O to to! Przy każdym goleniu go profanuję;)Bloodcult pisze: Swastikas for Goddy - za utwór "Oh Coal Black Smith"![]()
CURRENT 93
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Vvi sect (in) pisze:Wracając jednak do tematu,który album C93 byście wyróznili?po który siegacie najczęsciej i dlaczego?
TAK TAK TAKRiven pisze:do grobu zabralbym black ships ate the sky, thunder perfect mind i nature unveiled.
wszystkie trzy. A jesli juz mialbym wybrac jeden to chiba bylby to 'Thunder Perfect Mind' jednak.
A tak na marginesie vivi. Jesli sluchasz C93 przy parzeniu kawy i porzadkach domowych, a cala tutejsza gadke (ze wszytskimi peanami) o tym zespole widzisz malo obiektywna (przeca te pochwaly nie wziely sie z niczego), to pozniej wygaduje sie glupoty o przecienionym zespole. Zapusc sobie 'Black Ships...' wsluchaj sie w teksty i odplyn...
Coś tam było! Człowiek!
-
- postuje jak opętany!
- Skaut
nie wiem, czy akurat z ta wyciszona-minimalistyczna atmosfera na 'Soft...' przezylbym dlugo na bezludnej wyspie ; )absinthe_patriote pisze:Na chwilę obecną wakacje na bezludnej wyspie najchętniej spędziłbym przy "Soft Black Stars". Geniusz tkwi w prostocie...
A tak po prawdzie, wybor jednej plyty jest po prostu niemozliwy
Coś tam było! Człowiek!
- Grindead
- postuje jak opętany!
Ciezki wybor, duzo czasu bym spedzil wahajac sie pomiedzy "Island" "Dawn" i "Soft Black Stars".Vvi sect (in) pisze:Wracając jednak do tematu,który album C93 byście wyróznili?po który siegacie najczęsciej i dlaczego?
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
TAK. "Summa" i leze.
A jesli juz jestesmy w tym temacie - chyba nie wypada nie wspomniec Henryka Góreckiego. Trzecia Symfonia - geniusz. Do dzis nie jestem w stanie zrozumiec jak to mozliwe, ze ta muzyka zyskala tak niesamowita popularnosc - z tego co wiem, puszczano to nawet w popularnych stacjach radiowych w USA.
A jesli juz jestesmy w tym temacie - chyba nie wypada nie wspomniec Henryka Góreckiego. Trzecia Symfonia - geniusz. Do dzis nie jestem w stanie zrozumiec jak to mozliwe, ze ta muzyka zyskala tak niesamowita popularnosc - z tego co wiem, puszczano to nawet w popularnych stacjach radiowych w USA.
this is a land of wolves now
-
- rasowy masterfulowicz
- Riven
- Kontakt:
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Słyszałem. Oczywiście rewelacja. Problem (jak zwykle) ze zdobyciem CD za rozsądną kasęRiven pisze:ja nie. ale moze slyszal ktos NATURE AND ORGANISATION, zespol Michaela Cashmore'a? Na youtube trafilem na jeden kawalek i bardzo mi sie podoba:

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Grindead
- postuje jak opętany!
Jak wiadomo Cashmore jest odpowiedzialny za wiele pieknych melodii ktore mozemy uslyszec w C93 i Nature and Organisation nie jest wyjatkiem.
Najbardziej polecam albumy "Beauty Reaps the Blood of Solitude" i "Death in a Snow Leopard Winter". Takze albumik z 2006 sygnowany juz nazwiskiem Cashmore'a pod tytulem "Sleep England". Kawal pieknej muzyki.
Najbardziej polecam albumy "Beauty Reaps the Blood of Solitude" i "Death in a Snow Leopard Winter". Takze albumik z 2006 sygnowany juz nazwiskiem Cashmore'a pod tytulem "Sleep England". Kawal pieknej muzyki.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- Riven
- Kontakt:
- Bloodcult
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Powiem Ci jak CD w końcu do mnie zawita.Riven pisze:remixy Nature Unveiled autorstwa Andrew Liles sa NIESAMOWITE. taka jazda, ze brak slow. wbijaja w podloge rownie mocno jak oryginaly, momentami nawet bardziej. Moc! az zaluje, ze nie zamowilem tez Dog's Blood Rising - ciekawe co pan L. zrobil z tamtej plyty.
I dream of colour music,
- Riven
- Kontakt:
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Hypnagogue w wersji z różowym frontem i zielonym tyłem? 2 kawałki?Riven pisze:Tak czy siak przekonam sie w czwartek - kumpel przychodzi i odsluchujemy wszystkie 4 albumy z paczki ; )
Zazdroszcze mu Hypnagogue - jest pieknie wydana. Swietna kompozycja kolorow tylnej i przedniej okladki.
I dream of colour music,