SODOM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
Zależy czego się oczekuje! Jak idę do kina i oglądam film to oczekuje, że czymś mnie zaskoczy, ale jak kupuję chrupiącą golonkę i zimne piwo w wielkim kuflu to nie oczekuję żadnych niepodzianek. Taki właśnie jest Sodom - w sumie nigdy mnie nie zaskoczył (od tego mam inne kapele - które cenię za co innego) a każdej kolejnej płyty słuchałem z dziką rozkoszą... [/quote]
rozumiem, ale pozostanę przy swoim
a opis bardziej pasuje do Motorhead
Zależy czego się oczekuje! Jak idę do kina i oglądam film to oczekuje, że czymś mnie zaskoczy, ale jak kupuję chrupiącą golonkę i zimne piwo w wielkim kuflu to nie oczekuję żadnych niepodzianek. Taki właśnie jest Sodom - w sumie nigdy mnie nie zaskoczył (od tego mam inne kapele - które cenię za co innego) a każdej kolejnej płyty słuchałem z dziką rozkoszą... [/quote]
rozumiem, ale pozostanę przy swoim
a opis bardziej pasuje do Motorhead
- twoja_stara_trotzky
Pisząc "wyżej sobie cenię" miałem na myśli właśnie to, że ich muzyki słucham częściej i z większą przyjemnością. Oczywiście, że w kategorii - nazwijmy to "obiektywnej wartość muzyki" (hehehe) The Beatles cenię bardziej niż Venom, a bardziej niż jednych i drugich cenię Chopina - ale mimo wszystko częściej wolę pomachać głową przy Venom niż spacerować wieczorami przy dźwiękach Fryderyka (co też jest wspaniałym doznaniem). [/quote]
Chopin Sropin
\m/ WAGNER \m/
Pisząc "wyżej sobie cenię" miałem na myśli właśnie to, że ich muzyki słucham częściej i z większą przyjemnością. Oczywiście, że w kategorii - nazwijmy to "obiektywnej wartość muzyki" (hehehe) The Beatles cenię bardziej niż Venom, a bardziej niż jednych i drugich cenię Chopina - ale mimo wszystko częściej wolę pomachać głową przy Venom niż spacerować wieczorami przy dźwiękach Fryderyka (co też jest wspaniałym doznaniem). [/quote]
Chopin Sropin
\m/ WAGNER \m/
- Ulfr
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
a widzisz
ja sobie wyżej cenię The Beatles
natomiast KOCHAM Venom, a chłopaków z Manchesteru to raz na rok sobie zarzucę, jak się spalę na wesoło
gust to jedno, a jakaś wartość muzyki to drugie [/quote]
Teges, trotzky, ale oni z Liverpoolu byli.
Glos idzie na "Persecution Mania".
Edit: a Wagner to szczyt wiochy jak dla mnie, jesli juz o muzyce klasycznej mamy rozmawiac.
a widzisz
ja sobie wyżej cenię The Beatles
natomiast KOCHAM Venom, a chłopaków z Manchesteru to raz na rok sobie zarzucę, jak się spalę na wesoło
gust to jedno, a jakaś wartość muzyki to drugie [/quote]
Teges, trotzky, ale oni z Liverpoolu byli.
Glos idzie na "Persecution Mania".
Edit: a Wagner to szczyt wiochy jak dla mnie, jesli juz o muzyce klasycznej mamy rozmawiac.
- twoja_stara_trotzky
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
To zajebiście, bo według mnie na "One Night In Bangkok" nie odstawał poziomem od największych klasyków.Wysłane przez Maria KonopnickaTak, myślę, że jest reprezentatywny - co nie znaczy, że najlepszy...Wysłane przez Gore_Obsessed
"The Enemy Inside" to jedyne co znam z tego nowego albumu (jeszcze z ostatniego live'a). Jest reprezentatywny?
A porównanie do "M-16" brzmi jeszcze ciekawiej, tym bardziej, że nie jesteś pierwszą osobą, która je poczyniła.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- O.D.I.N.
- zaczyna szaleć
trudno jest mi powiedziec jaka jest najlepsza plyta SODOM bo do tej pory znalem ich tylko z In the sign of evil i Obsessed by cruelty.
lecz nie tak dawno w moje rece wpadl krazek The Sins of Sodom zawierajacy pierwsze dwa dema Sodom z 1983 i `84 i tu calkowite zaskoczenie!!! mowiec w skrocie Sodom na tym krazku brzmi jak zderzenie Discharge z Venom (zwlaszcza Discharge) jesli ktos lubi dispunka to polecam ta plytke. jesli jestescie fanami Sodom to zalecam sie rozejrzenie sie za tym wydawnictwem bo warto a jakosc nagran stoji na bardzo przyzwoitym poziomie.
fotka ponizej:
[img]http://i6.tinypic.com/16m37zo.jpg[/img]
lecz nie tak dawno w moje rece wpadl krazek The Sins of Sodom zawierajacy pierwsze dwa dema Sodom z 1983 i `84 i tu calkowite zaskoczenie!!! mowiec w skrocie Sodom na tym krazku brzmi jak zderzenie Discharge z Venom (zwlaszcza Discharge) jesli ktos lubi dispunka to polecam ta plytke. jesli jestescie fanami Sodom to zalecam sie rozejrzenie sie za tym wydawnictwem bo warto a jakosc nagran stoji na bardzo przyzwoitym poziomie.
fotka ponizej:
[img]http://i6.tinypic.com/16m37zo.jpg[/img]
-
- starszy świeżak
Okrutnie chłoszcze dupsko ten nowy SODOM [/quote]
A ja w ogole nie moge sie do tej plyty przekonac. Slucham jej i slucham, ale nigdy nie starcza mi nerwow zeby podolac jej np. dwa razy z rzedu. W calosci podobaja mi sie tylko "Lords of depravity" i "Wanted dead". W kazdym innym kawalku cos mi nie pasuje...
Ale dam "SODOM" jeszcze niejedna szanse
Okrutnie chłoszcze dupsko ten nowy SODOM [/quote]
A ja w ogole nie moge sie do tej plyty przekonac. Slucham jej i slucham, ale nigdy nie starcza mi nerwow zeby podolac jej np. dwa razy z rzedu. W calosci podobaja mi sie tylko "Lords of depravity" i "Wanted dead". W kazdym innym kawalku cos mi nie pasuje...
Ale dam "SODOM" jeszcze niejedna szanse
- Alhoon
- świeżak
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- Aron
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez Alhoon[/i]
z tego co widze to ktos jeszcze oprocz mnie zaglosowal na "Better...", kto to? przyznac sie!! a moj glos akurat na to gdyz poniewaz iz daze te plyte wielkim sentymentem i mnie za kazdym razem rozpierdala po wrzuceniu do odtwarzacza!
...i chuj! [/quote]
Nie wiem kto zagłosował jako drugi, bo ja zagłosowałem jako trzeci:D Świetna i bardzo zróżnicowana płyta, oprócz zajebistych kilerów takich jak "Bloodtrails", "Shellfire Defense" i utwór tytułowy, znajdują się tu też niezłe przeboje w stylu "Resurrection", "The Saw Is The Law", o świetnym coverze Thin Lizzy nawet nie wspomnę...
z tego co widze to ktos jeszcze oprocz mnie zaglosowal na "Better...", kto to? przyznac sie!! a moj glos akurat na to gdyz poniewaz iz daze te plyte wielkim sentymentem i mnie za kazdym razem rozpierdala po wrzuceniu do odtwarzacza!
...i chuj! [/quote]
Nie wiem kto zagłosował jako drugi, bo ja zagłosowałem jako trzeci:D Świetna i bardzo zróżnicowana płyta, oprócz zajebistych kilerów takich jak "Bloodtrails", "Shellfire Defense" i utwór tytułowy, znajdują się tu też niezłe przeboje w stylu "Resurrection", "The Saw Is The Law", o świetnym coverze Thin Lizzy nawet nie wspomnę...
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów