Tez mi się wydaje, że to miało być z okazji 1 kwietnie hehe. U mnie ocena tej płyty idzie w przeciwnym kierunku - początkowo niezła/bardzo dobra, później bardzo dobra. W tej chwili jestem doszczętnie rozpieprzony jednym z tych artyleryjskich odłamków, którymi Of Frost and War sypie bez przerwy. Recenzowałem tą płytę w jednym z magazynów i dziś pluję sobie w brodę, że nie dałem jej wówczas maksymalnej oceny. Dwa tygodnie temu widziałem ich na żywo - po tym co zobaczyłem nie mam najmniejszych wątpliwości. Of Frost and War to dzieło wybitne .Drone pisze:Panie Kolego, chyba w kalendarz muszę zajrzeć, czy dziś nie jest 1 kwietnia.4m pisze: Dokładnie, gruba przesada to obecność tej płyty w tym wątkuOcenę 5/10 jestem w stanie zrozumieć, ponieważ u mnie z czasem, gdy płyta się uleżała też nieco spadła w rankingu, ale nie poniżej 80/100
Fajny klimat z posmakiem starego heavy (myślę, że ten posmak tak mocno wpływa na ocenę), świetne wokale - czuję się tym złapany, ale nie nabrany
Natomiast Hail Of Bullets z bardzo wysokiej noty po odsłuchu na myspace spadł niemal o dwie klasy po odsłuchu pełnej płyty i teraz gdzieś w okolicach 70-75/100 krąży. Nie jest to niewypał, ale dla mnie na pewno rozczarowanie.
NIEWYPAŁY 2008
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Re: NIEWYPAŁY 2008
- Husar
- weteran forumowych bitew
Ten album wyszedl wogole w pudelku plastikowym??
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
-
- rasowy masterfulowicz
Tak, to zresztą "podstawowe" wydanie.Husar pisze:Ten album wyszedl wogole w pudelku plastikowym??
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Również - zakończenie Berlin. Nadal uważam że jest zbyt mdławe. Słuchając tego fragmentu stale odnoszę wrażenie, że chcieli osiągnąć melancholijny efekt typowy dla niektórych późniejszych płyt Bolt Thrower. Niestety w odróżnieniu od zawsze bezbłędnych Angoli tym razem HoB nie stanęło na wysokości zadania.Drone pisze: Ja mam tylko jedno minimalne zastrzeżenie.
Uważam że produkcja to właśnie jeden z najmocniejszych atutów tej płyty. Gdzie ma płynąć tam płynie, ale to nie jest łódź motorowa pełna marines, ale okręt wyładowany po brzegi ciężkim artyleryjskim orężem. Złego słowa nie powiem.Drone pisze:
Bardziej podobała się się produkcja na demo - była lżejsza. Na "Of Frost and War" jest już bardzo ciężko, przez co szybkie partie nie płyną tak jak na demo.
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Dla mnie totalnymi niewypałami są nowe płyty Venom i Judas Priest. Czekałem, czekałem i . . . chuj.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Oczywiście, że Grażdanka. Od Piotra I, napisałem z rozpędu, to on nie umie historiiAdrian696 pisze:pudłoużyłeś Grażdanki
a cyrylica jest Bułgarska

Widzę w tym temacie Judas Priest, sam słyszałem tylko singiel "Nostradamus" i był bardzo dobry. Czy cały album trzyma poziom tego utworu? Jest on reprezentatywny?
Yare Yare Daze
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Cały album to nuda, ślimaki i mało wyrazny cień tej kapeli. Szkoda.
- karabin
- zaczyna szaleć
PAL KRZYŻ.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Nie zgadzam sie z Menelem - mi nowy Judas pasi!!! oczekiwałem zjadania własnego ogonka a dostałem coś nowego... album jest długi ale słucha sie wybornie...jester pisze:Widzę w tym temacie Judas Priest, sam słyszałem tylko singiel "Nostradamus" i był bardzo dobry. Czy cały album trzyma poziom tego utworu? Jest on reprezentatywny?
natomiast zgadzam sie z Menelem co do Venom - takiej kupy to dawno nikt nie nagrał...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
A ja odwrotnie, choc Judas nie tyle mnie rozczrowal co raczej potwierdzil moje obawy co do slabej dyspozycji. A Venom mi pasi 

- Morph
- Kontakt:
W sumie to nie pamiętam kiedy ostatnio zjechałeś jakąś metalową płytę. Co więcej chwalisz skrajne gnioty pokroju nowego HE, więc nie spodziewaj się rozczarowaniaMaria Konopnicka pisze:zakupiłem na allegro ostatnio i wiele sobie po tej płycie obiecujęMorph pisze: KURSK cherno
Proszę jak łatwo niektórych złapać, rozwodniony doom metal o najgłupszej możliwej otoczce, ale chwyciło, do tego gościu z Sentenced i sukces murowany. Mnie nie kupili, a do tego wynudzili skrajnie. 5/10
.

Give birth to something dead
Give birth to something old
-
- rasowy masterfulowicz
nie rozumiesz takiego grania, na razie obok Origin to najlepsza plyta tego rokuMorph pisze: chwalisz skrajne gnioty pokroju nowego HE
I AM MORBID
- Morph
- Kontakt:
Ależ rozumiem, po prostu do mnie nie trafia.
Give birth to something dead
- Adrian696
a ja lubie takie granie i chyba nawet rozumiem - ale wymieniłes dwa najwieksze rozczarowaniaMort pisze:nie rozumiesz takiego grania, na razie obok Origin to najlepsza plyta tego rokuMorph pisze: chwalisz skrajne gnioty pokroju nowego HE

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Jak te plyty Cie rozczarowaly to chyba jednak nie lubisz takiego grania 

- Mol
Nowy Hate Eternal rozczarowuje, Origin nie.AroHien pisze:Jak te plyty Cie rozczarowaly to chyba jednak nie lubisz takiego grania
- Adrian696
Mol pisze:Nowy Hate Eternal rozczarowuje, Origin nie.AroHien pisze:Jak te plyty Cie rozczarowaly to chyba jednak nie lubisz takiego grania
jak dla mnie obie to najgorsze płyty w ich dorobku - z naciskiem na HE

- Mol
Dla mnie sprawe pogarsza jeszcze zjebane brzmienie nowego HE. Co do Origin to nie uwazam, zeby nagrali najlepsza plyte w swoim dorobku, ale i tak jest to mocny album. Dostalem to, czego oczekiwalem wiec nie narzekam.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
jak na razie prym wiodą: HATE ETERNAL, DEICIDE, JUDAS PRIEST i VENOM
Swoją drogą widzę, że zwolennik ekstremalnych, nie-dla-metalofczyków zachowań (buzi-buzi dwóch panów), nagle czuje obrzydzenie do zespołu nawiązującego (parodiującego) do kulturalnych wzorców rodem z CCCP. Ach, ta młodzież z wysublimowanym gustem...
Swoją drogą widzę, że zwolennik ekstremalnych, nie-dla-metalofczyków zachowań (buzi-buzi dwóch panów), nagle czuje obrzydzenie do zespołu nawiązującego (parodiującego) do kulturalnych wzorców rodem z CCCP. Ach, ta młodzież z wysublimowanym gustem...
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Oj biadolisz i biadoliszMol pisze:Dla mnie sprawe pogarsza jeszcze zjebane brzmienie nowego HE. Co do Origin to nie uwazam, zeby nagrali najlepsza plyte w swoim dorobku, ale i tak jest to mocny album. Dostalem to, czego oczekiwalem wiec nie narzekam.