BLACK SABBATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Block69
- zahartowany metalizator
1. Co sądzicie o tej kapeli - słuchacie czy raczej zostawiacie tą muzykę swoim rodzicom i dziadkom?
2. Czy Black Sabbath skończył się wraz z odejściem Ozzego?
3. Która z płyt "bez Ozzego" jest Waszą ulubioną?
4. Widzieliście ich na scenie?
5. Zespół, który bardzo często był coverowany - czyj cover sabbatów najbardziej przypadł Wam do gustu?
6. Jak myślicie - czy nagrają jeszcze studyjną płytę z Ozzym?
1. za dobra muza by ją zostawiać rodzicom i dziadkom
2. nie, Dio wprowadził się tak zajebiście, że Ozzyego wcale mi nie brakowało, Gillian też dał rade na "Born Again" a płyt z Martinem już nie pamiętam
3. "Heaven & Hell" 10/10
4. ja ale ino na DVD, chciałem zobaczyć Heaven & Hell w Spodku bo skład jak w Black Sabbath za czasów "Mob Rules" ale nie było tyle kasy a bilet troche kosztował
5. kiedyś podobał mi sie Megadeth "Paranoid", Vader "Black Sabbath", Turbo "Neon Knights" a poza tym nigdy covery Black Sabbath mnie nie interesowały
6. Raczej nie, teraz skoncentrują sie na Heaven & Hell
5. Zespół, który bardzo często był coverowany - czyj cover sabbatów najbardziej przypadł Wam do gustu?
6. Jak myślicie - czy nagrają jeszcze studyjną płytę z Ozzym?
1. za dobra muza by ją zostawiać rodzicom i dziadkom
2. nie, Dio wprowadził się tak zajebiście, że Ozzyego wcale mi nie brakowało, Gillian też dał rade na "Born Again" a płyt z Martinem już nie pamiętam
3. "Heaven & Hell" 10/10
4. ja ale ino na DVD, chciałem zobaczyć Heaven & Hell w Spodku bo skład jak w Black Sabbath za czasów "Mob Rules" ale nie było tyle kasy a bilet troche kosztował
5. kiedyś podobał mi sie Megadeth "Paranoid", Vader "Black Sabbath", Turbo "Neon Knights" a poza tym nigdy covery Black Sabbath mnie nie interesowały
6. Raczej nie, teraz skoncentrują sie na Heaven & Hell
PENIS METAL
-
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez Deathrow[/i]
1. Co sądzicie o tej kapeli - słuchacie czy raczej zostawiacie tą muzykę swoim rodzicom i dziadkom?[/quote]
słucham, może kiedyś więcej tego słuchałem, ale teraz też lubie nieraz wrócić do płyt BS
[quote]2. Czy Black Sabbath skończył się wraz z odejściem Ozzego?[/quote]
nie, ja osobiście wole płyty z Dio
[quote]3. Która z płyt "bez Ozzego" jest Waszą ulubioną?[/quote]
Heaven & Hell
[quote]4. Widzieliście ich na scenie?[/quote]
nie
[quote]5. Zespół, który bardzo często był coverowany - czyj cover sabbatów najbardziej przypadł Wam do gustu?[/quote]
podobają mi się wersje VADER - Black Sabbath i Megadeth - Paranoid
[quote]6. Jak myślicie - czy nagrają jeszcze studyjną płytę z Ozzym? [/quote]
trudno powiedzieć, zobaczymy, co przyniosą wiatry przyszłości
1. Co sądzicie o tej kapeli - słuchacie czy raczej zostawiacie tą muzykę swoim rodzicom i dziadkom?[/quote]
słucham, może kiedyś więcej tego słuchałem, ale teraz też lubie nieraz wrócić do płyt BS
nie, ja osobiście wole płyty z Dio

Heaven & Hell
nie
[quote]5. Zespół, który bardzo często był coverowany - czyj cover sabbatów najbardziej przypadł Wam do gustu?[/quote]
podobają mi się wersje VADER - Black Sabbath i Megadeth - Paranoid
trudno powiedzieć, zobaczymy, co przyniosą wiatry przyszłości

- MiśPushupek
- starszy świeżak
[quote]1. Co sądzicie o tej kapeli - słuchacie czy raczej zostawiacie tą muzykę swoim rodzicom i dziadkom?[/quote]
słuchało się tego u mnie w domu. słuchali rodzice, słucham i ja. bardzo lubię
absolutnie nie. Dio to lepszy wokalista od Ozzy'ego. Ozzy jest natomiast bardziej charyzmatyczny i rozpoznawalny.
Heaven & Hell
Nie
The Cardigans - Sabbath Bloody Sabbath
po co? niech Ozzy nagrywa solowe a reszta BS pod szyldem Heaven&Hell z Dio. Bedziemy mieli dwa dobre zespoły zamiast jednego.
zagłosowałem na "Paranoid". Może tendencyjnie ale mam do tej płyty największy senstyment. od niej zacząłem swoją przygodę z Sabbs.
słuchało się tego u mnie w domu. słuchali rodzice, słucham i ja. bardzo lubię
absolutnie nie. Dio to lepszy wokalista od Ozzy'ego. Ozzy jest natomiast bardziej charyzmatyczny i rozpoznawalny.
Heaven & Hell
Nie
The Cardigans - Sabbath Bloody Sabbath
po co? niech Ozzy nagrywa solowe a reszta BS pod szyldem Heaven&Hell z Dio. Bedziemy mieli dwa dobre zespoły zamiast jednego.
zagłosowałem na "Paranoid". Może tendencyjnie ale mam do tej płyty największy senstyment. od niej zacząłem swoją przygodę z Sabbs.
- Deviant
- w mackach Zła
1.Słucham prawie codziennie,uwielbiam.
2.Nie,ale to już nie było to .Tylko OZZY!
3.Żadna,ale jak musiałbym wskazac to "Dehumanizer",agresywna i nowoczesna płyta i "Boran Again" niedoceniony stuff,ale też często słucham,dośc dziwna płyta.
4.Tak,ze 4 razy,w tym 2 razy z Ozzym.
5.Type O Negative fajnie skowerowali.
6.Może lepiej żeby nie nagrywali,hehe.
2.Nie,ale to już nie było to .Tylko OZZY!
3.Żadna,ale jak musiałbym wskazac to "Dehumanizer",agresywna i nowoczesna płyta i "Boran Again" niedoceniony stuff,ale też często słucham,dośc dziwna płyta.
4.Tak,ze 4 razy,w tym 2 razy z Ozzym.
5.Type O Negative fajnie skowerowali.
6.Może lepiej żeby nie nagrywali,hehe.
- MiśPushupek
- starszy świeżak
- MiśPushupek
- starszy świeżak
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez Deathrow[/i]
Nie pamiętam sondy na temat Black Sabbath. Chyba nie było? No i jeszcze mam kilka pytań dodatkowych:
1. Co sądzicie o tej kapeli - słuchacie czy raczej zostawiacie tą muzykę swoim rodzicom i dziadkom?
6. Jak myślicie - czy nagrają jeszcze studyjną płytę z Ozzym? [/quote]
Ad 1. Słucham, wielbie, szanuję tak jak słucha się i szanuje sie ojców... To nie ja zostawiam muzę Black Sabbath swoim rodzicom to oni zostawili ja mnie! Dobra muzyka nigdy się nie starzeje szczególnie ta z lat 70-tych(najlepszy okres muzyki
Ad 2. Nie. Zaczął się za to inny i dlatego bardzo ciekawy okres z "małym czlowiekiem o wielkim glosie"R.J DIO. Kto wie czy nie był to ich "muzyczny Mont everest"? Żałuję ,że nie byłem 20.06 w Spodku i czekam na DVD z ostatniej trasy.
Ad 3. Wszystkie płyty z DIO. Plyta z Gillanem także bardzo ciekawa. Ostatnio często słucham napewno nie genialnych ,ale mimo wszystko dobrych plyt z T.Martinem "Tyr" i "Headless Cross". Zawsze warto posłuchać paru cięzkich riffów IOMMIEGO i poczuć ten posępny klimat
Ad 4 Tylko przez szklany ekran
, niestety i mam nadzieje ,że ten brak nadrobię
Ad 5. Nie przepadam za coverami.
Ad 6. Dlaczego nie? mogłoby być bardzo ciekawie!
Nie pamiętam sondy na temat Black Sabbath. Chyba nie było? No i jeszcze mam kilka pytań dodatkowych:
6. Jak myślicie - czy nagrają jeszcze studyjną płytę z Ozzym? [/quote]
Ad 1. Słucham, wielbie, szanuję tak jak słucha się i szanuje sie ojców... To nie ja zostawiam muzę Black Sabbath swoim rodzicom to oni zostawili ja mnie! Dobra muzyka nigdy się nie starzeje szczególnie ta z lat 70-tych(najlepszy okres muzyki
Ad 2. Nie. Zaczął się za to inny i dlatego bardzo ciekawy okres z "małym czlowiekiem o wielkim glosie"R.J DIO. Kto wie czy nie był to ich "muzyczny Mont everest"? Żałuję ,że nie byłem 20.06 w Spodku i czekam na DVD z ostatniej trasy.
Ad 3. Wszystkie płyty z DIO. Plyta z Gillanem także bardzo ciekawa. Ostatnio często słucham napewno nie genialnych ,ale mimo wszystko dobrych plyt z T.Martinem "Tyr" i "Headless Cross". Zawsze warto posłuchać paru cięzkich riffów IOMMIEGO i poczuć ten posępny klimat

Ad 4 Tylko przez szklany ekran

Ad 5. Nie przepadam za coverami.
Ad 6. Dlaczego nie? mogłoby być bardzo ciekawie!
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Się mi przeartościowało, bo usłyszałem trybut "Nativity In Black I", sto razy lepszy od koszmarnej dwójki. Na dzień dzisiejszy palma pierszeństwa przypada Biohazard, coverującemu "After Forever". KAPITALNY pomysł z wykorzystaniem tych "chórków", na kolanach jestem po raz n-ty.jesterSS pisze: 5. Acid Drinkers "N.I.B" => za zabicie patosu tego kawałka
- Block69
Re: Black Sabbath

W końcu został udostępniony pierwszy kawałek z kolejnej płyty BLACK SABBATH tzn. debiutu HEAVEN & HELL pt. "Bible Black" i można go tutaj obadać http://www.noisecreep.com/2009/03/24/he ... -premiere/
Dziadki w dużej formie. Ostatnie solowe płyty Ozzy'ego miękną przy tym. No i zajebista okładka na podstawie tego obrazu:

PENIS METAL
-
- mistrz forumowej ceremonii
BS to jeden z najlepszych zespołów jakie znam ( a może najlepszy
), zwłaszcza ich wczesne dokonania niezmiernie cenię. natomiast H&H raczej średnio mnie interesuje, może z ciekawości posłucham tej płytki, jeśli będzie trochę wolnego czasu

- twoja_stara_trotzky
jezusie, jaka bieda...
- Maleficio
- Kontakt:
A moja ulubiona płyta Sabb's to Born Again z Gillanem. Album genialny w swojej prostocie.
- Edinazzu
to można jeszcze prościej aniżeli na pierwszych płytach? 
co do H&H to zapowiada się smakowicie. Jeżeli muzyka będzie choć w 50% dorównywać okładce będzie świetnie!!!

co do H&H to zapowiada się smakowicie. Jeżeli muzyka będzie choć w 50% dorównywać okładce będzie świetnie!!!
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Orientuje sie ktoś, czyj toobraz ?Block69 pisze:
Nowy kawałek całkiem niezły, jestem ciekawy nowej płyty.
- Husar
obrazek prawie tak chujowy jak XR Obituary. CHUJOWY!! Natomiast kawalek calkiem spoko:) Dio rzadzi
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Skaut
tutaj masz galerie:Gotharus pisze:
Orientuje sie ktoś, czyj toobraz ?
Nowy kawałek całkiem niezły, jestem ciekawy nowej płyty.
http://www.artbyper.com/
Coś tam było! Człowiek!
- Edinazzu
trochu w stylu Gigera jak na mó gust. I dlatego jest ok