NUM SKULL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
NUM SKULL
Taki sobie stary i zapomniany zespolik z USA, jak to okreslaja "Num Skull, one of the first Midwest thrash bands, was originally formed in 1985". Wydali dwie plyty debiut Ritually Abused w 1988, pelnometrazowe, niewydane oficjalnie demo Our Future Our Terror w 1990 i pozegnalna When Suffering Comes w 1996. Debiut to plyta wlasnie z gatunsku barbarzynskiego raw traszyku, mocno czuc Venom, sporo piekla,siary ,brudnego brzmienia i opetanczych wrzaskow na granicy zdarcia gardla, zajebista rzecz, takie Destruction moze spierdalac w podskokach. Potem bylo demo ktorego nigdy nie wydano oficjalnie i mozna to gdzies na mp3 skolowac bo krazy w sieci. Na koniec po roszadach personalnych gdzie dokooptowali miedzy innymi kolesia z Broken Hope nagrali plyte zupelnie odmienna od debiutu z zapierdolistym deathmetalem , moze nieco sie kojarzacym wlasnie z Broken Hope, mocno gardlowe ryki i przybrudzone brzmienie, zajebista rzecz. Mike Eisenhauer z Num Skull stworzyl Evil Incarnate ale daleko im do Num Skull. O tu jest historia i jakies streamingi nawet chyba http://www.geocities.com/sunsetstrip/1770/numskull.html .
Co wy na to ?
Co wy na to ?
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NUM SKULL
pozwól, że przetłumaczę:Triceratops pisze:Num Skull, one of the first Midwest thrash bands, was originally formed in 1985
Num Czaszka , jednej z ten pierwszy Środkowy wschód zbić wstęga , był oryginalnie uformowany w 1985
"Ritually Abused" i "Future Out Terror" są zajebiste. Jam bym to wsadził gdzieś pomiędzy "Spectrum Of Death" Morbid Saint, a "Darkness Descends" Dark Angel. Jak dla mnie miazga - świetne brzmienie, zajebiste wokale i dużo agresji. Nigdy nie słyszałem trzeciej płyty.
- 4m
- weteran forumowych bitew
Dobrzy byli skubańcy. Dawno temu słuchałem jedynki na kasecie, a wywarła chyba mocne wrażenie, jeżeli zespół trafił na listę must have z adnotacją: cała dyskografiaTriceratops pisze:Co wy na to ?

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Triceratops
Dosc dobrze ujete, mozna dodac jeszce wczesny Sadus.Warcrimer pisze:"Ritually Abused" i "Future Out Terror" są zajebiste. Jam bym to wsadził gdzieś pomiędzy "Spectrum Of Death" Morbid Saint, a "Darkness Descends" Dark Angel. Jak dla mnie miazga - świetne brzmienie, zajebiste wokale i dużo agresji. Nigdy nie słyszałem trzeciej płyty.
No bez jaj, w takim razie oceniam twoja znajomosc nie na 4 a tylko na 3+Maria Konopnicka pisze:Znam tylko Ritually Abused - przezajebista płyta! Niestety nic z późniejszych rzeczy nie słyszałem.

No jak beda zainteresowani to moge jakiegos pogladowego ripa zmontowac extra Q, oczywscie nic oficjlanie nie proponuje

woodpecker from space
- Triceratops
Debout pierwotni nie wyszedl nawet na cd wiec po sieci krazy wydanie cd z bonusem gdzie nie ma numerow seryjnych, to ponoc zespol wydal ale czy to rpawda chuj wie, w kazdymr azie fajnie brzmi. Na poczatku zdzierali u nas na allegro teraz mozna tanio skolowac.Maria Konopnicka pisze:chyba jakąś reedycje - bo pamiętam, że za swoją zapłaciłem dość sporoTriceratops pisze: ile jedynke mozna kupic dfosc tanio
Calkiem mozliwe, nastepnym razem dam znacMaria Konopnicka pisze:... i popełniłeś błąd, bo zapłaciłbym Ci pewnie za nią ze dwa razy więcejTriceratops pisze:
to dwojka to rarek wyszdl w 750 sztukach zanim zamkneli Defiled, Pare miechow temu sprzedalem sztuke na allegro.

woodpecker from space
Tak na marginesie, swego czasu rozmawiając z Eisenhauerem poruszyłem temat wydania "Future Out Terror" i z tego co pamiętam był bardzo chętny i nie miał żadnych wygórowanych żądań, więc jakby ktoś chciał zainwestować w wydanie czegoś fajnego...
Jakby co to ja na pewno sztukę kupię.

- Triceratops
No fajnie by bylo, bo dobry material, tak w ogole to kapela od paru lat jest active ale nic z tego nie wynika jak na razie.Warcrimer pisze:Tak na marginesie, swego czasu rozmawiając z Eisenhauerem poruszyłem temat wydania "Future Out Terror" i z tego co pamiętam był bardzo chętny i nie miał żadnych wygórowanych żądań, więc jakby ktoś chciał zainwestować w wydanie czegoś fajnego...Jakby co to ja na pewno sztukę kupię.
woodpecker from space
- Triceratops
No niech ktos dziubie podsunie pomysl plus linki z allegro czy ebaya. Zaraz nam zrobi limita zlotego w 666 kopiach.
woodpecker from space
- Triceratops
- Triceratops
- Triceratops
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Tu się nie zgodzę. Zwłaszcza debiut EVIL INCARNATE mnie niszczy.Triceratops pisze:Mike Eisenhauer z Num Skull stworzyl Evil Incarnate ale daleko im do Num Skull.
Sam NUM SKULL nie zrobil na mnie specjalnego wrażenia (mówię o "Ritually Abused"). Słyszałem to kiedyś w warszawskiej Dziupli i nie skusiłem się nawet mimo atrakcyjnej ceny. Takie sobie death-thrashowe granie.
To wyszło na cd pierwotnie? Czy tylko na winylu? Mam bootleg (nienajlepszy) z początku lat 90. i reedycję Metal Mind (która wcale nie jest źle wydana - Maria przesadzasz). Pamiętam jeszcze reedycję Nuclear Blast. I tyle.Drone pisze:Jak to - nie masz first pressa?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Triceratops
Debiut wyszedl pierwotnie tylko na winylu potem pokazal sie bootleg (?) , dwojka wyszla tylko w defiled rec w 750 sztukach. nie slyszalem nigdy o reedycjach metalmind ani nuclear blast, w sumie dziwne bo nigdy nie widzialem ani na allegro ani na ebyu czy amazonie. Jak ktoe chce poznac dwojke niech walnie pm
woodpecker from space
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Chodziło mi o "Strappado".Triceratops pisze:Debiut wyszedl pierwotnie tylko na winylu potem pokazal sie bootleg (?) , dwojka wyszla tylko w defiled rec w 750 sztukach. nie slyszalem nigdy o reedycjach metalmind ani nuclear blast, w sumie dziwne bo nigdy nie widzialem ani na allegro ani na ebyu czy amazonie. Jak ktoe chce poznac dwojke niech walnie pm

Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Triceratops
- Triceratops
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Daje radę "When Suffering Comes". Niezły, dość prosty death metal na starą modłę, tyle że Venom zarżnęli za koniec 

Yare Yare Daze
-
- weteran forumowych bitew
stara ekipa wychowywała sie na tym.
- Triceratops
Hehe no ale hardkor, ja mam 2 egzemplarze wiec rozumiem ze reszta z pozostalych 748 jest tutaj bo tylko 2 osoby sie zapytaly, heheh 

woodpecker from space