Trzaski, zgrzyty i skowyty.

Dungeon synth, dark ambient, drone, harsh noise i inne mroki

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

Re: Trzaski, zgrzyty i skowyty.

16-09-2008, 19:41

To jest fajna płytka :

Wolfskin Featuring Objekt4 'The Hidden Fortress: A Revisitation'

Warto poszukać bo ciekawa !
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

16-09-2008, 19:43

Wolfskin nie znam, Objekt4 obsysa niemiłosiernie :(
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

20-09-2008, 20:24

Obrazek
SURVIVAL UNIT fentanyl martyrs
Autarkeia
2007

Dzisiaj dla odmiany napiszę o prawdziwym arcydziele. "Fentanyl Martyrs" jest płytą o wojnie, ale nie takiej, gdzie uśmiechnięci i wypoczęci żołnierze patrolują sobie pustynię Hummerem czy czołgach najeżdżających miasto. Nie drodzy państwo, ten album jest poświęcony wojnie, w której ofiar cywilnych jest 3 razy tyle co wśród żołnierzy, wojnie, dla której w ciągu jednego dnia zabito 150 dzieci. Jest to płyta o ludobójstwie, śmierci, kłamstwie, propagandzie, bólu, śmierci i zniszczeniu. Dwie płyty, nazwane odpowiednio "Fentanyl" i "Martyrs", poświęcone w całości Czeczenii i masakrach odbywających się tam od wielu lat.

Nie dostaniemy tutaj pochwały żadnej ze stron, SU z zimnym obiektywizmem, przez blisko 2 godziny rysuje obraz zniszczenia, głodu, podrzynanych gardeł, palonych wiosek, gwałconych cywilek, trutych fentanylem cywilów i generalnie wszystkiego, co niesie ze sobą wojna na tle etnicznym.

Jest to wydawnictwo wyjątkowe także z paru innych powodów. Po pierwsze, wszelkie przesłanki wskazują, że to pożegnalny album SU. Po drugie, panowie odeszli od "papier-xero-czarno-biały-druk" CDrowych wydawnictw, i przy współpracy litewskiego labelu wypuścili genialnie wydaną płytę: gruby, 6-panelowy digi, 20-stronicowy booklet, złote płyty, a wszystko w ręcznie składanym slipcasie. Naprawdę, tak dobrze wydanego CD nie widziałem dawno. No i po trzecie primo, ultimo - jest to najlepsza płyta z PE jaką w życiu słyszałem.

Więcej pisać nie będę bo pewnie i tak zainteresują się tym - nie zawaham się powiedzieć - wybitnym albumem ze 2 osoby, ale jeżeli ktoś lubuje się w płytach ciężkich, przytłaczających i gorzkich to jak najbardziej polecam ten zakup. Minusów - poza raczej wysoką ceną - nie stwierdzam. Oceny na razie nie daję, bo moje wewnętrzne jury będzie obradowało nad 10/10. Amen.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

20-09-2008, 20:36

SU rozpierdala lepiej niż Endriu Gołota - tutaj cały ich koncert (WARTO!!!):

Na osłodę:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

25-09-2008, 11:39

FREAK ANIMAL NEWS:
Finally after many years of waiting & preparations, following are progressing. Hopefully out in november as soon as I return from Japan gigs.

-V/A HATED PERVERSIONS -CD
N12, Sick Seed, Bizarre Uproar, Eleczema, Grunt, Taint, Dorchester Library, Control. 52 minutes in special box with lots of visuals.

-BIZARRE UPROAR "Lihaevankeliumi" 3xCD box
three CD's including all 10 3"CDrs + bonus material. Represents the BU era which was dominated by industrial noise loops and even rhythms. Painful feedback, vocals etc, but not really any of fast cut-up-noise etc. Becoming the most expensive FA release with its very neat box-set. With full color visuals.

-MANIA "Ultra Negative" CD
cd version of the cancelled vinyl edition. Heavy and slow paced rumbling noise with rough metal junk abuse.

possibly due demand, will be re-issues of N12 playground and substitute CD's. Maybe also 3rd re-release cd with all the other materials? We'll see.

All above going to be pressed 300 copies on real CD.
\o/
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

13-11-2008, 23:42

laaaaaaalaaaaaalaaaalaaalaaaaaaaaaaaa, ale sobie pierdolnąłem zakupy :D

Jako że właśnie wydałem 90€ na DWIE płyty, których od dawna szukałem naszła mnie mała refleksja-pytanie:

Jak duża jest wasza kolekcja płyt z PE :D?
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

15-11-2008, 23:21

Dobra chuje, żarty się skończyły, płyta roku 2008 nadchodzi:

Obrazek
AN UPDATE AS FAR AS THE NEW ALBUM "BLOODY ROOTS".
ALL RECORDING IS DONE AND EVERYTHING WAS COMPLETED. I AMM AWAITING THE MASTERING ON THE DISC TO BE COMPLETED SOON, SO EXPECT AN AUTUMN/WINTER '08 RELEASE FOR THIS ONE. 14 NEW TRACKS CLOCKING IN AT 49 MINUTES.
IT WILL BE CO-RELEASED BY CIRCLE OF SHIT AND TRASH RITUAL. KEEP AN EYE OUT HERE FOR MORE INFO.
MASTERING WILL BE DONE BY CHRIS GOUDREAU OF SICKNESS.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

21-11-2008, 14:55

Dla zainteresowanych - w sklepie mp3 Tesco jest całkiem sporo fajnych rzeczy - winyle Genocide Organ itp.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

23-11-2008, 13:55

Morph pisze:Jako że właśnie wydałem 90€ na DWIE płyty, których od dawna szukałem naszła mnie mała refleksja-pytanie:

Jak duża jest wasza kolekcja płyt z PE :D?
Zero buahahah :D Ale zastanawiam sie co by nie kupić jednej płyty z PE bo ostatnio kumpel w swoim samochodzie zafundował mi 1.5h z hardstyle na cały regulator a sprzęt ma w chuj mocny także myśle nad rewanżem u mnie w aucie i musze znaleźć coś maksymalnie mocnego i popierdolonego bez chwili wytchnienia.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

23-11-2008, 14:23

Morph pisze:Dla zainteresowanych - w sklepie mp3 Tesco jest całkiem sporo fajnych rzeczy - winyle Genocide Organ itp.
U mnie w Tesco tego nie ma :(
:mrgreen:
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

23-11-2008, 15:56

Ależ się uśmiałem :roll:

Swoją drogą wybitnie wkurwiające jest wyszukiwanie na ebay płyt z Tesco, podobnie jak Whitehouse :D
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

23-11-2008, 16:04

ta, tak samo jest z Coil. Jakies gotyckie gowna mi wyskakuja...
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

24-11-2008, 12:26

Morph pisze:Ależ się uśmiałem :roll:
Dobrze, smiech to zdrowie.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

27-11-2008, 19:10

Zostając w temacie Tesco:
THE FIRST MONTHS WILL SEE US BUSY WITH MANY MORE SUPERB NEW RELEASES.

ISOMERS THIRD ALBUM, A TRAVEL INTO INDUSTRIAL POWER ELECTRONICS, UNEXPECTED FROM
THIS BAND, WILL START THE WARM UP.

ANENZEPHALIA WILL FINALLY RELEASE THEIR LONG EXPECTED NEW ALBUM ON CD AND LIMITED
VINYL, MUSIC THAT WILL AGAIN SHOW THE OUTSTANDING WORK OF THIS BAND. ALSO A DOUBLE
CD COMPILING ALL THE UNRELEASED BUT LIVE PLAYED TRACKS OF THE PAST YEARS, IN STUDIO
VERSIONS, IS PLANNED.

GENOCIDE ORGAN HAS JUST FINISHED THE WORK ON THE MASTERING OF THE DVD/CD TOKYO SET;
AS WE EXPECTED IT WILL BE A VERY SPECIAL RELEASE AND WORTH THE LONG WAIT. ALSO 2009
WILL BE THE 20TH ANNIVERSARY OF LEICHENLINIE AND THEREFORE THE 1ST LP OF THE BAND
WILL BE ONCE AGAIN REDONE IN A COMPLETELY REMASTERED VERSION WITH TWO TRACKS FROM A
FORGOTTEN COMPILATION BEING ADDED. HERE IT WILL BE A CD AND LIMITED LP VERSION
EDITION. THE WORK ON A LIMITED 7" HAS ALSO JUST BEEN FINISHED.

PACIFIC 231 THE LEGENDARY FRENCH INDUSTRIAL ACT, COMPILED AND REMASTERED ALL HIS
CULT RECORDINGS LONG GONE CASSETTE AND COMPILATION MATERIAL TO RELEASE AN
EXTRAORDINARY DOUBLE CD COMPILING MATERIAL FROM THE EIGHTIES AND AN EARLY LIVE
PERFORMANCE
------------------

HOLD THE RANKS!
Awatar użytkownika
Bloodcult

29-11-2008, 18:29

Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

14-12-2008, 19:41

Obrazek
Kaniba - The Serpent, the Omega, and the Completion of the First Circle , ambient/lustmord/drone/strach. Soundtrack do Wojny Światów, ale nie filmowej, lecz prawdziwej. Koszmar, strach i przerażenie. Mocne.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

24-03-2009, 07:59

\o/
HELLon guerillos !!! Vilnius and Sundsvall mafia's families is back with new cultural crimes. On Autarkeia label we are going to release 4 old records of swedish cult power electronics project SURVIVAL UNIT. Those were never been released oficially and appeared in extremelly small editions on CDRs.
Te 4 płytki to:
Survival Unit "Murder For The Mission" goldenCD
Survival Unit "Thought Trigger Target" goldenCD
Survival Unit "Tied Down For Survival" goldenCD
Survival Unit "Will To Zero" goldenCD

O jakość wydania się nie martwię, Autarkeia nie nawala.
Jaghut
zaczyna szaleć

04-07-2009, 23:47

Ale pikny topic aż coś skrobnę :D

Obrazek

Various Artist- Projekt Neue Ordnung

Mocne wydawnictwo. Klasycy europejskiego PE (Genocide Organ, Anenzephalia, BDN) i kilka mniej znanych (no może oprócz De Fabriek) projektów. A muzycznie? Klaustrofobia, paranoja i wszechobecna kontrola. Można poczuć osaczenie przez państwo, społeczeństwo. Środki do osiągnięcia tego efektu są różne: klasyczne PE Anenzephalii, transowy, rytmiczny industrial De Fabriek, ambientowe plamy Tomografia Assiale Computerizzata ale żaden zespół nie dał przysłowiowej dupy :)
Rzecz wyszła na winylu limitowanym do 558 kopii. 10 (nieosiągalnych) w metalowym pudełku, 75 (pojawiają się czasem za średnio ok 300 ojro) z niebieskim tłem okładki a reszta z zielonym, takim jak na zdjęciu (one chodzą za ok 150 ojro). Jak ktoś chce kupić to gorąco polecam, ja na razie pozostanę przy empechujkach :oops: Płyta jest wysoko na mojej liście. Doskonały dobór kapel i wykonanie
Jak coś to wicie rozumicie.
Awatar użytkownika
PrzemoC
postuje jak opętany!

05-07-2009, 02:23

Co jakiś czas można czytać recenzje klimatów harsh noise czy PE na tej stronie:

http://blog.harshnoise.art.pl

Przejrzałem temat i warto dodać, że dzisiejszy noise bardzo różni się od większości tego co powstawało w latach 90-tych. Pojawiają się różne interesujące nurty np. Harsh Noise Wall, popularny jest też techniczny, analogowy noise.

Polecić mogę np. Knurl, The Cherry Point, LHD, Lasse Marhaug, Goat (wspólnie z Nordvargrem jako Goatvargr), Xome, Kazumoto Endo, Sickness (gość ze Slogun, teraz ma nową płytę), Nkondi, Pedestrian Deposit, Circuit Wound, MSBR, Ichorous, a z lżejszego hałasowania 16 Bitch Pile-Up, Hive Mind, Emaciator, te ostatnie są bliżej dronu i minimalu, w ultra minimalnym nurcie HNW dają radę The Rita, Vomir i sporo innych.

Z polski polecam: Vilgoć - nowa płyta i split wyszły na początku roku, power electronics gdzieś pomiędzy Slogun i Whitehouse, wokal po polsku, The Sleep Sessions - techniczny harshnoise, Brandkommando - power e. / death industrial,
Tarpaulin
w mackach Zła

05-07-2009, 11:16

Xome faktycznie zacna rzecz, zbliżone poziomem klimaty cut n paste noisu zapodaje też Sissy Spacek.
Tego typu klimatów słucham z częstotliwością mniej więcej raz na rok, ale czasami miło jest sobie wypalić galaretę miedzy uszami za pomocą takich brzmień.
Co do krajowych klimatów - podeszło mi przykładowo Dead factory, industrialny ambient.
ODPOWIEDZ