Lubisz hardcore? A może punk/oi?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- paluch
- rozkręca się
Lubisz hardcore? A może punk/oi?
Pytanie z gatunku socjologicznych hehe.
Jakiej muzyki poza ciężką metalową lutą słuchacie? Lubi ktoś z Was hc lub punk/oi?
Jest to dla mnie ciekawe, bo jak zauważyłem istnieje w Polsce silna tendencja do ograniczania się do jednego gatunku lub nurtu. Ortodoksów i gatunkowych purystów jest w chuj na polskiej scenie, w zinach itd. Ziombel spytany o to czy lubi np. Madball, Agnostic Front powiedział, że hardcore to muzyka dla ludzi w szerokich spodniach i z czapeczkami z daszkiem. Typ słuchający hc uważa metal za nurt gotyckich i satanistycznych sierściuchów. Co z punk rockiem? Takich stereotypów jest od cholery, a są one tak samo prawdziwe jak i mylące.
Ja sam osobiście pierdolę scenowe granice i to do jakiego nurtu zaliczany jest zespół dopóki odpowiada mi to co jego członkowie grają. Jak jest z Wami?
Jakiej muzyki poza ciężką metalową lutą słuchacie? Lubi ktoś z Was hc lub punk/oi?
Jest to dla mnie ciekawe, bo jak zauważyłem istnieje w Polsce silna tendencja do ograniczania się do jednego gatunku lub nurtu. Ortodoksów i gatunkowych purystów jest w chuj na polskiej scenie, w zinach itd. Ziombel spytany o to czy lubi np. Madball, Agnostic Front powiedział, że hardcore to muzyka dla ludzi w szerokich spodniach i z czapeczkami z daszkiem. Typ słuchający hc uważa metal za nurt gotyckich i satanistycznych sierściuchów. Co z punk rockiem? Takich stereotypów jest od cholery, a są one tak samo prawdziwe jak i mylące.
Ja sam osobiście pierdolę scenowe granice i to do jakiego nurtu zaliczany jest zespół dopóki odpowiada mi to co jego członkowie grają. Jak jest z Wami?
- paluch
- rozkręca się
wolf mam nadzieję, że spotkamy się na stadionie w Gdańsku i Krakowie w najbliższym sezonie
no to generalnie dobrze, że ktoś czaji te klimaty - hc. też wolę hc, bo jest cięższe i mniej tam miejsca dla alternatywnej młodzieży spod znaku wąchango kleju tak jak w punk. z oi! mogę polecić the sandals z Wlkp. no i Contra Boys
w kontekst tematu fajnie się wpisuje teledysk North Side Kings
no to generalnie dobrze, że ktoś czaji te klimaty - hc. też wolę hc, bo jest cięższe i mniej tam miejsca dla alternatywnej młodzieży spod znaku wąchango kleju tak jak w punk. z oi! mogę polecić the sandals z Wlkp. no i Contra Boys
w kontekst tematu fajnie się wpisuje teledysk North Side Kings
-
- rasowy masterfulowicz
Lubię i słucham:) HC mi raczej średnio podchodzi.
Z polskiego oi i punka mgę polecić:
All Bandits - obecnie jedna z najlepszych kapel w kraju
Lumpex 75 - wiadomo
Awaria - ta z Głogowa
Horrorshow - wiadomo
Bachor
Skunx
Nie wspominam o siekierach dezerterach itd. bo większość to zna.
Contra Boys jest moim zdaniem cienkie jak sik węża. Lumpexy i bandyty rozpieprzają ich w drobny mak.
2 fajne piosenki All Bandits:
Z polskiego oi i punka mgę polecić:
All Bandits - obecnie jedna z najlepszych kapel w kraju
Lumpex 75 - wiadomo
Awaria - ta z Głogowa
Horrorshow - wiadomo
Bachor
Skunx
Nie wspominam o siekierach dezerterach itd. bo większość to zna.
Contra Boys jest moim zdaniem cienkie jak sik węża. Lumpexy i bandyty rozpieprzają ich w drobny mak.
2 fajne piosenki All Bandits:
KVLT lizania CZASZKI
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Dezerter ogolnie w porownaniu z niektorymi polskimi kapelami prezentuje sie bardzo profesjonalnie i dojrzale muzycznie ,dla mnie czołówka rodzimego punk/hc o duzym potencjale to samo tyczy się Armii zwłaszcza tej wczesnej chociaz taka "Ultima" tez daje rade ,kurwa zapomnialem jeszcze o Brygadzie Kryzys
- 4m
- weteran forumowych bitew
Dziecinada? Dwójka The Bill jest świetna, a Moskwy z Defektem Muzgó i Zielonymi Żabkami w jednym szeregu nie wypada zamieszczać.Bloodcult pisze:uwielbiam Biohazard i Siekierę. Poza tym lubie niektóre płyty Armii, Dezertera czy debiut KSU. kiedyś słuchałem kapel typu The Bill, Zielone Żabki, Defekt mózgu, Moskwa, Azotox ale teraz to dla mnie straszna dziecinada
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
- rasowy masterfulowicz
-
- zaczyna szaleć