WARPATH (Ger)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

Re: WARPATH (Ger)

11-09-2008, 16:03

Nie wiem czemu ostatnio na tym forum mam problem z pisaniem postów (nie wklejają się), ale może teraz się uda. Drone i Triceraptors (nad wpisami Jestera się zlituje) autentycznie rozwalacie mnie, wasza ocena osób, których nigdy nie mieliście okazji poznać czy nawet zobaczyć jest zniewalająca, ale wasze osądy są bardzo autorytarne (czyt. mocno idiotyczne) kilka waszych ostatnich stwierdzeń w tym temacie:

`to zwykle ciasnoty umysłowe`
`naruszają zapewne wasze zachowawcze spojrzenie na muzykę`
`Forum ma w tym względzie licznych strażników, którzy studzą rozpalone głowy awangardzistów, przypominając, że wyszli przed szereg, podczas gdy powinni bezgranicznie wierzyć w świętą trójcę niemieckiego thrashu (z wyłączeniem płyt "Cracked Brain" i "Renewal", bo to przecież gówno jest).` (sic !!!)
`ale zadaniem niosących kaganek oświaty jest prać, prać, prać, czemu służy i to zacne forum` (sic!!!)

Czytając was nasuwa mi się jedno słowo którym mógłbym was opisać: MEGALOMANIA.
jebać frajerów
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

11-09-2008, 17:09

rob pisze:Nie wiem czemu ostatnio na tym forum mam problem z pisaniem postów (nie wklejają się), ale może teraz się uda. Drone i Triceraptors (nad wpisami Jestera się zlituje) autentycznie rozwalacie mnie, wasza ocena osób, których nigdy nie mieliście okazji poznać czy nawet zobaczyć jest zniewalająca, ale wasze osądy są bardzo autorytarne (czyt. mocno idiotyczne) kilka waszych ostatnich stwierdzeń w tym temacie:

`to zwykle ciasnoty umysłowe`
`naruszają zapewne wasze zachowawcze spojrzenie na muzykę`
`Forum ma w tym względzie licznych strażników, którzy studzą rozpalone głowy awangardzistów, przypominając, że wyszli przed szereg, podczas gdy powinni bezgranicznie wierzyć w świętą trójcę niemieckiego thrashu (z wyłączeniem płyt "Cracked Brain" i "Renewal", bo to przecież gówno jest).` (sic !!!)
`ale zadaniem niosących kaganek oświaty jest prać, prać, prać, czemu służy i to zacne forum` (sic!!!)

Czytając was nasuwa mi się jedno słowo którym mógłbym was opisać: MEGALOMANIA.
wypierdalaj z takimi teoriami, od megalomani to tu ja jestem.
Awatar użytkownika
Sebol
zaczyna szaleć

11-09-2008, 17:49

Moje trzy grosiki w temacie, bez zbytnich wybiegow w bok, ktorych w tym watku jet calkiem sporo ;)
Warpath slyszalem dosc dawno, chyba z 10 albo i wiecej latek temu; gdzies ze dwie kasety to bym pewnie znalazl (trzeba bedzie przekopac stare zasoby przy okazji wizyty w PL). Z tego co pamietam bylo ok, ale bez padniecia na kolana, moze to troche przez zdecydowanie wzrastajace u mnie w tamtym czasie zainteresowanie brutalnym (DM/Grind) graniem. Chociaz to chyba nie do konca prawda, bo jednak (Nie)Swieta Trojca - Sodom, Kreator, Destruction ciagle goscila w moim CD lub w kaseciaku, i gosci do teraz :)
Moze gdyby Warpath wydal swoja debiutancka plyte w polowie lat 80-tych, tak jak wspomniana Trojca, to mialbym na ten zespol inne spojrzenie. A tak przy debiucie w 1992, gdy kazdy zespol z Trojcy wydal juz przynajmniej 5 plyt, w wiekszosc zajebistych, szansa wejscia na czolowa pozycje byla znikoma ;)
Zlego slowa o nich nie powiem, ale dla mnie juz chyba zawsze bede gdzies za Sodom, Kreator czy Destruction :)
No chyba, ze moje kasetowe wykopaliska sie udadza, i po ponownym przeluchaniu padne na kolana...
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

11-09-2008, 18:17

twoja_stara_trotzky pisze:
rob pisze:Czytając was nasuwa mi się jedno słowo którym mógłbym was opisać: MEGALOMANIA.
wypierdalaj z takimi teoriami, od megalomani to tu ja jestem.
sam wypierdalaj :twisted:
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-09-2008, 18:23

rob pisze: Drone i Triceraptors (nad wpisami Jestera się zlituje) autentycznie rozwalacie mnie, wasza ocena osób, których nigdy nie mieliście okazji poznać czy nawet zobaczyć jest zniewalająca, ale wasze osądy są bardzo autorytarne (czyt. mocno idiotyczne) kilka waszych ostatnich stwierdzeń w tym temacie:
Nie wiem czy zauwazyles ale w moim pierwszym poscie zaznaczylem wyraznie piszac "uwaga" i wklejajac nawet LOL aby pokreslic potencjalna kontrowersyjnosc wywpowiedzi ale wyrazilem SWOJE zdanie na temat plyty i zespolu, wiec w czym problem, moje zdanie mam prawo do jego wygloszenia nie zmuszam nikogo do sluchania ani do zminy swojego.
rob pisze:to zwykle ciasnoty umysłowe`
Jezeli na taka marna prowokacje sie nabierasz, to boje sie zastosowac jakas wieksza, bo sie mozesz zapowietrzyc.
rob pisze: Czytając was nasuwa mi się jedno słowo którym mógłbym was opisać: MEGALOMANIA.
Nie wiem co to znaczy ale jezeli to cos od megalitycznych budowli z Lovecrafta to juz mi sie podoba. Natomiast jedno slowo ktorym moglbym cie opisac to SLEPOTA
woodpecker from space
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

11-09-2008, 18:28

Drone pisze:Cholera, trotzky mnie wyprzedził :D
rob pisze: Czytając was nasuwa mi się jedno słowo którym mógłbym was opisać: MEGALOMANIA.
Ale tak, podoba mi się to określenie, przyznam nieskromnie.
Megalomania - to skupienie na własnej doskonałości, samozadowoleniu oraz świadomości własnej wartości, znaczenia i możliwości.
Pojęciem tym określa się potocznie zawyżoną nieprawidłową samoocenę, ale także system urojeń, tzw. urojenia wielkościowe w zaburzeniach o charakterze psychotycznym.
Triceratops pisze:Nie wiem co to znaczy ale jezeli to cos od megalitycznych budowli z Lovecrafta to juz mi sie podoba. Natomiast jedno slowo ktorym moglbym cie opisac to SLEPOTA
krótka piłka: znasz mnie prywatnie? przegadaliśmy dziesiątki godzin o muzyce? jeździliśmy np. 5,10,15 , 20 lat temu na koncerty? posiadasz jakąś wiedzę tajemną na mój temat?
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Triceratops

11-09-2008, 18:41

rob pisze:krótka piłka: znasz mnie prywatnie? przegadaliśmy dziesiątki godzin o muzyce? jeździliśmy np. 5,10,15 , 20 lat temu na koncerty? posiadasz jakąś wiedzę tajemną na mój temat?
vice versa
woodpecker from space
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

11-09-2008, 18:50

Triceratops pisze:
rob pisze:krótka piłka: znasz mnie prywatnie? przegadaliśmy dziesiątki godzin o muzyce? jeździliśmy np. 5,10,15 , 20 lat temu na koncerty? posiadasz jakąś wiedzę tajemną na mój temat?
vice versa
tyle że to ty misiu wyjeżdżasz do wszystkich z takimi tekstami: `to zwykle ciasnoty umysłowe` nie ja, więc się nie dziw że ktoś ci na to zwraca uwagę, proste, a że na wyżej postawione pytania nie odpowiedziałeś to mnie nie zdziwiło
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Triceratops

11-09-2008, 19:06

rob pisze:
Triceratops pisze:
vice versa
tyle że to ty misiu wyjeżdżasz do wszystkich z takimi tekstami: `to zwykle ciasnoty umysłowe` nie ja, więc się nie dziw że ktoś ci na to zwraca uwagę, proste, a że na wyżej postawione pytania nie odpowiedziałeś to mnie zdziwiło
Niby jakimi a ze Maria pisze ze kto nie lubi Sodom ten pedal to ci jakos nie przeszkadza.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

11-09-2008, 19:24

Triceratops pisze: Niby jakimi a ze Maria pisze ze kto nie lubi Sodom ten pedal to ci jakos nie przeszkadza.
ale Maria ma 5 tysi postów ;) a ten nawet nie zbliżył sie do TOP50 jego najbardziej kontrowersyjnych :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

11-09-2008, 20:22

Fajna dyskusja sie tu wywiazala-hehe.Warpath to, jak dla mnie, srednia kapela ani specjalnie zjebac ich nie mozna ani tez zadne hymny pochwalne nie przychodza mi do glowy , kiedy tego slucham.Ot, solidne i moze sie podobac.Wole Sodom :wink: , ale ja jeszcze mlody jestem i z nich nie wyroslem...moze za 15 lat?
Awatar użytkownika
Triceratops

11-09-2008, 20:52

Adrian696 pisze:
Triceratops pisze: Niby jakimi a ze Maria pisze ze kto nie lubi Sodom ten pedal to ci jakos nie przeszkadza.
ale Maria ma 5 tysi postów ;) a ten nawet nie zbliżył sie do TOP50 jego najbardziej kontrowersyjnych :D

Kazdy kiedys musi zaczac kontrowersyjne :lol: Pomijam juz fakt, ze przeciez jest w tym sporo prawdy, ortodoksi beda zawsze marudzilc ze open-mindowcy wymyslaja a ci drudzy, ze ci pierwsi siedza w skostnialych schematach i tak bylo, jest i bedzie. Bo tak naprawde mantra powtarzana przez Marie o tej swietej trojcy to taki pacierzyk, odmawia sie go co wieczor ale mechanicznie juz zupelnie nie rozumiejac co sie mowi ani o czym, zupelnie nie widzac ze rzeczywistosc sie nieco zmienila od czasow jak powstal pacierzyk. Ja tak kiedys przynajmniej mialem jak bylem maly az sie na tym zlapalem i przestalem. :lol: Na przyklad Kreator; od czasow Renewal nie nagral niczego z sensem, samo gowno ale powtarzac zawsze mozna , nie? Co tworzy Sodom po Tapping The Vein ktore bylo ostatnia plyta z sensem? (nie licze re-recordingu pierwszej epki sprzed roku) Nic, sam szajs. Destrakszyn. Te plyty po powrocie , co to ma byc, jakies gowno odegrane na przyzwoitym poziomie wykonawczym ale nic poza tym, zero pazura, zero zaangazowania, tylko czekanie na hajs z kieszeni naiwnych , wlasnie takich co poleca i kupia wszystkoco bedzie mialo Destrakszyn w nazwie. tak dzisiaj wyglada wielka trojka traszu niemieckiego, no zal.pl i tyle.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

11-09-2008, 20:59

Drone pisze:
rob pisze: Megalomania - to skupienie na własnej doskonałości, samozadowoleniu oraz świadomości własnej wartości, znaczenia i możliwości.
Pojęciem tym określa się potocznie zawyżoną nieprawidłową samoocenę, ale także system urojeń, tzw. urojenia wielkościowe w zaburzeniach o charakterze psychotycznym.
Ja idę dalej i przekuwam urojenia na rzeczywistość.
składam ci szczere wyrazy współczucia
jebać frajerów
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

11-09-2008, 21:03

Triceratops pisze: Maria pisze ze kto nie lubi Sodom ten pedal to ci jakos nie przeszkadza.
jestem open minded
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

11-09-2008, 21:13

Triceratops pisze: Na przyklad Kreator; od czasow Renewal nie nagral niczego z sensem, samo gowno ale powtarzac zawsze mozna , nie? Co tworzy Sodom po Tapping The Vein ktore bylo ostatnia plyta z sensem? (nie licze re-recordingu pierwszej epki sprzed roku) Nic, sam szajs. Destrakszyn. Te plyty po powrocie , co to ma byc, jakies gowno odegrane na przyzwoitym poziomie wykonawczym ale nic poza tym, zero pazura, zero zaangazowania, tylko czekanie na hajs z kieszeni naiwnych , wlasnie takich co poleca i kupia wszystkoco bedzie mialo Destrakszyn w nazwie. tak dzisiaj wyglada wielka trojka traszu niemieckiego, no zal.pl i tyle.
Kreator - Violent Revolution jest dobre
Sodom - Code Red jest bardzo dobre
Destruction - niepotrzebnie sie reaktywowali...

tak czy siusiak, kiedys płyty nagrywali wielkie

no i jeszcze o tym Open Mind - a co to kurwa jest?? czy jak poza metalem słucham muzyki klasycznej ale nie lubie ambient to jestem open czy orthodox??? a jak lubie Thrash a śmieszy mnie Heavy, bo wole starego death rocka to jaki jestem???
czasami mam wrażenie ze jak ktos posłucha 5 pierdów elektronicznych to juz jest Open - nie ważne ze to gówno....
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

11-09-2008, 21:48

Adrian696 pisze:Kreator - Violent Revolution jest dobre
Ale to przeciez jakies pitolace melodyjki z zegarka dla fanow neopoweru moze i dobre.
Adrian696 pisze:Sodom - Code Red jest bardzo dobre
Na dzisiejsze stanadardy w thrashu to nie wyroznia sie niczym sczegolnym a do plyta z okresu do 92 nie ma najmniejszego startu
Adrian696 pisze:Destruction - niepotrzebnie sie reaktywowali...
No wlasnie wiec, jak wyglada ta wielka trojca?
Adrian696 pisze:tak czy siusiak, kiedys płyty nagrywali wielkie
Fakt, ale kiedys polonez to byl zajebisty samochod :)
Adrian696 pisze:no i jeszcze o tym Open Mind - a co to kurwa jest?? czy jak poza metalem słucham muzyki klasycznej ale nie lubie ambient to jestem open czy orthodox??? a jak lubie Thrash a śmieszy mnie Heavy, bo wole starego death rocka to jaki jestem???
czasami mam wrażenie ze jak ktos posłucha 5 pierdów elektronicznych to juz jest Open - nie ważne ze to gówno....

A to juz nie do mnie , nie znam sie na tym.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

11-09-2008, 21:49

imo "m-16" i "sodom" tez daje rade, a "outcast" i "endorama" to jedne z lepszych plyt kreatora
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

11-09-2008, 21:59

Triceps - ale oni Wielka Trójca zostali okrzyknięci wieki temu :D a że określenie zostało dla potomnych :D zreszta - gdyby nie ta trasa koncertowa kilka lat temu to chyba nikt by tego określenia nie pamietal....
i nie zapominaj o jednym - to oni inspirowali setki zespołów a nie WARPATH (aczkolwiek mnie w tę awanturę kto lepszy nie mieszajcie, ja lubie oba nurty germanskiego thrashu i ten prosty jak cep i ten finezyjny jak kokardka)...
aryman
postuje jak opętany!

11-09-2008, 22:41

Niesamowicie zabawne jest, że niektórzy usiłują się dowartościować lub zaleczyć kompleksy za pomocą internetowego forum. :lol:
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

11-09-2008, 22:51

aryman pisze:Niesamowicie zabawne jest, że niektórzy usiłują się dowartościować lub zaleczyć kompleksy za pomocą internetowego forum. :lol:
to jest chiba najbardziej wyświechtany frazes w internecie...

a odnośnie wątku, to lepiej powiedzcie, od której płyty warto zacząć - thrashu nigdy za wiele
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ