SINISTER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kilgore
rasowy masterfulowicz

Re: SINISTER

15-09-2026, 17:40

Obrazek
Październik
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

16-09-2026, 17:47

Nie słuchałem tych albumów od kilkunastu lat ale niedawno powróciłem do 'Creative Killings' oraz 'Savage of Grace' i dobrze zapamiętałem, że są to zupełnie niezłe albumy - przy czym ta pierwsza o oczko lepsza. Nie rozumiem hejtu, SoG ma może mniej mocy ale mocne 6/10 wyciągnie spokojnie.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-09-2026, 18:02

co za paskudna okładka Obrazek
ciekawe czy płyte nagrali przed chorobą Obrazek bo przecież chwile temu Aad stał nad grobem
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Nasum

16-09-2026, 20:18

Szczęścia do okładek nie mają zbytnio, ale fajnie że coś nagrali. Ostatnio ich notowania trochę spadły, więc liczę na jakąś rehabilitację. Nie mam złudzeń, że to będzie nowy Cross the styx, ale stare wygi potrafią czasem mocno zaskoczyć, więc będę sie cieszył gdy stwierdzę, że chcę ten album na półce.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

18-09-2026, 07:05

oho, zaczyna sie:
IMPORTANT ANNOUNCEMENT REGARDING THE SINISTER NAME AND LINE-UP
Hi everyone,
I would like to briefly address the recent announcements on social media involving former Sinister members who haven't been in the band for almost 30 years. Our concern is specifically the use of the name. We believe this can create confusion for fans and promoters, giving the impression that this is an official or current incarnation of Sinister, which it is NOT.
First, let me make it clear who the original founders of the band are. In 1986, in my basement in Ridderkerk, a good friend of mine, Ron vd Polder and I started a band called REDEEMER, later on joined by Klaas Zwaving We changed our name to Sinister. Later on Corzas Nanuruw joined on bass.
Over the years, the band has gone through different line-ups, but Sinister has always remained the same band, with its own history, identity, and legacy. We fully respect the contributions that former members have made to Sinister's history and the music we created together. But that does not make someone a current member of Sinister, nor does it give them the right to represent themselves as another version of the band.
We understand that musicians may perform and celebrate music from their past. Tribute bands and former members playing songs from their history are nothing unusual in the music world.
So, it is very important to know: the name SINISTER is a registered trademark. We will take the appropriate legal steps to protect our rights and prevent unauthorized use of the name towards the other line-up and promoters booking that band. We would prefer to handle any legal or business matters privately and professionally, rather than turning them into a public dispute.
Most importantly, we want to focus our energy where it belongs: on the music, our fans, and the future of my band, with the new album coming out and live gigs our agency District19 is booking for us.
And for everyone wondering: I AM NOT DEAD. I am healthy again, feeling strong and looking forward to getting back on stage with Alesa, Stefano Rumich , and Frank Kruger to continue the story of Sinister. This line-up feels like family, and we are focusing on playing old-school sets that haven't been heard in decades.
So, REMEMBER: There is only one Sinister, and this is the real Sinister.
Thank you to everyone who continues to support us. We appreciate it more than you know. See you on stage! 🤘
Obrazek

Obrazek
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

18-09-2026, 08:09

W sumie mu się nie dziwię, że takie stanowisko przedstawia.

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Soundterror
postuje jak opętany!

18-09-2026, 09:48

To trochę potwierdza tezę, że tamci uznali ze Aad albo skonczy z graniem ze wzgledu na chorobę albo zalozyli ze jej nie przejdzie...
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

18-09-2026, 10:20

tak. z drugiej strony - Mike i reszta mogliby przyjac jakakolwiek inna nazwe, np. Sadistic Intent albo Towards the Sinister XDDDD i pykac sobie te old-schoolowe sety. Albo po prostu kontynuowac Neocaesar.
Obrazek

Obrazek
Misþyrming
rozkręca się

18-09-2026, 15:45

Przykre/ śmieszne ze takie dziady musza rozprawiać o takich rzeczach szczególnie w obliczu choroby kolegi.
Kapela w kontekście europejskiego DM kultowa bez żadnych watpliwosci i nie zmienia nawet tego fucktu sytuacja ze ostatni jak dla mnie zajebisty album Holendrów wyszedł prawie 18 lat temu. Agressive measures to był mimo wszystko cios szczególnie patrząc na to co się wydarzylo później ....;)
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

18-09-2026, 17:03

Mol pisze:
18-09-2026, 10:20
mogliby przyjac jakakolwiek inna nazwe, np. Sadistic Intent
Super pomysł, że też nikt nigdy na to nie wpadł!
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Nasum

18-09-2026, 17:34

Soundterror pisze:
18-09-2026, 09:48
To trochę potwierdza tezę, że tamci uznali ze Aad albo skonczy z graniem ze wzgledu na chorobę albo zalozyli ze jej nie przejdzie...

Przykro patrzeć jak ktoś próbuje wskoczyć w Twoje buty kiedy ty walczysz z rakiem.... Sinister to podejrzewam w tej chwili nie tylko hobby ale praca zarobkowa, więc zakładanie kapeli o takiej samej nazwie z dodaniem cyferki przez byłych kolegów jest co najmniej słabe. Szczerze powiedziawszy nie lubie takich akcji.

Neoceasar mi się podobał, mogli grać pod tym szyldem. Do autorskich utworów mogliby wpleść na koncertach kawałk iz pierwszych płyt, do których jako współautorzy pewnie mają prawa ( poobnie jak Soulfly czy Cavalera Consporacy gra kawałki Sepultury ). Nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie, bo każdy przyszedłby posłuchać starych kawałków starej kapeli a nie nowości, ale w takim momencie Aad pewnie nie miałby pola manewru a i pewnie nie miałby nic przeciwko.

Lub prawie nic. W każdym razie na koncert Neoceasar bym poszedł. Na tego przebieranego Sinistera nie. Zwłaszcza po takiej akcji.
ODPOWIEDZ