DEICIDE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
vulture

Re: DEICIDE

14-06-2008, 11:15

a gdzie tam bardzo dobra płyta Tede,powinieneś ograniczyć picie,mówie ci :wink:
Awatar użytkownika
madmaxia
rozkręca się

14-06-2008, 11:18

vulture pisze:musisz umyć uszy lala i posłuchać nowej płyty i wtedy skminisz o co wujkom chodzi :wink:

No przecież słuchałam... ale ok, mam już do tego stopnia uszkodzony słuch, że wszystko możliwe ... wujaszki :mrgreen:
юзал читы в CS хоть раз, пошел нахуй с ресурса-
ты пидорас!!!

Obrazek
vulture

14-06-2008, 11:22

no,choc w przeciwienstwie do ziomów których z nicków nie wspomnę,na mnie Twój urok nie działa :wink: a doszukiwanie sie jakiś pozytywnych pierwiastków w ostatnim Deicide poza okładką i intrem śmierdzi mi już dyletanctwem (i ogólnie nieznajomością tematu) na kilometr :wink:
Awatar użytkownika
madmaxia
rozkręca się

14-06-2008, 11:28

Może nie tyle dyletanctwem co zjebanym gustem, którego się nigdy nie wypierałam ... krytyk muzyczny to ze mnie nie będzie i... wcale nie chcę ,żeby był.

Poza tym, ja się tam niczego nie doszukuję, powiedziałam tylko, że ICH NIE przekreślam po tej płycie. Wot.
юзал читы в CS хоть раз, пошел нахуй с ресурса-
ты пидорас!!!

Obrazek
jesterSS

14-06-2008, 11:42

Sineater pisze: To arcydzieło. Zupełnie nowy standard w tej muzyce. Wcielenie perfekcji. Dla mnie najlepsza płyta jaka wyszło od czasu "Close to a world below", a być może nawet "Assembled In Blasphemy" The Ravenous...
Chciałeś napisać raczej "od czasów Seven Churches"... Nie, jednak chciałeś napisać "od czasów Paranoid".
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

14-06-2008, 13:48

vulture pisze:a gdzie tam bardzo dobra płyta Tede,powinieneś ograniczyć picie,mówie ci :wink:
kurwa ta płytka mi sie podoba serio ogólnie mam słabośc do Immolation może z tego to wynika
In a world of compromise...some don't
Sineater
postuje jak opętany!

14-06-2008, 14:32

Nie trzeba mieć słąbości do Immolation, żeby się podobała. Trzeba zwyczajnie lubić dobry death metal, a być może po prostu dobrą muzykę. Immolation nagrali trzy razy w karierze najlepszą płytę na świecie, trzy razy pokazali wszystkim innym zespołom miejsce w szeregu. Pierwszy raz to "Dawn Of Possession", drugi to "Close To a World Below" a trzeci to "Shadows in the Light". Wszystkie to najlepsza rzecz jaką death metalowy zespół mógł stworzyć w danym czasie. Immolation nigdy nie schodzi poniżej pewnego, niesamowicie wysokiego poziomu, ale właśnie co trzecią płytę wychodzi im arcydzieło. "World agony" z niesamowitą partią instrumentalną jak z "Brutal Cancroid" Pitchshifter czy epicki potwór "Passion kills" - zabijają. Płyta roku 2007 bez dwóch zdań.
Some serious shit?
postuje jak opętany!

14-06-2008, 14:45

nie za dużo Traszemola czytałeś? :)
jesterSS

14-06-2008, 15:21

Sineater pisze:Trzeba zwyczajnie lubić dobry death metal, a być może po prostu dobrą muzykę.
Ja tylko po drodze chciałem zasygnalizować, że ten marny argument robi coraz szerszą karierę na forum. Tragedia. Zwłaszcza, że ostatni Immolation jest naprawdę słaby jak na ten zespół.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

14-06-2008, 16:13

Ostatni IMMOLATION rozpierdala.
PENIS METAL
Sineater
postuje jak opętany!

14-06-2008, 16:19

Some serious shit? pisze:nie za dużo Traszemola czytałeś? :)
A nie mylisz sobie Immolation z Vader? ;-)
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

14-06-2008, 16:47

Block69 pisze:Ostatni IMMOLATION rozpierdala.
oczywiście, tak jak i pozostałe, jeśli ktoś tego nie rozumie to trudno :)
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

07-07-2008, 14:38

Ciekawy wywiadzik sobie wleciał tutaj => http://masterful-magazine.com/wywiad.php?wyw=598
Trochę smutno to wyszło, bez standardowego w takiej sytuacji (promocja nowej płyty) bajerowania.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

07-07-2008, 17:42

^ Gdzieś tam wyżej osobnik o nicku Sineater marudzi na Immolation :shock:
Chyba ktoś tobie wmówił,że lubisz death i nawet najlepsze bandy cie nie przekonują :)
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

07-07-2008, 19:00

4m pisze:Ciekawy wywiadzik sobie wleciał tutaj => http://masterful-magazine.com/wywiad.php?wyw=598
Trochę smutno to wyszło, bez standardowego w takiej sytuacji (promocja nowej płyty) bajerowania.
smutno? Asheim jest wyraźnie wkurwiony na to się dzieje w zespole. Przed nagraniem krążka nie zagrali nawet jednej próby z tymi kawałkami. Powiedział wyraźnie, że miał wrażenie, że już tylko jemu zależało na nagraniu tej płyty a cała reszta na to lała wpadając tylko na chwilę do studia żeby odwalić swoje partie. Pomijam już to że on sam zrobił tą płytę chyba na siłę - jeżeli ktoś pisze co dwa dni nowy kawałek i cała płyta powstaje w niecały miesiąc to albo krążek wychodzi genialny albo gniot. Niestety nie wyszedł genialny, ale i tak szacunek dla Asheima, że z rękawa wysypał tyle muzyki.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
the_red_guy
świeżak

07-07-2008, 20:17

Gore_Obsessed pisze:Najbardziej lubicie "Deicide", "Legion", "Amon: Feasting The Beast", "Once Upon The Cross", "Serpents Of The Light", "When Satan Lives", "Insineratehymn", "In Torment In Hell" czy też może "Scars Of The Crucifix"?

Pytam się!
To by było tak:
1. Legion-zdecydowanie!!!
2. Debiut
3. Once Upon...
4. Scars...
and the rest is silence.
Olo pisze: smutno? Asheim jest wyraźnie wkurwiony na to się dzieje w zespole. Przed nagraniem krążka nie zagrali nawet jednej próby z tymi kawałkami. Powiedział wyraźnie, że miał wrażenie, że już tylko jemu zależało na nagraniu tej płyty a cała reszta na to lała wpadając tylko na chwilę do studia żeby odwalić swoje partie. Pomijam już to że on sam zrobił tą płytę chyba na siłę - jeżeli ktoś pisze co dwa dni nowy kawałek i cała płyta powstaje w niecały miesiąc to albo krążek wychodzi genialny albo gniot. Niestety nie wyszedł genialny, ale i tak szacunek dla Asheima, że z rękawa wysypał tyle muzyki.
Niestety od jakiegoś czasu łysiejący dziadek Benton martwi się już tylko o to co by tu wciągnąć i/lub wypić, i to niestety słychać zarówno na Deicide jak i VR.
BlindedByLightEnlightenedByDarkness.
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

16-07-2008, 13:05

^ W czasie nagrywania płyty Benton mówił, że od jakiegoś czasu jest czysty i wstąpiły w niego nowe siły witalne. Szkoda,że na płytce nie ma śladu tego 'wstąpienia' :D
Awatar użytkownika
the_red_guy
świeżak

16-07-2008, 13:18

Menel pisze:^ W czasie nagrywania płyty Benton mówił, że od jakiegoś czasu jest czysty i wstąpiły w niego nowe siły witalne. Szkoda,że na płytce nie ma śladu tego 'wstąpienia' :D
skoro siły witalne to pewnie uwolni je dopiero na nowym Vital Remains, nie wiem czemu, ale jakoś w to nie wierzę.
BlindedByLightEnlightenedByDarkness.
wolf

17-07-2008, 01:49

kurwa lament nad martwym ,zadziwia mnie ,że się po "legion " nie rozwiązali ,Benton kurwa i chuj...
Mort
rasowy masterfulowicz

17-07-2008, 11:36

cale szczescie ze sie nie rozwiazali, bo kto by nagral Once Upon the Cross?
I AM MORBID
ODPOWIEDZ