SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

24-12-2006, 12:53

[quote][i]Wysłane przez ultravox[/i]
Mayhem, Emperor, Enslaved, Darkthrone, Immortal, Burzum, Satyricon[/quote]
Wszystkie o kant dupy potłuc. ;)
[quote][i]Wysłane przez stary[/i]
ny tu gadu gadu a na allegro" a blaze in..." poszło za 135 zł[/quote]
Zajebiście, a MUTIILATION chodzi kilka razy drożej. Wychodzi na to, że gra o kilka klas lepszą muzykę.

A Relapse to mistrzowie - wydawać tak porypaną muzę i potrafić ją sprzedać - niezwykłe.

Nuclear Blast nadal mają przebłyski, ale od końca lat 90-tych kojarzą mi się z kolorową szmirą z jarmarku.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

24-12-2006, 13:46

[quote][i]Wysłane przez vomit[/i]
ja myślę, że gdyby nie "Enthrone Darkness Triumphant" to Nuclear Blast byłoby mało znaną wytwórnią [/quote]

NB wydawało w tym czasie jedne z najlepszych i najbardziej wtedy znanych kapel, wystarczy wspomnieć o Dismember, Sinister czy Pungent Stench. Obok Earache była to chyba najbardziej znana wytwórnia, no jeszcze może Century Media. Po wydaniu "Enthroned..." odniesli duży sukces finansowy no i niestety w dużym stopniu zmienili swój profil na cukierkowo-gówniany, choć do samego Dimmu nic nie mam. [/quote]

o tym właśnie mówię [/quote]
Tak łatwo się nie wykręcisz. Przeczytaj jeszcze raz swojego posta.
[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Mayhem, Emperor, Enslaved, Darkthrone, Immortal, Burzum, Satyricon[/quote]
[/quote]
...psieh...
A Relapse to mistrzowie - wydawać tak porypaną muzę i potrafić ją sprzedać - niezwykłe.[/quote]
Bo są jeszcze ludzie, którzy traktują tę robotę nie tylko w kategoriach biznesu w branży rozrywkowej.
vomit

24-12-2006, 13:56

[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
ja myślę, że gdyby nie "Enthrone Darkness Triumphant" to Nuclear Blast byłoby mało znaną wytwórnią [/quote]

NB wydawało w tym czasie jedne z najlepszych i najbardziej wtedy znanych kapel, wystarczy wspomnieć o Dismember, Sinister czy Pungent Stench. Obok Earache była to chyba najbardziej znana wytwórnia, no jeszcze może Century Media. Po wydaniu "Enthroned..." odniesli duży sukces finansowy no i niestety w dużym stopniu zmienili swój profil na cukierkowo-gówniany, choć do samego Dimmu nic nie mam. [/quote]

o tym właśnie mówię [/quote]

Tak łatwo się nie wykręcisz. Przeczytaj jeszcze raz swojego posta.
[/quote]

Podtrzymję swoje zdanie, bo ilu jest słuchaczy pungent stench, hypocrisy, sinister a ilu burgerów? W takich kategoriach Norwedzy wygrywają zdecydowanie.

(ale to fakt, że źle się wyraziłem, maj folt)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

24-12-2006, 13:57

Wysłane przez longinus696
Wysłane przez Gore_Obsessed
Wysłane przez ultravox
Mayhem, Emperor, Enslaved, Darkthrone, Immortal, Burzum, Satyricon
...psieh...
ENSLAVED dawał radę na "Hordanes Land", "Frost" i "Blodhemn". IMMORTAL lubię "At The Heart Of Winter" i "Pure Holocaust", ale te nazwy były w kontekście black metalu wymieniane, więc ten pierwszy album się nie liczy. Właściwie to samo w przypadku tych pierwszych.
Wysłane przez vomit
Podtrzymuję swoje zdanie, bo ilu jest słuchaczy Pungent Stench, Sinister, a ilu Burgerów?
Zdziwiłbyś się w jakich ilościach sprzedawały się wtedy deathmetalowe albumy dziś już raczej zapomnianych grup (a wymienione przez Ciebie przecież do zapomnianych nie należą). Gdzieś czytałem, że "Enthrone..." poszło jakieś 70 tysięcy egzemplarzy, a taki "The Rack" ASPHYX (nietrudno stwierdzić która z tych dwóch płyt jest dziś popularniejsza) sprzedał się w prawie 100 tysiącach.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

24-12-2006, 14:02

ENSLAVED dawał radę na "Hordanes Land", "Frost" i "Blodhemn". IMMORTAL lubię "At The Heart Of Winter" ale te nazwy były w kontekście black metalu wymieniane, więc ten album się nie liczy. Właściwie to samo w przypadku tych pierwszych. [/quote]

A to nie black metal? Moze viking winter metal?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

24-12-2006, 14:05

Dla mnie "Blodhemn" na pewno nie jest albumem blackmetalowym, dwa pozostałe - dyskusyjna sprawa. "At The Heart..." to heavy metal.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

24-12-2006, 14:09

Ja tam nie wiem, bo w sumie znam te zespoły tylko z Metal Archives i z empeczy ale jak na moje ucho to jest to blek raczej.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

24-12-2006, 14:10

Jak na moje nie, a znam z kaset i płyt. To chyba lepiej, nie? ;)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

24-12-2006, 14:12

Pewnie tak, ale nigdy płyt nie kupowałem, wiec nie wiem. A co to kaseta?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

24-12-2006, 14:13

Nie wiem, nigdy się z czymś takim nie spotkałem.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

24-12-2006, 14:34

Dla mnie "Blodhemn" na pewno nie jest albumem blackmetalowym, dwa pozostałe - dyskusyjna sprawa. "At The Heart..." to heavy metal. [/quote]
Oj już przestań. Jak jeszcze Ty dojdziesz do zgrai głupków, którzy "wiedzą" czym jest BM to mnie coś trafi. ATHOW to muzycznie (w sensie formy) black metal. Chyba, że kwalifikujesz kapele względem treści, to się zgodzę.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

25-12-2006, 02:44

Dla mnie to jest heavy metal z przepitym wokalistą.
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

25-12-2006, 16:52

zajebistych rzeczy mozna sie u was na forum dowiedzieć.. np że Enslaved to Black Metal.. przecudne
Awatar użytkownika
akall
zaczyna szaleć

25-12-2006, 17:00

stylistycznie ma pewne naleciałości z blackmetalu, nie da sie ukryć
Still o'er the curved, white trellis of your sides
The sateless, wandering serpent curls and glides
vomit

25-12-2006, 17:00

szczególnie w początkach twórczości
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

25-12-2006, 17:30

[quote][i]Wysłane przez akall[/i]
stylistycznie ma pewne naleciałości z blackmetalu, nie da sie ukryć [/quote]

To chyba lekkie niedopowiedzenie. Stylistycznie jest to raczej czysty black metal, przynajmniej do wysokości "Mardraum".
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

25-12-2006, 23:52

może od razu do "Isa" co?
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

26-12-2006, 00:00

Nie, "Isa" to alternatywny rock, bo ani razu nie pada słowo "satan". A jak powiem, że i "Now, Diabolical" to dla mnie black metal?
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

26-12-2006, 02:30

Nie, "Isa" to alternatywny rock, bo ani razu nie pada słowo "satan". [/quote]to powiedz mi jeszcze misiu kolorowy na której innej płycie Enslaved pada słowo "satan" ?
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

27-12-2006, 17:49

faktycznie jest co porównywać: stricte komercyjny "Enthrone..." przeznaczony dla nastolatków i "The Rack", który ukazał się w momencie kiedy Death Metal święcił triumfy i posiada status kultowego...

[quote]Mayhem, Emperor, Enslaved, Darkthrone, Immortal, Burzum, Satyricon i dopiero daleko za nimi cała reszta. Naliczyłem siedem kapel, które mógłbym zaliczyć do ówczesnej pierwszej ligi, to nie tak dużo. [/quote]to po chju masz wiedzę w tym temacie... a co z Ancient Rites, Necromantia, Varathron, Impaled Nazarene, Rotting Christ, Beherit, Blasphemy... itd? Rozumiem że to juz nie jest pierwsza liga tak?
ODPOWIEDZ