Kącik zielarza

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

Kącik zielarza

30-09-2026, 21:50

Zakładam wątek głównie do tego, aby się dzielić spostrzeżeniami z eksperymentowania medyczną marihuaną.
Jeśli się nie boicie, to możecie się dzielić spostrzeżeniami z korzystania z nielegalnych substancji - ale jeśli się nie boicie o własne bezpieczeństwo.

Ja jestem pod wpływem, więc na razie się nie wypowiadam szerzej, ale zachęcam do udziału innych :)
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.

Triceratops pisze: ↑
12-02-2025, 13:57
A czy Biblia jest spojna....Stary Testament jak najbardziej.
Tomaszm3
postuje jak opętany!

Re: Kącik zielarza

30-09-2026, 22:05

Był kiedyś taki dopalacz do palenia jak jeszcze dopalacze nie były syfem totalnym który dosłownie zatrzymywał czas w miejscu. Ktoś pamięta albo kojarzy? Jak w tym filmie sędzia Dredd.

Smoke? Smokey? Siakos tak. Piona dla tego kto odnajdzie zdjęcie na necie i wklei na forume. Popierdolona rzecz.

No nie mogę wygooglac.
Awatar użytkownika
Major Zagłoba
w mackach Zła
Kontakt:

30-09-2026, 22:40

Nie pale, parę razy używałem, raz nawet kupiłem u Pana Wietnamca ale jedyne co czułem to wyrzuty sumienia nad wyrzuconymi pieniędzmi w błoto.
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
weteran forumowych bitew

30-09-2026, 22:59

Tomaszm3 pisze: ↑
30-09-2026, 22:05
Był kiedyś taki dopalacz do palenia jak jeszcze dopalacze nie były syfem totalnym który dosłownie zatrzymywał czas w miejscu. Ktoś pamięta albo kojarzy? Jak w tym filmie sędzia Dredd.

Smoke? Smokey? Siakos tak. Piona dla tego kto odnajdzie zdjęcie na necie i wklei na forume. Popierdolona rzecz.

No nie mogę wygooglac.
Salvia divinorum. Sprzedawali to na samym początku w sklepach stacjonarnych i niejeden sebix palący to za szkołą w przerwie między polskim a historią przekonał się, że
Obrazek

Smoke to była taka niby mieszanka ziołowa udająca konopie, szajs okrutny - coś tam w głowie robił, ale na pewno nie tak, żeby zatrzymywać czas, więc stawiam na szałwię wieszczą.
długopisyyyyy pisze:]odezwał się największy black metalowiec. Miastowy krawaciarz co chodzi na 8 godzin do budynku z rurami i rozmawia w przerwach z grubymi dziewczynami na papierosa i sie tam hihoczą wszyscy do ziebie jakby kartofla mieli w dupie
Awatar użytkownika
Rejwan
rasowy masterfulowicz

01-10-2026, 20:39

medyczna marihuana, medyczna amfetamina, każdemu wg. uznania :D
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

01-10-2026, 20:57

Mój lekarz specjalista przepisał mi następujące odmiany po ostatniej wizycie:

https://medweed.pl/odmiany-marihuany/co ... cream-pop/
https://medweed.pl/odmiany-marihuany/hi ... ma-22-thc/
https://medweed.pl/odmiany-marihuany/fo ... -thc-mac1/
https://medweed.pl/odmiany-marihuany/we ... edalchemy/

Do palenia tego używam następującego vapa:
https://swiatshishy.pl/waporyzatory/825 ... ydowy.html
Komora grzewcza mieści od 0,1-0,15g suszu, co przy zapisanych 20g daje w najgorszym przypadku 133 sesje i jeśli liczyć jaranie raz w tygodniu, to mam tego na conajmniej 2 lata :)

No i cóż mogę powiedzieć... Jestem mega zadowolony z tych medykamentów. Spełniają swoją funkcję i w przeciwieństwie do grzybów (które uwielbiam) są w pełni legalne.

Fazy nie są ani za lekkie, ani za ciężkie - są po prostu takie w sam raz, aby się totalnie zrelaksować i trochę odrealnić. Śpi się wyśmienicie po tym stuffie no i rano jesteś jak nowo narodzony.
To co mi się podoba, to to, że dawka thc jest idealnie zbalansowana :) kolega chciał na swoją depresję max dużo thc i dostał zawartość 30% i stwierdził po fakcie, że to jest za mocne, że moje odmiany lepsze. Chciał być kozakiem i ma taką małą nauczkę :) Aczkolwiek trochę mnie kusi, aby na następny raz u lekarza poprosić na próbę jedno opakowanie z zawartością ok. 30% thc. Na próbę... U mnie w domowym zaciszu powinno być ok.

Żona się cieszy, że przerzuciłem się z grzybów na medyczną marihuanę, ponieważ czasami sama z tego korzysta :) Jest mega zabawa we dwójkę, jak dzieciak już śpi :) Seks, jak się najaramy i pozwolimy bombie rozkwitnąć, jest nieziemski :) Wszystko razy 100 :)

Jeśli prowadzicie stresujący tryb życia, jesteście wypaleni zawodowo i na skraju depresji, to polecam Wam taką farmakoterapię. To naprawdę działa. Życie jest piękniejsze i nie potrzeba do tego jakiś psychotropów od psychiatry. Zanim udacie się do psychiatry, spróbujcie takiego stuffu.

PS. Wrażenia muzyczne to osobna działka. Możecie mieć bardzo słaby sprzęta hifi, a po tym stuffie wszystko brzmi jak ze sprzętu za milion dolarów. Ja akurat sprzęt mam ze średniej półki i po trawie wyłapuję takie detale, że ja się czasami sam dziwię, że to słyszę :) Niektóre płyty są stworzone po to, aby słuchać je po zielsku :)
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.

Triceratops pisze: ↑
12-02-2025, 13:57
A czy Biblia jest spojna....Stary Testament jak najbardziej.
ODPOWIEDZ