TATUAŻE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Major Zagłoba
- w mackach Zła
- Kontakt:
-
Wojna
- w mackach Zła
Re: TATUAŻE
Tak myślę ile by musieli mi dopłacić że nosić takie coś na plecach .
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
MEATallica... Hmmm... Nie wiem czy to zamierzone, jeśli tak to co to ma oznaczać.... Może mnie ktoś oświeci. Ale jeśli to babol to pełne gratki 
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Może ulubionymi wykonawcami tego kolesia jest Metallica i Meat Love, kasę miał tylko na jedną dziarę a chciał wytatuować obydwóch.... stąd taki wariant pośredni...
Rozumiem że ktoś mógłby spierdolić logo Blood Incantation albo zrobić literówkę w logo Deicide, no ale Metallicę to chyba wszyscy kojarzą, nawet ci, którzy nie dotarli do ich muzyki.
Rozumiem że ktoś mógłby spierdolić logo Blood Incantation albo zrobić literówkę w logo Deicide, no ale Metallicę to chyba wszyscy kojarzą, nawet ci, którzy nie dotarli do ich muzyki.
- Lukass
Oj nie wiem. Niby pierwsza myśl. W naszym przedziale wiekowym pewnie ta identyfikacja jest dość powszechna. Ale wśród ludzi starszych i młodszych? Obawiam się, że znikoma. To trochę tak, ja ja (i Ty pewnie też) mam z jakimiś gwiazdami pop czy hop-hop. Znani na cały świat rzekomo, a ja czasami nie mam pojęcia, o kim mowa. A mówimy tylko o świecie zachodnim. Dla Afryki czy Azji Metallica może być ogólnie średnio rozpoznawalna. No ale zazwyczaj mamy tendencję do równania kultury zachodniej ze światową.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
NoGodsNoMasters
- w mackach Zła
Właściciel nie widzi problemu wszak obrazek ma na plecach.
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Może masz poniekąd rację, ale wydaje mi się, że jakiś ogarnięty tatuator będzie wiedział przynajmniej jak się pisze Metallica. Chyba że przyszedł klient i zamówił u niego dokładnie to, o co prosił, miała być literówka to na zasadzie - nasz klient, nasz pan - dziaramy co tylko kto chce. Sporo takich cudowności przewija się na tych stronach.
Jeszcze inna opcja to dziara robiona u kupla, który niby cos tam się zna, coś umie, ma jakąś maszynkę i za połowę ceny zrobi ci taką dziarę, że mucha nie siada. Widziałem efekty takiej "pracy" na własne oczy.... kurwa, żenada to mało powiedziane. Tatuator aby wprowadzić sielską atmosferę to wypił kilka kielichów z klientem po czym dziarsko zabrał się do pracy. Miał wyjść trybal na cała rękę, ale efekt końcowy był tak pokraczny, pozbawiony umiejętności, pomysłu, z chujowym wykonaniem, że na miejscu tatuowanego żądałbym usunięcia go na koszt tego pseudo fachowca. Tak też mogło być i w tym przypadku.
Jeszcze inna opcja to dziara robiona u kupla, który niby cos tam się zna, coś umie, ma jakąś maszynkę i za połowę ceny zrobi ci taką dziarę, że mucha nie siada. Widziałem efekty takiej "pracy" na własne oczy.... kurwa, żenada to mało powiedziane. Tatuator aby wprowadzić sielską atmosferę to wypił kilka kielichów z klientem po czym dziarsko zabrał się do pracy. Miał wyjść trybal na cała rękę, ale efekt końcowy był tak pokraczny, pozbawiony umiejętności, pomysłu, z chujowym wykonaniem, że na miejscu tatuowanego żądałbym usunięcia go na koszt tego pseudo fachowca. Tak też mogło być i w tym przypadku.
- Lukass
Nie mam pojęcia, ale patrząc na wiele rezultatów - sami tego chcieli
Ale w ostatniej Nowej Fantastyce było opowiadanie, które miało swoje wady, ale w tym zakresie pewnie będzie prorocze. Otóż, jako zupełnie poboczny wątek opisało robotyczny przyrząd wspomagany AI, który robi tatuaże. I nie tylko zupełnie generyczne, bo nawet dla dobrych projektów i autorów potrafi skopiować styl i już, nie ma człowieka w tym procesie. Nie wiem, czy może skopiować styl dla tych porażek, które się tu pojawiają 
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Major Zagłoba
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Żwirek i Muchomorek
- weteran forumowych bitew
Abstrahując of mięsnej literówki, w tym logo nie zgadza się też czcionka. Więc to faktycznie może być walnięte na zasadzie "zespół nazywa się tak i tak i ma takie o, widzisz, zadziory przy M i przy A na końcu". A jeśli dodamy do tego, że to dzieło mogło powstać na przykład, no nie wiem, w Azerbejdżanie u kolegi co dopiero się uczy i można mu przy okazji trochę wypromować salon zajebistom dziarom - to całość zaczyna nabierać sensu.Nasum pisze: ↑16-09-2026, 21:43wydaje mi się, że jakiś ogarnięty tatuator będzie wiedział przynajmniej jak się pisze Metallica. Chyba że przyszedł klient i zamówił u niego dokładnie to, o co prosił, miała być literówka to na zasadzie - nasz klient, nasz pan - dziaramy co tylko kto chce. Sporo takich cudowności przewija się na tych stronach.
Jeszcze inna opcja to dziara robiona u kupla, który niby cos tam się zna, coś umie, ma jakąś maszynkę i za połowę ceny zrobi ci taką dziarę, że mucha nie siada.
W ogóle, wyobrażam sobie, że jak się pracuje w jakimś podrzędnym salonie tatuażu i się klepie w kółko te same gówniane tribale tudzież inne motyle na udach, to można się szybko znieczulić i mieć totalni wbite w cudze poczucie estetyki. Ma być meatallica, będzie meatallica, hajs się zgadza to o czym tu gadać, panie.
Pic related:

długopisyyyyy pisze:]odezwał się największy black metalowiec. Miastowy krawaciarz co chodzi na 8 godzin do budynku z rurami i rozmawia w przerwach z grubymi dziewczynami na papierosa i sie tam hihoczą wszyscy do ziebie jakby kartofla mieli w dupie