KAT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

14-11-2007, 09:55

No sorry"ride the Lighting" to zajebista płyta.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

14-11-2007, 10:31

Kiedyś była zajebista ale teraz dla mnie sie już zestarzała. Wole se 3 pierwszych Katów posłuchać.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

14-11-2007, 10:34

A "Metal&Hell' to się niezestarzał?jak najbardziej oczywiście.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

14-11-2007, 10:36

Nie mam pojęcia. Wole 666
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

14-11-2007, 13:09

Metal and Hell owszem, ale co ciekawe 666 nie :)
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
dybek
rozkręca się

15-11-2007, 20:44

Wysłane przez Wachu
Roze za klimat, Bastard za metal, Oddech za siarke w powietrzu
Te trzy albumy to moje ulubione tej kapeli, i nawet w tej kolejności ;) Za muzyke i świetnie pasujące do niej teksty. Potem "Szydercze Zwierciadło", na końcu "Ballady" i "666". A koncertówki to dla posłuchania hiciorów na jednym albumie. I gra planszowa z "Bądź wariatem - zagraj z Katem" hehe
"Mind Cannibals nie słyszałem jeszcze.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

15-11-2007, 21:04

Przelotem słyszałem jeden kawałek z Mind Cannibals i stwierdzam że to nie nagrał tego żaden Kat.

666 / Metal & Hell nigdy się nie zestarzeją
stary

15-11-2007, 21:22

to może cannibal corpse..tak by tytul wskazywał....
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

15-11-2007, 21:29

Mi to raczej wskazuje na pozny Darkthrone
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

Re: KAT

20-03-2009, 00:12

Hmmmm [rozmyślająca emotka]

KAT jest legendą - teksty zryte jak pola na Lubelszczyźnie, muza broniąca się sama, kawał historii oraz (jakby nie było) charyzmatyczny lider. Kat był powiewem świeżości (te plotusie grzecznych dzieci: podobno jest kapela, która pyta: "nie wiem czy chcesz?! Teraz i tu! Powiedzieć naaaam?!") i nawet jak człowiek się zestarzeje i poluzuje, to na Czas Zemsty złego słowa nie powie. :evil:

Mimo, że takie granie heavy, trash, później ballady i lekka metal-psychodela nigdy nie były moimi konikami to do Kata mam szacun, nawet po tym, jak się Roman zataczał na tej samej ulicy, którą kroczyłem niesczęśnie trzeźwy. Czasy były jakie były, teraz jest jak jest ale teksty w stylu... chwila, zaraz odkopię:
antigod on 02-11-2007, 00:54 pisze:Nikodem Dyzma polskiej sceny metalowej.
Wkurwiają mnie niemiłosiernie. Zrób tyle dla polskiego metalu co ten gość, wypij tyle co on, poradź sobie z pojebaną/wymagającą metalową publiką i wtedy zgrywaj wyrocznię. Rzuć, kurwa, pierwszy kamień.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

15-04-2009, 16:19

Twój Wujek pisze:Zrób tyle dla polskiego metalu co ten gość, wypij tyle co on, poradź sobie z pojebaną/wymagającą metalową publiką i wtedy zgrywaj wyrocznię. Rzuć, kurwa, pierwszy kamień.
Polskiego co?
Yare Yare Daze
DCI Hunt

15-04-2009, 16:38

Wszystko do 'Bastard' włącznie to kawał klasycznego metalowego grania i przyjemności z ich słuchania nie obrzydzą mi żadne czynniki pozamuzyczne. Mam gdzieś wygłupy polskiej wyroczni d/s satanizmu, zielone plecaki i inne pierdoły, z którymi Kat jest kojarzony. Dwie pierwsze płyty tego zespołu to dla mnie kult i pozostaną nim nawet jeśli Paula przerobi 'Czas Zemsty', a cała polska zacznie się przy tym wycierać na dyskotekach...i nie ma w tym za grosz sentymentu z lat młodzieńczych.
Awatar użytkownika
hcpig

15-04-2009, 16:55

666 - bardzo lubię, świetne utwory z fatalnym brzmieniem, kasuje wszystkie "Stosy", "Hordy Gogów", "Kawalerie Szatanów" i inny taki polski badziew razem wzięte. 7,5/10
38MOL - moja ulubiona koncertówka w ogóle, kawałki zagrane z większą mocą niż ich studyjne odpowiedniki, a to rzadkość przy tego typu wydawnictwach. 10/10
OWŚ - najlepszy Kat, najbardziej jadowity i złowieszczy stuff, dużo "Ride The Lightning" w bluźnierczej oprawie, uwielbiam. 10/10
Bd - a tu z kolei najsłabsza płyta z totalnym knotem w postaci "Łzy..." i słabym brzmieniem, ale hity są - zwłaszcza "Zawieszony Sznur". 7/10
By - z "Czasu Zemsty" taka ballada jak koziej dupy trąba, z premierowych najlepsza "Legenda..." i "Delirium...", trzy ostatnie niestety lekko śmierdzą typowym polskim rockiem (tfu!), ale da się słuchać. 7/10
RMNPSNG - świetna, nowoczesna płyta, każdy miał ciary przy "Purpurowych Godach", do wyjebania śmieszny "Szmaragd Bazyliszka" i ciągnący się glut "Wierzę" i będzie jedna z lepszych pozycji. 8/10
SZ - po dwójce najciekawsza, bardzo rockowa zresztą płyta ze świetnymi lirykami, dojrzały stuff i epitafium zespołu. Każdy kawałek to highlight. 9/10
MC - to nie jest Kat, do widzenia z tym szajsem. 2/10
Trybut z Pagana - Behemoth świetnie, Damnation i Unnamed dobrze, reszta coverów to kupa gówna. 4/10
Yare Yare Daze
DCI Hunt

15-04-2009, 17:03

jester pisze: każdy miał ciary przy "Purpurowych Godach",
Wierz mi na słowo, że nie każdy :lol:
Awatar użytkownika
hcpig

15-04-2009, 17:06

No możliwe, ale sam kawałek niszczy, mimo iż jego tekst jest totalnie głupi i bezsensowny, bełkot godny Ewy Sonnet w mistyczno/bluźnierczej otoczce.
Yare Yare Daze
DCI Hunt

15-04-2009, 17:12

jester pisze:No możliwe, ale sam kawałek niszczy
Mnie niszczy w podobny sposób co 'Enter Sandman' :lol: Nie twierdzę, że jest zły, ale jakoś mnie wkurwia.
Awatar użytkownika
Gotharus
postuje jak opętany!

15-04-2009, 18:23

jester pisze:Bd - a tu z kolei najsłabsza płyta
Ja uważam całkowicie odwrotnie. bardzo dojrzała płyta, niezwykle techniczna. Masa riffowania i świetne teksty. Ciekawe czy panowie mają kompleksy, ze nie moga odegrac tych numerów na żywca.
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

16-04-2009, 00:28

jester pisze:
Twój Wujek pisze:Zrób tyle dla polskiego metalu co ten gość, wypij tyle co on, poradź sobie z pojebaną/wymagającą metalową publiką i wtedy zgrywaj wyrocznię. Rzuć, kurwa, pierwszy kamień.
Polskiego co?
Jeśli to ironia, to nie załapałem. :roll: Metalu, jesterze, bo chyba tak ich trzeba klasyfikować, nie?

Ja osobiście najbardziej chyba lubię Róże miłości za chore teksty i piękną, odważną muzykę które ze sobą bardzo przemyślanie współgrają. Starymi płytkami też się jaram (zgoda, że 38 minut to kopalnia klimatu a Bękarcik cieszy fajnymi thrashowymi riffami) natomiast Szydercze Zwierciadło podpada pod kategorię wypadku przy piciu... to znaczy pracy. :) Tragicznego jak dla mnie. i Mind Cannibals jest mi obojętne jak San Marino.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

08-11-2009, 13:09

Oto fragment wywiadu z Luczykiem z przed 3 dni udzielonego dla Onet.pl:

[...] - Ale mówimy ciągle o metalu. Czyli sukces Behemotha to według ciebie medialna ściema?

- Nie, Behemoth zaistniał, oczywiście. Behemoth jest zespołem, który na tamtym rynku jest rozpoznawalny, który ma już ustaloną renomę, no i w tej swojej niszy, w której funkcjonuje, trzyma się bardzo dobrze. To jest określony krąg odbiorców, ale do niego nie ogranicza się muzyka na świecie. My graliśmy ostatnią trasę koncertową z zespołem Helloween, to jest troszeczkę inna muzyka – i tam przychodzą tysiące ludzi na koncerty, a nie 400 czy 500 osób. To jest w ogóle inny target i inny sposób działania.

- A zatem chcesz powiedzieć, że podczas gdy nie bardzo było o was słychać tutaj, intensywnie działaliście na Zachodzie.

- Nie.

- To co robiłeś przez te pięć lat?

- Co robiłem?

- Tak.

- Słuchałem tego, co dzieje się na polskim rynku i na rynku zachodnim. Słuchałem sobie nowych produkcji, czekałem na jakieś olśnienie. Słuchałem mojej ulubionej kapeli, o której sądzę, że jest jednym z najlepszych zespołów w historii. Cholernie dynamiczna, rewelacyjna muzyka…

- O jakiej kapeli mówisz?

- Dla mnie zespołem numer jeden jest Disturbed. Uważam, że to znakomite połączenie kilku gatunków. To autentyczne i dobre.

No kurwa padłem na cycki jak to przeczytałem !! Jeden z najlepszych zespołów w historii - Disturbed !! :lol: :lol: :lol: Autentyczny i dobry !! :lol: :lol: :lol: Kurwa panie Luczyk nie rób wiochy, oddajcie prawa do nazwy Romkowi i idźcie na emeryturę bo to są kurwa kpiny !! Nagrajcie jeszcze jedno takie gówno jak "Mind Cannibals" i absolutnie wszyscy chuja w was wbiją !

Tutaj macie cały ten żenujący wywiad z "liderem" zespołu "Kat" ....:
http://muzyka.onet.pl/10175,1583562,0,1,wywiady.html
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
kakademona
weteran forumowych bitew

08-11-2009, 13:25

jaki zespół taki wywiad...no chyba ,że nie zrozumiał dokładnie pytań polskiego dziennikarza, w końcu chłopak jest ze śląska..na naukę języka wiele polskiego pewnie wiele czasu nie poświęcił.
ODPOWIEDZ