O kurde serio? Dla mnie to była lektura idealna pod ambient/lo-fi black typu Pa Vesh En albo np. Blut Aus Nord. No generalnie zatopienie się w wewnętrznym, mrocznym labiryncie.martyrdoom pisze: ↑22-08-2026, 14:28Dmitry Glukhovsky - Metro 2033
Kupiłem lata temu, wreszcie się wziąłem. Jestem gdzieś tak w połowie i nie idzie jak po maśle. Mam nieodparte wrażenie, że taką książkę mógł napisać tylko Rosjanin.
Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: Co teraz czytacie? v.2
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Major Zagłoba
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Osobiście bardziej podobało mi się 2035 lub książki Szmidta. Za to pozostałe z tegoż uniwersum to taki dramat, że szkoda szczempić ryja.martyrdoom pisze: ↑22-08-2026, 14:28Dmitry Glukhovsky - Metro 2033
Kupiłem lata temu, wreszcie się wziąłem. Jestem gdzieś tak w połowie i nie idzie jak po maśle. Mam nieodparte wrażenie, że taką książkę mógł napisać tylko Rosjanin.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
dopiero zamówione. Ale już mam mokro XD.
Na Amazon: https://www.amazon.pl/fantastic-Gustave ... 3791379631
The Fantastic Gustave Doré

Na Amazon: https://www.amazon.pl/fantastic-Gustave ... 3791379631
The Fantastic Gustave Doré

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- wonsz
- zahartowany metalizator
dokładnie + zimno. dlatego mega zawiódł mnie serial, wszystko to uleciało albo opadło parę poziomów niżej.backslifer pisze: ↑11-08-2026, 20:55. Te emocje beznadziei i chujni zostały tak niesamowicie oddane, że zawsze przed podniesieniem kindle'a czuję wręcz opór.

rzułf
- Sgt. Barnes
- mistrz forumowej ceremonii
- Żwirek i Muchomorek
- weteran forumowych bitew
Wait, Vandermeer napisał jakąś kolejną część do tego cyklu zaczętego Anihilacją? Nie kojarzę tego tytułu
Barthes skończony, więc lecimy dalej francuskimi klimatami:

W sumie jeszcze nie wiem co myślę, ale temat na pewno jest bardzo ciekawy. Przy czym, jak wiadomo, Foucaulta trzeba czytać dwupoziomowo- tzn. temat o którym pisze (tutaj: powstanie nowoczesnego więziennictwa) to jedno, a to, jakie wnioski ogólno-filozoficzno-społeczno-humanistyczne się z tego nasuwają, to drugie. Na pewno niektóre obrazki to jest dobry klimat - grafika z więźniem modlącym się w więzieniu do wieży strażniczej to jest mocne guwno, nadałoby się do layoutu jakiegoś srogiego power electronics.
Why can't we all just walk away?
Baton w krainie kangurów
Baton w krainie kangurów
- DST
^^^^Czytałem kiedyś do pewnego momentu "Historię szaleństwa w dobie klasycyzmu", ale nie skończyłem. Muszę wrócić, bo paru tez nie mogę zapomnieć.
- wonsz
yup, 4 tom, czyta się bardzo spoko.Żwirek i Muchomorek pisze: ↑23-08-2026, 20:41Wait, Vandermeer napisał jakąś kolejną część do tego cyklu zaczętego Anihilacją? Nie kojarzę tego tytułu![]()
rzułf
- Bolt

Dopiero zacząłem, niemniej póki co jest dobrze - głównie dlatego, że autor po prostu daje snuć swoje opowieści konkretnym osobom, zamiast bawić się w gawędziarza.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
- Żwirek i Muchomorek
Ale faza, nieźle. W takim razie wrzucam to na warsztat jak mi się lektury poprzewalają i więcej czasu na to znajdę, podjarałem się. W necie jest info, że za rok będzie jeszcze piąty tom (Abdication).
Why can't we all just walk away?
Baton w krainie kangurów
Baton w krainie kangurów
- Ascetic
Serce mówi pas. Głowa przynajmniej sprawna, to w oczekiwaniu na ekipę co wdrapie się na samską mekkę, fińsko-norweski leśny kącik czytelniczy.

31.08.2026
- Ascetic
Wróciłem do początku książki. Coś w tym ujęciu jest też mojego. Zgadzam się z tym właściwie.

Przy czym dostrzegam też coraz większa nerwowość z roku na rok u lokalsów. No ale jak Harald dogorywa w szpitalu, non stop artykuły i programy o tym, że trzeba robić kosztowniejsze odwierty ropy i bardziej ryzykowne, a ryby też mniej …
Może zrobi się tanio jak w Hiszpanii. Zawsze jakiś pozytyw w negatywie.

Przy czym dostrzegam też coraz większa nerwowość z roku na rok u lokalsów. No ale jak Harald dogorywa w szpitalu, non stop artykuły i programy o tym, że trzeba robić kosztowniejsze odwierty ropy i bardziej ryzykowne, a ryby też mniej …
Może zrobi się tanio jak w Hiszpanii. Zawsze jakiś pozytyw w negatywie.
31.08.2026
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Ascetic
Podoba mi się nazwa załączonego pliku-mema: ”Norway obsession”
31.08.2026