajomy coś ci przegra

Gówno wiesz, co z czego słucham. A Necro przegrał mi AŻ dwie kasety.
Czesław pisze: jesteś totalnym bezguściem niemającym swojego zdania
Pierwszego nie zwerfyfikujesz bo nie masz bladego pojęcia o tym, czego słucham lolku. A to drugie to tak koszmarna bzdura, że nie muszę jej obalać.

Genrelnie jesteś frustrat, mitoman, idiota, trend i papuga. W proporcjach równych.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

30-05-2008, 20:43

jesters - czesiek
1 : 0

; )
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

30-05-2008, 21:01

trend i papuga
Daj TYLKO JEDEN przykład na to że powtarzam cudze opnie jako swoje, tudzież że jestem trendem. Albo wypierdalaj na wieki. A wpierdol i tak masz.
jesterSS

30-05-2008, 21:15

Very Well :roll:

- Shining zdradził black metal, bo Kvarforth się całował
- Maniac to gej i udupił Mayhem
- Mayhem umarł wraz z Euronymousem
- "lifestyle" Watain wpływający na supremację tego zespołu (katany)
- Darkthrone be, bo wyszedł z lasu
- C93 to hałas dal ex-metalowców
- CC to gówno bez feelingu, które zabiło DM
- Underground nie podlega krytyce
-"nie znam Shining dobrze, ale zjebię bo 'metylowa' ignorancja w cenie"
-"nie za bardzo znam Mastodon, ale to podobno nowomodny syf niegodzien dzielić sceny ze Slayer"
- nie wolno słuchać razem Venom i NIN

...plus 5832 przykłady na najzwyklejsze trendziarstwo i świńskie chłeptanie obiegowych/stereotypowych opinii, podpinanie się pod innych z braku własnych argumentów, w efekcie mamy żałosno-zabawny obraz zbuntowango "metalowego" modnisia pyskującego do starszych, dopóki go nie stemperowali i skompromitowali. LOL!
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

30-05-2008, 21:33

- Shining zdradził black metal, bo Kvarforth się całował
+ nigdy nie pisałem o zdradach w BM bo mnie to średnio interesowało, do tego dochodzi fakt że jako taki shining też mnie średnio
- Maniac to gej i udupił Mayhem
+ może po reaktywacji, zresztą skoro uznajesz siebie za "salytanicoznawcę" powinieneś wiedzieć co mam na myśli mówiąc "gej"
- Mayhem umarł wraz z Euronymousem
+ fakt niezaprzeczalny i zawsze będę się pod tym podpisywał
- "lifestyle" Watain wpływający na supremację tego zespołu (katany)
+ wyrwane z kontekstu, powiedzianego w formie żartu, widać moja składnia niezrozumiała dla plebsu
- Darkthrone be, bo wyszedł z lasu
+ DT złe, bo grają chujowo od którejś tam płyty, a jakiś tam Fegriz pierdoli głupoty
- C93 to hałas dal ex-metalowców
+ wiadomo
- CC to gówno bez feelingu, które zabiło DM
+ powiedziałbym raczej że nie przepdam za CC, ale nie dlatego że grają chujowo, ale dlatego że muzycznie coś mi nie pasuje, wiesz różne są gusta (no, chyba że ktoś nie ma, o czym chyba wiesz najlepiej). zresztą to zabawne bo z manowarem dzisiaj o CC chwile gadalim
- Underground nie podlega krytyce
+ bzdura
-"nie znam Shining dobrze, ale zjebię bo 'metylowa' ignorancja w cenie"
+ po pierwsze pitny to chyba jednak jest etyl, po drugie coś pierdolisz
-"nie za bardzo znam Mastodon, ale to podobno nowomodny syf niegodzien dzielić sceny ze Slayer"
+ coś pierdolisz
- nie wolno słuchać razem Venom i NIN
+ ja tego nie robię na pewno

Cóż, Jester, jesteś żałosny, póki co to ci słabo poszło. Ide żreć, ziemniory i mięso, to by się też przydało, a nie sałata i mineralna.
jesterSS

30-05-2008, 21:37

Jakie odwracanie kota ogonem;)
Nawet się nie potrafi przyznać. Co, mam przytoczyć żywcem, świeże w niektórych przpadkach cytaty? LOL i dość zaśmiecania topicu o wspaniałym i wizjonerskim zespole obroną naczelnego trenda forum. Skompromitowałeś się totalnie. Na odczepne sparafrazuję jednego bezmózga - "Shining nie dla ciebie". Hihihi...
Awatar użytkownika
COFFIN

30-05-2008, 21:53

Idźcie się dzieciaki lepiej napijcie poza domem i zostawcie kompa na 24 h;) W Szczecinie akurat są juwenalia i chociaż ta impra i jej założenia zwisają mi i powiewają ( bo studentem nie jestem już od jakiegoś czasu, a nawet jak byłem, to też mnie z grubsza nie teges... ), to jakby nie patrzeć jest to okazja, bo pół miasta chodzi nieźle wycięta ;)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

30-05-2008, 22:23

Jaki jest koń, każdy widzi - zarówno jeśli chodzi o zaśmiecanie (patrz: reakcja studenta z polski B na odświeżenie tematu), jaki i powiedzmy opinie, gusta i poglądy. Niektórzy po prostu chyba zbyt poważnie podchodzą do for internetowych he he.

A tobie jester dziękuję za komplement, wiadomo że Shining nie adresuje swojej muzyki do mnie, a raczej do słabych jednostek, którymi łatwo manipulować, Niklas zresztą mówił o tym w wywiadach.

Coffin - sobota jutro ;)
Awatar użytkownika
COFFIN

30-05-2008, 22:25

U mnie sobota była już we wtorek ;)))
jesterSS

30-05-2008, 22:26

Ułom wycofujący się tylnymi drzwiami.
Pfff, idę na sesję z Eerie Cold, płytą roku 2005.
Awatar użytkownika
COFFIN

30-05-2008, 22:31

Ty też wyluzuj poślady, bo jeszcze trochę i z nerwów wypadną Tobie włosy ( jeśli w ogóle masz/miałeś*)

*Niepotrzebne skreslić
Awatar użytkownika
hcpig

Re: SHINING

16-09-2008, 20:34

Wiecie oczywiście co wychodzi we wrześniu?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

16-09-2008, 20:38

Mamy wrzesień, za dwa tygodnie nowy Ofermod, nowy Slogun już nagrany, Shining może poczekać.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-09-2008, 20:41

jester pisze:Wiecie oczywiście co wychodzi we wrześniu?
nowy Blog27??? ponoć Tola też jest emo :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
hcpig

16-09-2008, 20:42

Pod koniec września. Ja nie czekam na Ofermod tylko w linii prostej na moich faworytów. Ciekawe, czy sprawdzą się moje prognozy co do proporcji rocka w muzyce Szwedów, przynajmniej na to wskazywał kierunek rozwoju.
Adrian696 pisze: nowy Blog27??? ponoć Tola też jest emo :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Jak sobie Tola potnie pizdę żyletką to pogadamy, na razie daleko jej choćby do ekstremy blond na(zi)stolatek z Prussian Blue, które to swego czasu zrobiły zamieszanie na mhouse.
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ