Pure Metal Magazyn
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Co racja to racja, i jeszcze te kretynskie ukryte miedzy wierszami dla tych o iq powyzej 90 wstawki o palonku.Wysłane przez Gore_ObsessedZażenowanie bierze się z podejścia paru typów do gatunków innych niż szeroko rozumiany heavy/power/thrash. Głównie chodzi tu o death/black. Takie rzeczy wciąż powstrzymują mnie (ciekawe ile osób jeszcze?) przed kupowaniem tego tytułu.
woodpecker from space
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Gore_Obsessed
Oczywiście kwestia preferencji muzycznych, bo oba magazyny stoją na wysokim poziomie i na swoim poletku robią dobrą robotę. Ja po prostu więcej ciekawych materiałów znajduję w PURE METAL.Wysłane przez vulture
No..ja stawiałbym jednak na Mega-Sina jeśli chodzi o palmę pierwszeństwa ;)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gore_Obsessed
Pieniądze (11.99 zł o ile dobrze pamiętam) przekazem na poniższy adres redakcji:Wysłane przez roman
Da sie jeszcze gdzies nr z Flotsam And Jetsam kupic? W Lodzi kurwa nie ma :/
ul. Altanowa 34/17
85-799 Bydgoszcz
Ten numer o który Ci chodzi to 2 (7) / 2006
W najnowszym jest osiem stron o VOIVOD.
- Gore_Obsessed
Masz jeszcze Heavy Metal Pages. Dużo rzeczy dla Ciebie.Wysłane przez Maria Konopnicka
Zostanie wciąż bardzo dobry Mega Sin, coraz słabszy 7 gates (ostatni numer jest najgorszym z tego co dotąd wydali) - no i płatne foldery reklamowe wytwórni - Metal Hammer i Mystic Art.
- Gore_Obsessed
Goście kładą na łopatki. Nie wiem o czym piszą, ale czytam z przyjemnością. ;)Wysłane przez Maria Konopnicka
HMP to czasopismo przeczące wszelkim prawom edycji tekstu, ale pod względem merytorycznym kładzie mnie na kolana. Czytając niektóre artykuły czuję się jakbym zaczął słuchać metalu dwa tygodnie temu
- bloodwritten
- rozkręca się
- Kontakt:
- bloodwritten
- rozkręca się
- Kontakt:
- roman
- zaczyna szaleć
Wlasnie wczoraj troche poczytalem siodmy numer, az zaluje ze nigdy nie wzialem tego magazynu do lapy w Empiku. Dobra rzecz, wkladka o Flotsam and Jetsam bardzo dobra, do zejebistosci brakuje zajebistego wywiadu, no ale ciezko gadac z muzykiem, ktory nia ma nic do powiedzenia.
Bardzo dobra historia thrashu w Polsce, szkoda ze w kapelach z podziemia zabraklo Battery, no ale to taki lokalny patriotyzm
.
Dalej przeczytalem biografie Celtic Frost i historie Cliffa Burtona no zajebiste rzeczy.
Polecam.
PS. Kurwa najbardziej co mnie przerazilo to to, ze duzo kapel stamtad kojarze z nazwy a nawet z muzyki
Bardzo dobra historia thrashu w Polsce, szkoda ze w kapelach z podziemia zabraklo Battery, no ale to taki lokalny patriotyzm

Dalej przeczytalem biografie Celtic Frost i historie Cliffa Burtona no zajebiste rzeczy.
Polecam.
PS. Kurwa najbardziej co mnie przerazilo to to, ze duzo kapel stamtad kojarze z nazwy a nawet z muzyki

-
- rozkręca się
na dziś wiadomo, że 9-ty numer wyjdzie na poczatku grudnia, więc 8-my ostatnim nie jest
oficjalnego, definitywnego oświadczenia o końcu magazynu nie było
pojawił się za to taki zapis:
"Wiele na to wskazuje, że niniejszy numer jest OSTATNIM! Postaramy się jeszcze poszukać takiego rozwiązania, które pozwoli przetrwać, ale sama dobra wola redakcji i współpracowników nie wystarczy. Proszę Was, nie bombardujcie redakcji listami i mailami. Widocznie potrzebny nam jest wstrząs, który albo poprawi sytuację, albo zakończy żywot PM. Nie piszę: ŻEGNAJCIE, ale Pure Metal znalazł się w takim miejscu, że albo rozwinie się i urośnie w siłę (na zupełnie nowych zasadach i warunkach), albo po prostu zniknie. "
i powyższe słowa kierowane były przede wszystkim do panów redaktorów PMM
co zaś do marketingowego samobójstwa - tak źle nie jest, 8-my numer powinien się dobrze sprzedać
oficjalnego, definitywnego oświadczenia o końcu magazynu nie było
pojawił się za to taki zapis:
"Wiele na to wskazuje, że niniejszy numer jest OSTATNIM! Postaramy się jeszcze poszukać takiego rozwiązania, które pozwoli przetrwać, ale sama dobra wola redakcji i współpracowników nie wystarczy. Proszę Was, nie bombardujcie redakcji listami i mailami. Widocznie potrzebny nam jest wstrząs, który albo poprawi sytuację, albo zakończy żywot PM. Nie piszę: ŻEGNAJCIE, ale Pure Metal znalazł się w takim miejscu, że albo rozwinie się i urośnie w siłę (na zupełnie nowych zasadach i warunkach), albo po prostu zniknie. "
i powyższe słowa kierowane były przede wszystkim do panów redaktorów PMM
co zaś do marketingowego samobójstwa - tak źle nie jest, 8-my numer powinien się dobrze sprzedać
-
- rozkręca się
Szybciej nadejdzie dzień, kiedy PMM nie będzie można poczytać w Empiku (czas widzę zafoliować).Wysłane przez przystojniak
Wywalcie tego zabawnego pastucha ze swojego magazynu, który nie słucha niczego poza thrash metalem i określa się mianem znawcy muzyki metalowej, może wtedy się skuszę na przeczytanie tego maga w empiku:)
Gdyby było pożegnanie, to podziękowałbym kolegom za współpracę. :))))Wysłane przez Maria Konopnicka
Dla mnie brzmiało jak pożegnanie - wszystkie z czasopism, które upadały, a które czytałem żegnały się w ten sposób, ewentualnie informując, że są zmuszeni do "czasowego zawieszenia działalności". Cieszę się jednak, że udało się pozbierać towarzystwo i PM będzie wydawany dalej.
- bloodwritten
- rozkręca się
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
- Vlad
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Co to za żywotny magazyn? Jakim sposobem może słuchać czegokolwiek? Jesteś poetą, czy zbyt wiele grzybków zjadłeś?Wysłane przez przystojniak
Wywalcie tego zabawnego pastucha ze swojego magazynu, który nie słucha niczego poza thrash metalem i określa się mianem znawcy muzyki metalowej, może wtedy się skuszę na przeczytanie tego maga w empiku:)
Może być Danny Lilker? Jarałem z nim w piątek po koncercie Celtic Frost.Wysłane przez Gore_Obsessed
Moglibyście spróbować kontaktu z kimś z S.O.D. i wysmażyć jakiś wywiadzik.
- Vlad
- zaczyna szaleć
- Kontakt: