NEUROSIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Re: NEUROSIS
Wczoraj/dziś rano zagrali drugi koncert, tym razem jako support Acid Bath (co brzmi dziwnie). Tego dnia grała też Kylesa i Melvins.
Zagrali set o jeden utwór dłuższy niż poprzednio, doszło In the Waiting Hours. Wpadło też Seething and Scattered zamiast Distill. Reszta bez zmian.
Zagrali set o jeden utwór dłuższy niż poprzednio, doszło In the Waiting Hours. Wpadło też Seething and Scattered zamiast Distill. Reszta bez zmian.

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
piotraz
- rasowy masterfulowicz
W tym tygodniu będzie więcej newsów koncertów plus przedsprzedaże biletów, bądź czujny.
- Anzhelmoo
Niestety jeszcze nie Europa 

Neurosis announce additional upcoming shows in Brooklyn, Chicago, Portland, Seattle, Boston and Los Angeles
Neurosis will join Converge at their Saddest Day Fest in Boston on December 12th.
Neurosis Tour Dates
10/16/2026 The Fillmore – San Francisco, CA w/ Terry Gross [SOLD OUT]
10/17/2026 The Fillmore – San Francisco, CA w/ Kowloon Walled City [SOLD OUT]
10/30/2026 Warsaw – Brooklyn, NY w/ Uniform [Tickets]
10/31/2026 Warsaw – Brooklyn, NY w/ Primitive Man [Tickets]
11/21/2026 Metro – Chicago, IL w/ Mr. Phylzzz [Tickets]
11/22/2026 Metro – Chicago, IL w/ Primitive Man [Tickets]
11/27/2026 Revolution Hall – Portland, OR w/ special guests TBA, Great Falls [Tickets]
11/28/2026 Revolution Hall – Portland, OR w/ special guests TBA, Trigger Object [Tickets]
11/29/2026 Showbox SODO – Seattle, WA w/ special guests TBA, Great Falls [Tickets]
12/12/2026 Converge's Saddest Day @ Roadrunner – Boston, MA w/ Converge, Coalesce, more [Tickets]
1/02/2027 The Wiltern – Los Angeles, CA w/ Special Guests TBA [Tickets]
4/17/2027 Roadburn Festival – Tilburg, NL (Neurosis will play two sets) [Tickets]

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Żwirek i Muchomorek
Zobaczyłem Warsaw i mi serce stanęło (zreszta nie tylko serce). A potem sie okazało ze to jakies Warsaw na Brooklynie 
długopisyyyyy pisze:]odezwał się największy black metalowiec. Miastowy krawaciarz co chodzi na 8 godzin do budynku z rurami i rozmawia w przerwach z grubymi dziewczynami na papierosa i sie tam hihoczą wszyscy do ziebie jakby kartofla mieli w dupie
- Anzhelmoo
Miałem dokładnie to samo! No nic, poczekajmy na lato jak Von Till, nauczyciel, bedzie miał wakacje. Wtedy to już na bank muszą być w Europie.

- Lukass
- zahartowany metalizator
Obstawiam, że będziecie musieli ruszyć dupska na Mystic
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Sybir
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Żaden problem! 
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Lukass
Dla mnie tym bardziej! Niech jeszcze YOB zabiorą ze sobą
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Żwirek i Muchomorek
I ACID BATH!
Cóż, jeśli NEUROSIS miałoby być na Mysticu to chyba raczej na sto procent pojadę do Trójmiasta na tę nieludzką imprezę.
długopisyyyyy pisze:]odezwał się największy black metalowiec. Miastowy krawaciarz co chodzi na 8 godzin do budynku z rurami i rozmawia w przerwach z grubymi dziewczynami na papierosa i sie tam hihoczą wszyscy do ziebie jakby kartofla mieli w dupie
- Lukass
Ee tam nieludzką. Znaczy, nie wiem, jak ta nowa odsłona będzie wyglądała, te stare były bardzo ludzkie.Żwirek i Muchomorek pisze: ↑09-09-2026, 20:17I ACID BATH!
Cóż, jeśli NEUROSIS miałoby być na Mysticu to chyba raczej na sto procent pojadę do Trójmiasta na tę nieludzką imprezę.
Ale Acid Bath w obecnym układzie to by chyba mogło zabrać Neurosis, nie odwrotnie
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Anzhelmoo
Oczywiście pojadę na Mystic jak będzie trzeba, nie podlega wątpliwości. Pojadę też na OFF i dowolny inny festiwal, gdzie Neurosis wchodzi w grę. Natomiast marzy mi się jednak ich pełnoprawny, headlinerski, klubowy. Oczywiście z YOB byłoby super, bo do dziś wspominam z nostalgią jak świetny booking to był w 2019 roku. Festiwale są super, można zobaczyć 100 kapel w pół dnia, ale jednak akurat ten konkretny zespół wolałbym zobaczyć w pełni skupiony na nich i jeszcze nieprzytłoczony tuzinem świetnych zespołów przed nimi.
Neurosis wiele koncertów gra chyba w formule metallikowego "No Repeat Tour", bo potwierdzili, że dwa dni koncertów w danym mieście = inne sety. Do Europy pewnie ta formula nie dotrze, ale to żaden problem.
Na Mystic za to chętnie zobaczylbym Acid Bath i Crowbar - pasują tam idealnie!
Neurosis wiele koncertów gra chyba w formule metallikowego "No Repeat Tour", bo potwierdzili, że dwa dni koncertów w danym mieście = inne sety. Do Europy pewnie ta formula nie dotrze, ale to żaden problem.

- ggfh
Ostatnio zmieniony 09-09-2026, 21:45 przez ggfh, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukass
Nie, no wiadomo. Te klubowe sety to było coś. Ale obawiam się, że na razie nie ma szans na powtórkę. A na Mysticu? Crowbar i przyległości od dwóch lat obsadziły line-up do granic możliwości 
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
piotraz
- rasowy masterfulowicz
Widziałeś już kiedyś neurosis, czy pierwszy raz będzieAnzhelmoo pisze: ↑09-09-2026, 20:59Oczywiście pojadę na Mystic jak będzie trzeba, nie podlega wątpliwości. Pojadę też na OFF i dowolny inny festiwal, gdzie Neurosis wchodzi w grę. Natomiast marzy mi się jednak ich pełnoprawny, headlinerski, klubowy. Oczywiście z YOB byłoby super, bo do dziś wspominam z nostalgią jak świetny booking to był w 2019 roku. Festiwale są super, można zobaczyć 100 kapel w pół dnia, ale jednak akurat ten konkretny zespół wolałbym zobaczyć w pełni skupiony na nich i jeszcze nieprzytłoczony tuzinem świetnych zespołów przed nimi.
- Anzhelmoo
Mam podjarkę dokładnie taką samą jak wtedy, gdy widziałem ich po raz pierwszy przez kilkoma laty (+ widziałem jeszcze 5 innych koncertów, gdzie ktoś z Neurosis był w składzie). Zmietli doszczętnie właśnie w warunkach klubowych i dlatego mi się marzy mały powrót do tych czasów. Po tym jak ogłosili przerwę bardzo ubolewałem, że już nigdy tego nie doświadczę i dlatego te wznowienie działalności tak bardzo ze mną rezonuje. Podobnie zresztą jak i płyta, która spotkała mnie w trudniejszym momencie życiowym, a tematycznie była odpowiednią treścią jak na tamten czas.
Mnie już mało co właściwie cieszy - chodzę na te koncerty, fajnie mija godzinka, dwie, ale rzadko kiedy to są doświadczenia, które zostają w pamięci na długo tak jak właśnie koncerty Neurosis, ale też np. Current 93 i kilku innych nazw z samego topu. Dlatego myślę, że warto cieszyć się każdą sekundą na scenie tych nazw i czerpać jak najwięcej się da. Z Killing Joke, Coil i wielu innych już się nie da w takiej formie.
Neurosis grało kilkukrotnie w Polsce, ale też nie oszukujmy się - ich wizyty były skrajnie rzadkie, dlatego każde ich pojawienie wywołuje niemałe poruszenie. A poza tym widać na nagraniach, że forma fenomenalna, mają też w secie jeden z moich ulubionych utworów ever, więc nie dziwne, że zależy mi, by właśnie w takiej formie ich złapać.

- Anzhelmoo
Ale właściwie czemu nie? To, że Neurosis wróci na festiwalowe sceny jest więcej niż pewne, ale póki co to ich pierwsze kroki i myślę, że w ich stylu byłoby w pierwszej kolejności zatroszczenie się o najbardziej oddanych fanów, tak jak to się dzieje w USA. Ale to oczywiście myślenie życzeniowe, bo nie mam żadnych info.
Nie muszą przecież grać trasy na 50 slotów, ale myślę, że nawet gdyby zdecydowali się na kilka dat, to jest spora szansa, że Polska by się łapała. Nie wiem na ile to miarodajne, ale w statystykach Spotify, o ile mnie pamięć nie myli, Warszawa była jednym z top 5 miast, gdzie mieli najwięcej słuchaczy tuż po premierze (teraz już wypadła).