MASTODON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
nan
postuje jak opętany!

07-11-2006, 10:57

[quote][i]Originally posted by Gore_Obsessed[/i]
Właśnie zobaczyłem ich występ (występek raczej - jeden utwór) w Late Night With Conan O'Brien (z 2 listopada zdaje się). Rozwalili mnie. Rzeczywiście świetna kapela. [/quote]

Czyżbyś ironię rozsiewał? Eyehategod, Mistress... Ale w to jakoś nie wierzę ;)
Awatar użytkownika
Pigvomit
świeżak

07-11-2006, 15:16

[quote][i]Wysłane przez Fag Slayer[/i]
into the black hole...searching for crystals :D [/quote]

into the ass hole...searching the crystal hehe

Z Mastodonem zetknąłem się po raz pierwszy grając w need for speeda: most wanted hehe (kawałek 'blood and thunder'). potem zaznajomiłem sie z 'leviathanem' Styl jaki zaprezentowali na tej płytce rozjebał mnie energią i polotem. krótko - zajebisty album jak dla mnie, Co do 'blood mountain' to przekonywałem się nieco dłużej niż do 'leviathana' ale warto było bo ten album ma duży potencjał. Jest tam kilka na prawdę mocarnych utworów. Tak, uwielbiam ten zespół :D
and the dead will...........MOSH!!!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

07-11-2006, 16:32

[quote][i]Wysłane przez nan[/i]
Właśnie zobaczyłem ich występ (występek raczej - jeden utwór) w Late Night With Conan O'Brien (z 2 listopada zdaje się). Rozwalili mnie. Rzeczywiście świetna kapela. [/quote]
Czyżbyś ironię rozsiewał? Eyehategod, Mistress... Ale w to jakoś nie wierzę ;) [/quote]
Absolutnie nie. Poważnie napisałem. Nie wiem co te wszystkie cholerstwa właściwie grają, ale podoba mi się.
Ten cały MASTODON emanował energią, do tego nietuzinkowa rytmika, niepospolite brzmienie gitar plus pełny profesjonalizm na scenie - całkowita kontrola nad wszystkim przy pełnej żywiołowości. Pewnie setki koncertów robią swoje. :)

Nie wiem co za utwór grali (poza faktem, że było to coś z "Blood Mountain"), ale wrażenie niezwykle pozytywne zostawili po sobie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

07-11-2006, 17:46

[quote][i]Wysłane przez vulture[/i]
Bardzo słabiutka ostatnia plyta. Przeciętny i przeceniony zespól.Nazwa świetna, ale pierdolic to.Tak w skrócie jeśli chodzi o Mastodon [/quote]

nie to, co Tiamat, prawda? ROTFL!
Awatar użytkownika
gałgan
zaczyna szaleć

07-11-2006, 18:50

mastodon to swietna kapela jest. ostatni album jest jak poprzedni, ale po tyfusie...co nie zmienia faktu, ze to swietna muzyka. a goscie, ktorzy graja na tym albumie goscinnie sa znamienici.
Awatar użytkownika
Fazi
rozkręca się
Kontakt:

07-11-2006, 19:19

jakoś nie mogę się przekonać do tego nowego krążka, po pierwszym przesłuchaniu nie miałem ochoty na więcej, za drugim razem mi weszło, a za trzecim znowu odrzuciło, chyba wolę posłuchać Remission i Leviathana, ale kto wie, może i najnowszy krążek kiedyś docenię ;)
Sebczyq
rozkręca się

07-11-2006, 20:41

Bardzo słabiutka ostatnia plyta. Przeciętny i przeceniony zespól.Nazwa świetna, ale pierdolic to.Tak w skrócie jeśli chodzi o Mastodon [/quote]

Łohoho!
Imperare sibi maximum est imperium. Nunc est bibendum!
vulture

07-11-2006, 22:21

jak ktoś tam pierdnął..nie to co Tiamat..dokładnie:)
tak poważnie, Mastodon jest ..zwyczajny. nie ma czym sie podniecac;) zapomnicie o tym albumie szyciutko;) i powiem zupełnie szczerze, niezwykle wkurwiająca jest ta ofensywna , nachalna wręcz reklama -niezwykli, jedyni w swoim rodzaju, itp, to bezkrytyczne uwielbienie ze strony mass mediów cuchnie na kilometr ;)
zobaczymy gdzie będzie ten zespolik za 5 lat
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

07-11-2006, 23:04

zobaczymy ;)
nan
postuje jak opętany!

07-11-2006, 23:49

Nie wiem co za utwór grali (poza faktem, że było to coś z "Blood Mountain"), ale wrażenie niezwykle pozytywne zostawili po sobie. [/quote]

Śpieszę z pomocą. Kawałek zwie się "Colony of Birchmen". Niezły hit :)
jax1982
zaczyna szaleć
Kontakt:

08-11-2006, 00:16

[quote][i]Wysłane przez Fazi[/i]
jakoś nie mogę się przekonać do tego nowego krążka, po pierwszym przesłuchaniu nie miałem ochoty na więcej, za drugim razem mi weszło, a za trzecim znowu odrzuciło, chyba wolę posłuchać Remission i Leviathana, ale kto wie, może i najnowszy krążek kiedyś docenię ;) [/quote]

ja za pierwszym razem myslalem, ze to slaby zart ( zwlaszcza te wokale ), ale im dluzej sie slucha - tym bardziej wkreca, to po prostu cos nowego, trzeba przywyknac, za pierwszym razem malo kto moze to docenic
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

08-11-2006, 03:45

[quote][i]Wysłane przez nan[/i]
Nie wiem co za utwór grali (poza faktem, że było to coś z "Blood Mountain"), ale wrażenie niezwykle pozytywne zostawili po sobie. [/quote]
Śpieszę z pomocą. Kawałek zwie się "Colony of Birchmen". Niezły hit :) [/quote]
Dzięki za informację.

Równy gość z tego O'Briena, bo promuje naprawdę porządną muzykę w tym swoim programie. Widziałem tam jeszcze między innymi Dropkick Murphys i Black Label Society.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
KelThuz
postuje jak opętany!
Kontakt:

26-01-2007, 21:21

jak zwykle Metal-Archives dają powody do śmiechu:

[quote]Issac Newton created an original theory, Mastodon is playing a style that is 3 times as stagnated as the so-called flower metal genre, and one that was basically defined by bands 7 to 8 years before they even formed.
(...)
Furthermore, just to add an additional wrinkle, Wagner's Music Dramas are also a complete and utter bore fest. I sat through the entire Ring Cycle when I was at my University and I was fighting the urge to fall asleep. Tristan and Isolde was equally as meandering, despite having a half-decent libretto.
(...)
Mastodon is groove metal, a genre I don't listen to regularly because it induces pain it's so fucking boring [/quote]

ROTFL
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
Awatar użytkownika
witchmaster
zaczyna szaleć

25-03-2007, 16:24

Nabyłem Blood Mountain. Poprawna, ale bez orgazmu.
Awatar użytkownika
angelique
rozkręca się

27-03-2007, 23:40

tak poważnie, Mastodon jest ..zwyczajny. nie ma czym sie podniecac;) zapomnicie o tym albumie szyciutko;) i powiem zupełnie szczerze, niezwykle wkurwiająca jest ta ofensywna , nachalna wręcz reklama -niezwykli, jedyni w swoim rodzaju, itp, to bezkrytyczne uwielbienie ze strony mass mediów cuchnie na kilometr ;)
zobaczymy gdzie będzie ten zespolik za 5 lat [/quote]
Tak po prawdzie to słyszałem tylko "Leviathan" i podobał mi się tylko jeden numer - pierwszy, reszta nie za bardzo. Grać panowie umieją, ale trzeba jeszcze mieć CO grać....
[quote][i]Wysłane przez - IX -[/i]
Posluchalem tego Leviatana, do piwa to sie i moze nada, bo do czegos innego to nie sadze. [/quote]
Ja bym nawet do piwa nie włączał, może się zwarzyć drugi raz....
Awatar użytkownika
Tokarz
zaczyna szaleć

27-03-2007, 23:49

mastodon? 100x wolę math coreowe kapele wkręcane przez Maxa D.
a typek ktory uważa że slayer powinien się od mastodona uczyc grać powinien zamówić aparat słuchowy
Awatar użytkownika
angelique
rozkręca się

28-03-2007, 00:02

[quote][i]Wysłane przez Tokarz[/i]
a typek ktory uważa że [b]slayer powinien się od mastodona uczyc grać[/b] powinien zamówić aparat słuchowy [/quote]
He he he nie doczytałem się tego a szkoda jeden z "lepszych" tekstów które czytałem na tym forum... już nawet nie z dupy, chuj wie z czego jest ten tekst...
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

28-03-2007, 00:19

[quote][i]Wysłane przez Tokarz[/i]
a typek ktory uważa że [b]slayer powinien się od mastodona uczyc grać[/b] powinien zamówić aparat słuchowy [/quote]

LOL, który taki mądry? Hę
Down the bottle's nest
Awatar użytkownika
Tokarz
zaczyna szaleć

28-03-2007, 00:50

[quote][i]Wysłane przez Block69[/i]
Cała ekipa ze Slayer mogłaby chodzić na lekcje gry na instrumentach do kolesi z Mastodon więc byle gówno to nie jest ;) [/quote]
hehehehe LOL
ODPOWIEDZ