Suicide Commando
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
Suicide Commando
W sumie to nie wiem czy w odpowiednim dziale zakładam ten temat, no ale chuj, bardziej adekwatnego nie znalazłem.
Prekursor acid trance/ industrial. Koleś od 20 lat regularnie wydaje płyty, które, o dziwo, ostatnio robią większą furorę wśród słuchaczy szeroko rozumianego metalu, niż EBM, terrorcore, etc.
Ostatni LP "Bind Torture Kill" sponiewierał mną okrutnie. Tak hipnotycznej i transowej dawki jadu od dawna w siebie nie wpajałem. Rzecz zdecydowanie nie dla przeciętnego pochłaniacza zwykłych, niewymagających rzeczy.
A jak Wy się zaopatrujecie na twórczość tego belga z holandii?
Prekursor acid trance/ industrial. Koleś od 20 lat regularnie wydaje płyty, które, o dziwo, ostatnio robią większą furorę wśród słuchaczy szeroko rozumianego metalu, niż EBM, terrorcore, etc.
Ostatni LP "Bind Torture Kill" sponiewierał mną okrutnie. Tak hipnotycznej i transowej dawki jadu od dawna w siebie nie wpajałem. Rzecz zdecydowanie nie dla przeciętnego pochłaniacza zwykłych, niewymagających rzeczy.
A jak Wy się zaopatrujecie na twórczość tego belga z holandii?
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
Re: Suicide Commando
Co tu dużo pisać, na gruncie takej muzyki kult i klasyka. Co ważniejsze ciągle w fomie, bez większych zjazdów w stronę dna przeciętności(czy wręcz nijakości), i bez odjazdów w stronę romantycznej electro gotyckiej papki.
A tu niekoniecznie bym się zgodził;)antigod pisze:Rzecz zdecydowanie nie dla przeciętnego pochłaniacza zwykłych, niewymagających rzeczy.
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
Czy czuję delikatną aluzję do Wumpscutabsinthe_patriote pisze:i bez odjazdów w stronę romantycznej electro gotyckiej papki.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
- postuje jak opętany!
Haha...przejrzałeś mnie;)Morph pisze:Czy czuję delikatną aluzję do Wumpscutabsinthe_patriote pisze:i bez odjazdów w stronę romantycznej electro gotyckiej papki.
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
Nie powiesz mi, że przeciętny słuchacz Silence, DCD albo Blutengel zniesie dźwięki generowane przez Suicide Commando? Mi się wydaje, że słuchanie takich rzeczy wymaga wiele od słuchacza, skoro nawet dj'e terrorcore i hard techno twierdzą, że nie wyobrażają sobie kilkugodzinnej imprezy tylko w takim klimacie, hehe.A tu niekoniecznie bym się zgodził
Poza tym w Polsce powstała "niezła kopia" SC - Suicide Circle. Autorstwa osoby, która jest bardzo bliskim kolegą jednego z adminów, więc pominę moje komentarze nt. jakości tego plagiatu

EDIT:
Combichrist też jest dobrym przykładem.Haha...przejrzałeś mnie;)
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
- Morph
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
Dla mnie to proste, bezpośrednie i raczej wpadające w ucho dzwięki. Że agresywne...no cóż, to nie jest żadne utrudnienie;)antigod pisze:Nie powiesz mi, że przeciętny słuchacz Silence, DCD albo Blutengel zniesie dźwięki generowane przez Suicide Commando? Mi się wydaje, że słuchanie takich rzeczy wymaga wiele od słuchacza, skoro nawet dj'e terrorcore i hard techno twierdzą, że nie wyobrażają sobie kilkugodzinnej imprezy tylko w takim klimacie, hehe.A tu niekoniecznie bym się zgodził
Poza tym tylko słuchać a bawić się przy tym na parkiecie to róznica;)
antigod pisze:Teraz bardzo żałuję, że nie wybrałem się na tegoroczny CP.Jakie acid trance?
Z tego co pamiętam oni są tam częstym bywalcem, więc nic straconego.
- zekke
- weteran forumowych bitew
Acid trance? lol.
Z SC jakos mam tak ze im pozniej wydana plyta tym mniej mi podchodzi, slucham juz wtedy tylko konkretnych trackow. Za to pierwsze albumy (critical stage, z ktorego pochodzi klasyk SC - necrophilia, stored images) moge katowac w calosci, maja jakis taki kurwa feeling skladanych modow, tracki sa zrobione w specyficzny sposob. Jak ktos chce to moge costam wrzucic bo mam chyba wszystko od 1994 (nie liczac jakis dupereli i demowek nagranych wczesniej, nie chcialo mi sie nimi meczyc). No i nie zgodzilbym sie ze jest to jakas strasznie niedostepna muza.
Ogolnie w szeroko rozumianym ebm i harshelectro jest kupa gowna (jak w kazdym gat) wiec jak ktos gustuje w tych klimatach to niech rzuca jakies sensowne nazwy bo przewaznie z kilkuplytowej dyskografii danego bandu nadaje sie raptem kilka kawalkow.
Z SC jakos mam tak ze im pozniej wydana plyta tym mniej mi podchodzi, slucham juz wtedy tylko konkretnych trackow. Za to pierwsze albumy (critical stage, z ktorego pochodzi klasyk SC - necrophilia, stored images) moge katowac w calosci, maja jakis taki kurwa feeling skladanych modow, tracki sa zrobione w specyficzny sposob. Jak ktos chce to moge costam wrzucic bo mam chyba wszystko od 1994 (nie liczac jakis dupereli i demowek nagranych wczesniej, nie chcialo mi sie nimi meczyc). No i nie zgodzilbym sie ze jest to jakas strasznie niedostepna muza.
Ogolnie w szeroko rozumianym ebm i harshelectro jest kupa gowna (jak w kazdym gat) wiec jak ktos gustuje w tych klimatach to niech rzuca jakies sensowne nazwy bo przewaznie z kilkuplytowej dyskografii danego bandu nadaje sie raptem kilka kawalkow.
- Morph
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
- zekke
- weteran forumowych bitew
Stuff z myspace daje rade, trzeba bedzie sprawdzic reszte.
Nie wiem czy slyszeliscie o psyclon nine, maja pizdowaty image ale to norma w tym gatunku (zreszta, ktora z kapel bm nie ma pizdowatego image) -
dosc rzadko spotykane jest to aby bandy grajace taka muzyke graly ostrzej przy kazdej kolejnej plycie, na ostatniej ocieraja sie momentami o jakis zindustrialowany bm. Genialne nie jest ale jak pisalem wczesniej, niektore tracki daja rade.
Nie wiem czy slyszeliscie o psyclon nine, maja pizdowaty image ale to norma w tym gatunku (zreszta, ktora z kapel bm nie ma pizdowatego image) -
dosc rzadko spotykane jest to aby bandy grajace taka muzyke graly ostrzej przy kazdej kolejnej plycie, na ostatniej ocieraja sie momentami o jakis zindustrialowany bm. Genialne nie jest ale jak pisalem wczesniej, niektore tracki daja rade.
- twoja_stara_trotzky
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
- twoja_stara_trotzky