BLASPHEMY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

13-10-2006, 09:21

no własnie... zupełnie nie rozumiem fenomenu tego zespołu ;)
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

13-10-2006, 09:29

no ja też, bardzo przeciętna kapelka ;-) a w dodatku czarny w składzie :-)
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

13-10-2006, 10:30

[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
no własnie... zupełnie nie rozumiem fenomenu tego zespołu ;) [/quote]
nie musisz hehe
jebać frajerów
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

13-10-2006, 10:35

ale ja, od lat, bardzo się staram go zrozumieć ;)
a tu ni chuja ;)
zamknięte drzwi ;)
czasem mi się nawet uda w całości przesłuchać debiut czy pierwsze demo... ale ni chuja... nie rozumiem tej muzyki ;) to znaczy rozumiem, bo pamiętam, że jak wychodziła, to była po prostu ekstremalna i w tym sensie wpływowa, ale dziś? nie czaję tego zespołu. i tyle ;)
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

13-10-2006, 10:41

a tu ni chuja ;)
zamknięte drzwi ;)
czasem mi się nawet uda w całości przesłuchać debiut czy pierwsze demo... ale ni chuja... nie rozumiem tej muzyki ;) to znaczy rozumiem, bo pamiętam, że jak wychodziła, to była po prostu ekstremalna i w tym sensie wpływowa, ale dziś? nie czaję tego zespołu. i tyle ;) [/quote]
spox , jak to kiedyś powiedział pewien autochton z Działdowa cytuję `każdy ma swoje wiare ` ;)
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

13-10-2006, 10:56

a tu ni chuja ;)
zamknięte drzwi ;)
czasem mi się nawet uda w całości przesłuchać debiut czy pierwsze demo... ale ni chuja... nie rozumiem tej muzyki ;) to znaczy rozumiem, bo pamiętam, że jak wychodziła, to była po prostu ekstremalna i w tym sensie wpływowa, ale dziś? nie czaję tego zespołu. i tyle ;) [/quote]

mam tak samo, chyba po prostu sie starzejemy, bomb w majty nie puszczamy tak łatwo, bo to co jest dla młodzianów kultem, jak co najmniej "Pora na Telesfora" dla nas było codziennością, stąd i dystans i również wiele wiele rzeczy ciekawszych po drodze, których nie przegapilismy i nie przegapiamy
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

13-10-2006, 11:01

[quote][i]Wysłane przez Brzachwo Wój[/i]
mam tak samo, chyba po prostu sie starzejemy, bomb w majty nie puszczamy tak łatwo, bo to co jest dla młodzianów kultem, jak co najmniej "Pora na Telesfora" dla nas było codziennością, stąd i dystans i również wiele wiele rzeczy ciekawszych po drodze, których nie przegapilismy i nie przegapiamy [/quote]
Kufa, a ja mimo 3 dych na karku, dalej bomby w majty strzelam przy Blasphemy. Podobnie przy Conqueror, Revenge, Morbosidad czy Black Witchery. Nienormalny jakiś jestem :)
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

13-10-2006, 11:05

e tam nienormalny od razu, nie musisz się poddawać takiej samokrytyce, ustalmy, że tylko nieco opóźniony w rozwoju :-)
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

13-10-2006, 11:54

a tu ni chuja ;)
zamknięte drzwi ;)

mam tak samo, chyba po prostu sie starzejemy, bomb w majty nie puszczamy tak łatwo, bo to co jest [b]dla młodzianów[/b] kultem, jak co najmniej "Pora na Telesfora" dla nas było codziennością, stąd i dystans i również wiele wiele rzeczy ciekawszych po drodze, których nie przegapilismy i nie przegapiamy [/quote]
hehehe od baaardzo dawna już nikt tak mnie nie określił , thx ;)
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

13-10-2006, 12:09

hehehe, no wiem, że zaliczasz sie do grona masterfulowych pierników :-D, ale to był taki ostatnio modny zwłasza w sferach jelit rządowych "skrót myślowy", a poza tym nie jest istotne ile kto ma w metryce tylko na ile się czuje, wiec jestes pewnie [i]młodzianem mentalnym[/i] :-)))
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

13-10-2006, 13:39

hehehe, no wiem, że zaliczasz sie do grona masterfulowych pierników :-D, ale to był taki ostatnio modny zwłasza w sferach jelit rządowych "skrót myślowy", a poza tym nie jest istotne ile kto ma w metryce tylko na ile się czuje, wiec jestes pewnie [i]młodzianem mentalnym[/i] :-))) [/quote]
małolatem :)
jebać frajerów
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

13-10-2006, 20:08

a tu ni chuja ;)
zamknięte drzwi ;)

mam tak samo, chyba po prostu sie starzejemy, bomb w majty nie puszczamy tak łatwo, bo to co jest dla młodzianów kultem, jak co najmniej "Pora na Telesfora" dla nas było codziennością, stąd i dystans i również wiele wiele rzeczy ciekawszych po drodze, których nie przegapilismy i nie przegapiamy [/quote]

To ciekawe, ja w takim razie pewnie robię się coraz młodszy, bo kiedyś to była dla mnie straszna chujnia, a teraz myśle że to dobra kapela. Trzeba mieć klimat na takie granie, ale od czasu do czasu wchodzi bez popitki. Zwłaszcza koncercik very nice.
mistrzsardu
zahartowany metalizator

13-10-2006, 20:26

[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
Kufa, a ja mimo 3 dych na karku, dalej bomby w majty strzelam przy Blasphemy. Podobnie przy Conqueror, Revenge, Morbosidad czy Black Witchery. Nienormalny jakiś jestem :) [/quote]
Bracie!
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

13-10-2006, 23:51

ja mimo,iz zawsze sluchalem raczej mocno rzeznickiego metalu, to zauwazylem, ze z wiekiem jeszcze bardziej mi sie to poglebia. a nazwy z ostatniego postu Boroowy, jakby zywcem przeczytane z mojego "ołtarzyka"
Awatar użytkownika
roman
zaczyna szaleć

16-10-2006, 15:00

Uwielbiam od poczatku do konca.
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

16-10-2006, 16:18

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
Blasphemy to najniższe pokłady obornika [/quote]

Bracie !
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

24-10-2006, 18:58

Ross Bay Cult Eternal!!
i chuj!!
znam, posiadam i napierdalam jak najczesciej:
-Fallen Angel of Doom
-Gods of War
- Live Ritual - Friday the 13th
- Spiritis Satanist

muza, postawa,podejscie i cala oprawa[zdjecia, wywiady itp.] sa dla mnie kwintesencja jakze czesto ostatnio szarganego okreslenia: KULT!!
piatka Kanadyjczykow majaca w dupie caly muzyczny biznes napierdala swoj
war bm i czuja sie z tym znakomicie.
wspomniane wczesniej akty: Black Witchery, Conqueror, Revenge, Morbosidad itp. piora po mordzie i maltretuja. nie wyznaczam sobie najlepszych zespolow z tego poletka, gdyby chodzilo o prekursora gatunku z pewnoscia wygraloby Blasphemy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

14-01-2007, 22:30

Po pierwsze:
Wysłane przez mistrzsardu
"Fallen Angel Of Doom" - jest dla mnie najbardziej ekstremalną płytą jaka została nagrana i nie sądzę by to się zmieniło.
Po drugie:
Jeden z kilku najważniejszych dla mnie zespołów. Gdybym musiał wybrać czy na półce stoją ich nagrania czy całej skandynawskiej sceny nawet bym się nie zastanawiał.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

14-01-2007, 23:05

Po pierwsze:

Nie przesadzajcie.

Po drugie:

Więcej niż zajebista kapela. Kilka godzin temu przez mój pokój przetoczyło się tornado w postaci "Fallen Angel Of Doom" i jak zwykle czuję się zniszczony: muzyką, otoczką, atmosferą.
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

14-01-2007, 23:09

[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Po pierwsze:

Nie przesadzajcie.[/quote]

nie przesadzamy

[quote]Po drugie:

Więcej niż zajebista kapela. Kilka godzin temu przez mój pokój przetoczyło się tornado w postaci "Fallen Angel Of Doom" i jak zwykle czuję się zniszczony: muzyką, otoczką, atmosferą. [/quote]

muzyka BLASPHEMY, jak zadna inna potrafi wlasnie wytworzyc charakterystyczna duszna atmosfere. to cos wiecej niz nedzny cyrk ktory uprawia wiekszosc zespolow BM.
Obrazek
ODPOWIEDZ