NAPALM DEATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- DST
- zahartowany metalizator
Re: NAPALM DEATH
M I A Z G A
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To nagranie z DVD "punishment in capitals" o ile się nie mylę. Swego czasu lubiłem je ogladać. To chyba ostatnie chwile Jessiego w Napalm, może pół roku później dobiegła mnie wiadomość, że został usunięty z zespołu z powodu problemów z alkoholem..... A później był jeszcze moment kiedy grał w Terrorizer i niestety krótko po tym zmarł...
I teraz patrzę na datę - minęło już 24 lata! A dla mnie to wciąż - może nie nowość, ale na pewno nie staroć pokryty kurzem....
I teraz patrzę na datę - minęło już 24 lata! A dla mnie to wciąż - może nie nowość, ale na pewno nie staroć pokryty kurzem....
- DST
- zahartowany metalizator
Ja widziałem z tego gigu tylko "Nazi Punks Fuck Off" wcześniej. Grają tutaj wspaniale - równo, dynamicznie i z siłą dynamitu. Brakuje mi u nich tego obecnie.Nasum pisze: ↑21-08-2026, 17:44To nagranie z DVD "punishment in capitals" o ile się nie mylę. Swego czasu lubiłem je ogladać. To chyba ostatnie chwile Jessiego w Napalm, może pół roku później dobiegła mnie wiadomość, że został usunięty z zespołu z powodu problemów z alkoholem..... A później był jeszcze moment kiedy grał w Terrorizer i niestety krótko po tym zmarł...
-
Nasum
Gig prezentuje się rewelacyjnie. Tak samo lubię ten :
- Żułek
Shane Shane Shane + Ripper w gościah = kupa
Recording lineup:
Simon Efemey - Vocals
Shane Embury - Bass, Additional Instruments
Guests musicians:
Tim "Ripper" Owens - vocals (ex-JUDAS PRIEST, ICED EARTH)
Mark Gemini Thwaite - guitars (THE MISSION, TRICKY)
John Cooke - guitar (NAPALM DEATH)
Carl Stokes - drums (CANCER, THE GROUNDHOGS)
Joe Taylor - drums
Dominik Gryzbon - lead guitar
Ilsa Nielson - lead guitar
Recording lineup:
Simon Efemey - Vocals
Shane Embury - Bass, Additional Instruments
Guests musicians:
Tim "Ripper" Owens - vocals (ex-JUDAS PRIEST, ICED EARTH)
Mark Gemini Thwaite - guitars (THE MISSION, TRICKY)
John Cooke - guitar (NAPALM DEATH)
Carl Stokes - drums (CANCER, THE GROUNDHOGS)
Joe Taylor - drums
Dominik Gryzbon - lead guitar
Ilsa Nielson - lead guitar
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Nasum
Jako typowy kawałek heavy metalowy, to raczej nie jest zły. W porównaniu do poprzednich utworów solowych Shane'a, ten wszedł mi jakoś bezproblemowo. Nie znaczy to jednak, że złapałem bakcyla i już mi się w całości podoba. Rozumiem, że to projekt poboczny i gra tutaj to wszystko, co by nie pasowało w Napalm, albo nie zyskałoby akceptacji pozostałych członków. Ja jednak nie do końca ogarniam formułę którą przyjął - muzycznie nie jest to złe, może jak najdzie mnie ochota to jeszcze przesłucham te piosenki, ale na razie nie widze najmniejszych szans by chcieć mieć to na półce. W ramach ciekawostki jest ok, jak co poniektóre propozycje Mitcha, ale to chyba byłoby na tyle.
-
helpme
- weteran forumowych bitew
Tak czytam i mniemam, że przespane było, bo ten numer Absolute Power ma być/jest z drugiego albumu pod szyldem AP, więc nie powinno to oburzać ani fanatyków ND, ani po prostu tych co mówią, że jak grasz inną/zmieniasz muzykę to musisz zmienić i nazwę 
Nadal intryguje mnie, że debiutancka płyta ukazała się na LP nakładem tego gównolabelu jakim niewątpliwie jest Metal Bastard.
Nadal intryguje mnie, że debiutancka płyta ukazała się na LP nakładem tego gównolabelu jakim niewątpliwie jest Metal Bastard.