SHINING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Tylko, że ten cały "performance" odbija się zapewne negatywnie na sferze muzycznej podczas koncertów. Jeśli tak jest to nie ma o czym gadać. Chyba, że na próbach ćwiczą odgrywanie utworów w ekstremalnych warunkach jak ogólna szamotanina, bójka czy sztuczny tłok.Wysłane przez longinus696
A mnie dobija to, że nie potrafisz zrozumieć, że obie te rzeczy mogą być równorzędne.
Albo, że jedno medium (muzyka) jest bardziej wartościowe od innego (tutaj: gra ciałem, rodzaj performance). Tym bardziej, że w żaden logiczny sposób nie da się uzasadnić wyższości jednego nad drugim.
Jest to po prostu Twoje prywatne ograniczenie, które próbujesz wcisnąć innym jako ogólną zasadę.
Jeśli gadanie o scenicznej prezentacji zespołu w temacie o tym zespole jest offtopem to faktycznie mamy offtop. Używaj ty mózgu czasem ok?Wysłane przez zekke
j/w, najsmieszniejsze jest to ze po napierdaleniu tylu stron offtopowych postow to jeszcze on kogos przywoluje do pisania na temat ;)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- longinus696
[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Tylko, że ten cały "performance" odbija się [u]zapewne[/u] na sferze muzycznej podczas koncertów. [u]Jeśli[/u] tak jest to nie ma o czym gadać. Chyba, że na próbach ćwiczą odgrywanie utworów w ekstremalnych warunkach jak ogólna szamotanina, bójka czy sztuczny tłok.[/quote]
Proponuję, żebyś poszedł i samemu się przekonał zanim się wypowiesz.
Tylko, że ten cały "performance" odbija się [u]zapewne[/u] na sferze muzycznej podczas koncertów. [u]Jeśli[/u] tak jest to nie ma o czym gadać. Chyba, że na próbach ćwiczą odgrywanie utworów w ekstremalnych warunkach jak ogólna szamotanina, bójka czy sztuczny tłok.[/quote]
Proponuję, żebyś poszedł i samemu się przekonał zanim się wypowiesz.
- Gore_Obsessed
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez długopisyyyyyyyyyy[/i]
Wkurwia mnie, że on nie szanuje siebie jako człowieka(tnie swoje ciało itp.) [/quote]
a za co tu kurwa szanowac?
[quote][i]Wysłane przez ultravox[/i]
Ale to mnie razi właśnie. To znaczy nie widzę problemu, jeżeli koleś kroczy jakąś tam ścieżką, którą sobie wytyczył, ale skoro robi to na scenie, czyli niejako na pokaz, to znaczy że pragnie być w centrum uwagi, domaga się poklasku.[/quote]
a skad wiesz ze tnie sie tylko na scenie? jesli zespol stosuje jeszcze obraz jako dopelnienie swojego przekazu to zaliczam to jak najbardziej na plus. zawsze to lepsze niz kolejna death metalowa kapela w dresach stojaca jak slupy.
Bo widzisz ja jestem taki dziwny, że muzyką zainteresowałem się ze względu na dźwięki. Sprowadzaniu jej do roli podkładu pod taki kabaret będę zawsze przeciwny. [/quote]
no ok, tylko ze muzyce metalowej zawsze tam towarzyszyla jakas propaganda. dlaczego nie moznaby tego polaczyc? wiekszosc ludzi z kapel death metalowych napierw drze ryja o tym jak to fajnie posuwac trupy, a pozniej bawi sie na dyskotekach z ziomami.
Wkurwia mnie, że on nie szanuje siebie jako człowieka(tnie swoje ciało itp.) [/quote]
a za co tu kurwa szanowac?
[quote][i]Wysłane przez ultravox[/i]
Ale to mnie razi właśnie. To znaczy nie widzę problemu, jeżeli koleś kroczy jakąś tam ścieżką, którą sobie wytyczył, ale skoro robi to na scenie, czyli niejako na pokaz, to znaczy że pragnie być w centrum uwagi, domaga się poklasku.[/quote]
a skad wiesz ze tnie sie tylko na scenie? jesli zespol stosuje jeszcze obraz jako dopelnienie swojego przekazu to zaliczam to jak najbardziej na plus. zawsze to lepsze niz kolejna death metalowa kapela w dresach stojaca jak slupy.
Bo widzisz ja jestem taki dziwny, że muzyką zainteresowałem się ze względu na dźwięki. Sprowadzaniu jej do roli podkładu pod taki kabaret będę zawsze przeciwny. [/quote]
no ok, tylko ze muzyce metalowej zawsze tam towarzyszyla jakas propaganda. dlaczego nie moznaby tego polaczyc? wiekszosc ludzi z kapel death metalowych napierw drze ryja o tym jak to fajnie posuwac trupy, a pozniej bawi sie na dyskotekach z ziomami.
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Nie mam zamiaru szukać dupy na koncercie, ani na dyskotece.Taki już mam kurwa spaczony gust, że nie kręci mnie siedzenie z ziomkami, słuchanie wiejskiej muzyki, bałnsy w białych rekawiczkach i oglądanie zaćpanego ścierwa w kiblach.Wolę siąść w domu, puścić dobrą płytę i otworzyć browar.Taki juz zjebany jestem...
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]
widac ze w zyciu nie byles na zadnej imprezie ;] [/quote]
Nie gdzie, cały czas siedzę w domu i piszę na masterfulu.
Dyskoteki i tym podobny syf nie mieści się w obszarze moich rozrywkowych zainteresowań.Tyle
[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]wszystko przed toba. [/quote]
chociaż tutaj muszę się zgodzić.
widac ze w zyciu nie byles na zadnej imprezie ;] [/quote]
Nie gdzie, cały czas siedzę w domu i piszę na masterfulu.
Dyskoteki i tym podobny syf nie mieści się w obszarze moich rozrywkowych zainteresowań.Tyle
[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]wszystko przed toba. [/quote]
chociaż tutaj muszę się zgodzić.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez NW.[/i]
to jest akurat przyklad, chodzi o niekonsekwencje. [/quote]
nie rozumiem. mam ochote posluchac dobrej muzyki ktora lubie - ide na koncert.
mam ochote wyskoczyc ze znajomymi pobawic sie, potanczyc, popatrzyc na laski - ide na dyskoteke. simple as that.
sram na bycie tru. to ze slucham BM, lubie CZAJNINK i ich performance, nie oznacza automatycznie, ze siedze w lesie i macham groznie toporem wykrzykujac nienawisc do swiata. od tego sa kapele tam, na scenie. takie jak CZAJNINK wlasnie.
proponuje, wrocmy do tematu
to jest akurat przyklad, chodzi o niekonsekwencje. [/quote]
mam ochote wyskoczyc ze znajomymi pobawic sie, potanczyc, popatrzyc na laski - ide na dyskoteke. simple as that.
sram na bycie tru. to ze slucham BM, lubie CZAJNINK i ich performance, nie oznacza automatycznie, ze siedze w lesie i macham groznie toporem wykrzykujac nienawisc do swiata. od tego sa kapele tam, na scenie. takie jak CZAJNINK wlasnie.
proponuje, wrocmy do tematu
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]
sram na bycie tru. to ze slucham BM, lubie CZAJNINK i ich performance, nie oznacza automatycznie, ze siedze w lesie i macham groznie toporem wykrzykujac nienawisc do swiata.[/quote]
nie chodzi o zadne bycie tru, wystarcz popatrzec na wiekszosc kapel. hipokryzja jedzie na calego z ich tekstow, ktos moze powiedziec - nie wszystko trzeba brac od razu na powaznie. jasne, osobe ktora tak jak mowisz 'chodzi do lasu i grozi toporem' zazwyczaj olewam cieplym moczem. we wszystkim trzeba znalezc zloty srodek, nie robic z siebie posmiewiska hipisa/ziomala/metala, ale tez nie wielkego kurwa mizantropa, ktory biega w weekendy wolne od pracy po lesie.
sram na bycie tru. to ze slucham BM, lubie CZAJNINK i ich performance, nie oznacza automatycznie, ze siedze w lesie i macham groznie toporem wykrzykujac nienawisc do swiata.[/quote]
nie chodzi o zadne bycie tru, wystarcz popatrzec na wiekszosc kapel. hipokryzja jedzie na calego z ich tekstow, ktos moze powiedziec - nie wszystko trzeba brac od razu na powaznie. jasne, osobe ktora tak jak mowisz 'chodzi do lasu i grozi toporem' zazwyczaj olewam cieplym moczem. we wszystkim trzeba znalezc zloty srodek, nie robic z siebie posmiewiska hipisa/ziomala/metala, ale tez nie wielkego kurwa mizantropa, ktory biega w weekendy wolne od pracy po lesie.
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt: