NIEWYPAŁY 2008
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Myspace SCAC brzmi całkiem nieźle. Masz namiary na to jakieś? Poproszę o priva jeśli odpowiedź jest twierdzącatwoja_stara_trotzky pisze:rozczarowało mnie bardzo nowe Melvins, za to pozytywnie mnie zaskoczył i powoli niszczy nowy Slim Cessna's Auto Club.

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
-
- lucass
- weteran forumowych bitew
Kurde jeszcze nie slyszalem. Czytalem mnóstwo opinii, ze slaba jest. Ja sie nastawilem na zacna kontynuacje przezajebistej I Monarch. Posluchamy zobaczymy.Heretyk pisze:Zdecydowanie Hate Eternal. Po kilkunastokrotnym, wnikliwym przesłuchaniu nowej płyty (sam nie wiem jakim cudem to wytrzymałem) muszę stwierdzić, że jest nudna, wtórna i monotonna. Mimo najszczerszych chęci nie więcej niż jakieś 5/10.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- hcpig
Re: NIEWYPAŁY 2008
Ostatnio rozczarowały mnie dwa albumy. Płyty zespołów, których dotąd nie lubiłem a korekta stylu dawała szansę na zmianę tego stanu rzeczy:
LAAZ ROCKIT left for death
Miał to być reaktywacyjny powrót w glorii i chwale kolejnej (tysiąctrzystapięćdziesiątejdrugiej) ekipy heavy/thrashowców z lat 80's i ponownie porażka na całej linii. Pitolenie na najbardziej kiczowatą modłę jaka może być, dwie okropne balladki a cała osławiona innowacja sprowadza się do niemal niezauważalnej w natłoku trwających pół roku solówek liczby kilku nowomodnych riffów gdzieś pod koniec albumu. Coons co prawda nabrał trochę maniery Arayi i na szczęście nie piszczy w takich ilościach jak na wcześniejszych albumach ale to tylko takie niby nic. 3/10
SLIPKNOT all hope is gone
Po całkiem fajnym kawałku promosa zwiastującym ucywilizowanie na modłę rzetelnego, nowoczesnego rocka cały album przypomina jeden wielki śmietnik, nie podpadający bynajmniej pod termin zróżnicowanie. Jak już mówiłem, można by z tego skroić całkiem przyzwoite minicidi, ale całościowo album nie broni się w ogóle. Powinni docenić coś takiego jak selektywność. 5/10
LAAZ ROCKIT left for death
Miał to być reaktywacyjny powrót w glorii i chwale kolejnej (tysiąctrzystapięćdziesiątejdrugiej) ekipy heavy/thrashowców z lat 80's i ponownie porażka na całej linii. Pitolenie na najbardziej kiczowatą modłę jaka może być, dwie okropne balladki a cała osławiona innowacja sprowadza się do niemal niezauważalnej w natłoku trwających pół roku solówek liczby kilku nowomodnych riffów gdzieś pod koniec albumu. Coons co prawda nabrał trochę maniery Arayi i na szczęście nie piszczy w takich ilościach jak na wcześniejszych albumach ale to tylko takie niby nic. 3/10
SLIPKNOT all hope is gone
Po całkiem fajnym kawałku promosa zwiastującym ucywilizowanie na modłę rzetelnego, nowoczesnego rocka cały album przypomina jeden wielki śmietnik, nie podpadający bynajmniej pod termin zróżnicowanie. Jak już mówiłem, można by z tego skroić całkiem przyzwoite minicidi, ale całościowo album nie broni się w ogóle. Powinni docenić coś takiego jak selektywność. 5/10
Yare Yare Daze
- Morph
- Kontakt:
Następne płytki, które nie powinny się ukazać.
AGALLOCH the white e.p.
Nie no, podchodziłem z każdej strony, słuchałem od przodu, boku, tyłu, szybciej, wolniej, tak jak trzeba. Ale to po prostu jest koszmarnie bezpłciowe. 4/10
ANGST SKVADRON flukt
Och, ach, supermegaspaceavantagardeprawiedorastającygeniuszu Ultra Great Black Metal. Co się pod tym skryło? Naturalnie rozwodnione, klawiszowe guano. 3/10.
KURSK cherno
Proszę jak łatwo niektórych złapać, rozwodniony doom metal o najgłupszej możliwej otoczce, ale chwyciło, do tego gościu z Sentenced i sukces murowany. Mnie nie kupili, a do tego wynudzili skrajnie. 5/10
O, ale po kolejnych czterech miesiącach mniej kupy, albo się wyrobili i lepsze kąski na koniec roku się trafiają, albo zdecydowanie omijam kupy.
AGALLOCH the white e.p.
Nie no, podchodziłem z każdej strony, słuchałem od przodu, boku, tyłu, szybciej, wolniej, tak jak trzeba. Ale to po prostu jest koszmarnie bezpłciowe. 4/10
ANGST SKVADRON flukt
Och, ach, supermegaspaceavantagardeprawiedorastającygeniuszu Ultra Great Black Metal. Co się pod tym skryło? Naturalnie rozwodnione, klawiszowe guano. 3/10.
KURSK cherno
Proszę jak łatwo niektórych złapać, rozwodniony doom metal o najgłupszej możliwej otoczce, ale chwyciło, do tego gościu z Sentenced i sukces murowany. Mnie nie kupili, a do tego wynudzili skrajnie. 5/10
O, ale po kolejnych czterech miesiącach mniej kupy, albo się wyrobili i lepsze kąski na koniec roku się trafiają, albo zdecydowanie omijam kupy.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Oczywiście najnowszy Judas Priest jest największym niewypałem 2008.
I dream of colour music,
- grot
Gruba przesada. Sporo chwytliwych fragmentów przy zachowaniu odpowiedniej dozy ciężaru, dobry wokal i ciekawa otoczka. Dam dwa, w porywach trzy punkty więcej.Morph pisze:KURSK cherno
Proszę jak łatwo niektórych złapać, rozwodniony doom metal o najgłupszej możliwej otoczce, ale chwyciło, do tego gościu z Sentenced i sukces murowany. Mnie nie kupili, a do tego wynudzili skrajnie. 5/10.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Morph
- Kontakt:
Nie ma w tym praktycznie nawet odrobiny ciężaru. Przy takich walcach jak niedawny Reverend Bizarre ta płyta nie istnieje. A chwytliwość to potrzebna była w Sentenced, a nie w doomowym projekcie. Dałbym oczko wyżej gdyby nie ta zjebana otoczka.
- grot
Ale to raczej tego typu chwytliwość, która obecna jest w Type O Negative niż w RB. Mnie w ogóle nie razi. Poza tym - nie lubisz śpiewających przepitych ruskich wojskowych? 

- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- Morph
- Kontakt:
Nie. Poza tym to Finowie, co już w ogóle zakrawa na groteskę biorąc pod uwagę ich historię.grot pisze:Ale to raczej tego typu chwytliwość, która obecna jest w Type O Negative niż w RB. Mnie w ogóle nie razi. Poza tym - nie lubisz śpiewających przepitych ruskich wojskowych?
- hcpig
- grot
Myślę, że oni doskonale zdają sobie sprawę z tego jak ta historia wyglądała i ten ich rosyjski image to raczej ironia niż prawdziwe uwielbienie dla polityki sowietów.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- hcpig
Co prawda wygląda to na puszczanie oka i zwykłą teatralność, ale przenieś całość mniej więcej w ten deseń na polsko-niemiecki/polsko-bolszewicki grunt a sam poczujesz, jak takie "żarty" są chujowe.grot pisze:Myślę, że oni doskonale zdają sobie sprawę z tego jak ta historia wyglądała i ten ich rosyjski image to raczej ironia niż prawdziwe uwielbienie dla polityki sowietów.
Yare Yare Daze
- Adrian696
ale kryterium stricte historyczne brzmi mało przekonywującoMorph pisze: Poza tym to Finowie, co już w ogóle zakrawa na groteskę biorąc pod uwagę ich historię.

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Adrian696
bzdura - rozumiem, że nigdy nie wsiadziesz w niemiecki samochód, aaa no wogole nie wsiadziesz w samochód bo ropa jest rosyjska.... historia historią a życie życiem...jester pisze: przenieś całość mniej więcej w ten deseń na polsko-niemiecki/polsko-bolszewicki grunt a sam poczujesz, jak takie "żarty" są chujowe.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.