BEHERIT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Podobną dawkę hipnotycznego fanatyzmu dostrzegam w VON. W innym stylu oczywiście, ale nie tak znowu daleko. Z podobnych powodów fascynuje mnie dzisiaj BLACK FUNERAL. Widzę pewną nić stylistyczną łączącą te kapele, mimo wielu rozbieżności. [/quote]
Co do VON to akurat bym się nie zgodził. Z Black Funeral chyba tylko "Az'i'dahak" można porównać do "Drawing...".
Podobną dawkę hipnotycznego fanatyzmu dostrzegam w VON. W innym stylu oczywiście, ale nie tak znowu daleko. Z podobnych powodów fascynuje mnie dzisiaj BLACK FUNERAL. Widzę pewną nić stylistyczną łączącą te kapele, mimo wielu rozbieżności. [/quote]
Co do VON to akurat bym się nie zgodził. Z Black Funeral chyba tylko "Az'i'dahak" można porównać do "Drawing...".
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
Ale co jest kurwa takiego hipnotyzującego w VON? Dla mnie to czysta młóca i pozytywny napierdol, nie "rytuał" na miano "Drawing..." Beherit. No chyba, że "The Oath...", ale to i tak trochę na wyrost porównanie. Osoba nie słuchająca takiej muzyki też powie, że nie widzi różnicy pomiędzy Blasphemy, a Azaghal.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
VON i BEHERIT to zdecydowanie inne kapele jeżeli chodzi o konstrukcję kawałków czy brzmienie, ale ja też potwierdzam że hipnotyczny klimat (jakkolwiek chujowo by to sformułowanie wyglądało) jest podobny. Gdyby obie płytki (Oath i demos VON) leżały na półce obok siebie to zdecydowanie by się nie pogryzły. Póki co żeś Antyboże w opozycji.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
Dlaczego przedostatnia płyta chodzi u nas za około100zł? Czy to jakiś limit?
I napiszcie w jakiej cenie można dostać Electric Doom, bo na ebay są za 5$ i nie wiem czy to nie [b]jakies ruskie wznowienie[/b]. [/quote]
Pojawiają się takowe, właśnie zza naszej wschodniej granicy.
Ale na tym samym ebayu można znaleźć wydanie Spinefarm Rec. w bardzo niskich cenach. Ostatnio za około 2-3 funty.
Dlaczego przedostatnia płyta chodzi u nas za około100zł? Czy to jakiś limit?
I napiszcie w jakiej cenie można dostać Electric Doom, bo na ebay są za 5$ i nie wiem czy to nie [b]jakies ruskie wznowienie[/b]. [/quote]
Pojawiają się takowe, właśnie zza naszej wschodniej granicy.
Ale na tym samym ebayu można znaleźć wydanie Spinefarm Rec. w bardzo niskich cenach. Ostatnio za około 2-3 funty.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Damian
- rozkręca się
Dla mnie każda płyta Beherit jest ciekaw i lubię wszystkie.
Chociaż nie jest to dla mnie żaden KULT, ani nic co zrobiło na mnie nieziemskie wrażenie, ale jedno trzeba przyznać...
Każda płyta jest inna i na każdej potrafili zrobić klimat do niej adekwatny.
Chociaż nie jest to dla mnie żaden KULT, ani nic co zrobiło na mnie nieziemskie wrażenie, ale jedno trzeba przyznać...
Każda płyta jest inna i na każdej potrafili zrobić klimat do niej adekwatny.
We wield the scythe of Death into the hearts of many!
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Chyba się mogę pod tym podpisać z zastrzeżeniem, że nie znam 2 ostatnich, a jedynka jeszcze jakoś tam ujdzie.So_It_Is_Done pisze: Oath to piardy, a Drawing Down the Moon to niezły album, ale przereklamowany. (...) 8/10 za Drawing, późniejsze bąki się nie liczą.
Na wszelki wypadek wcześniej w sondzie dałem drugą opcję.
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
Chyba masz źle podpisany folder z "Drawing Down the Moon"KAKAESIAK pisze:"Drowning ... " to najlepsza płytka Finów jaka słyszałem, wcześniejsze nagrania sa niezłe ale bez rewelacji natomiast póxniejsze oblicze Beherit po "Drowning..." już mnie nie interesuje, podobnie jak dalsze losy ćpuna Holocausto.