No ale zaraz. Wymagasz od przeciętnego fanatyka kało żeby się odciął od partii za pojedyncze przypadki zoofilii, ale jednocześnie sam bronisz firmy w której stwierdzono seryjne łajdactwa mające wieloletnią historię. Napisać, że to niekonsekwentne to nic nie napisać. Więc jak to jest? Obwiniasz całe kało za figle w Kłodzku co powiduje infamię wszystkich wyborców, a jednocześnie nie traktujesz podobnie firmy kościół. Nie za głęboki ten szpagat?Alter Ego pisze: ↑14-08-2026, 10:42To już tylko i wyłącznie Twoje pragnienia, bo - mówiąc delikatnie - nie jest to główna i jedyna forma działalności tej instytucji, a przede wszystkim nie najważniejsza. Co więcej gdyby przyjąć tę zbrodnię za powód do całkowitej infamii całej grupy zawodowej, w której występuje to należałoby podobnie potraktować celebrytów, artystów, polityków, lekarzy, nauczycieli, murarzy itd., a tego przecież nie robisz.NoGodsNoMasters pisze: ↑14-08-2026, 10:37No tak. Fanatykom nie przeszkadza bogata pedofilska i złodziejska kartoteka firmy kościół.![]()
ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
NoGodsNoMasters
- w mackach Zła
Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Szczerze uważam że jak kościół kiedyś był patologiczny tak dzisiaj to nuda. Zresztą instytucja na wymarciu. Święceń nie ma, nikt się nie pcha.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dziwne. To gdzie te średnio rozgarnięte geje teraz szukają roboty połączonej z darmowym, bezpiecznym (w sensie niekaralnym) seksem?
Wszyscy do murarki poszli?
08.07.2026
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Nie mam pojęcia. Religia wydaje mi się jest dziś passe. Ma to też związek z tak małym naborem kapłańskim. Bardzo szybko społeczeństwo się laicyzuje jak tak jeżdżę po biskupstwach i gadam. Ja mam to w dupie żeby była jasność.
Natomiast osobiście szanuje Jasną Górę. Za zaufanie które od Nich otrzymuje. Typowo koleżeńskie relacje ale szanuje.
Natomiast osobiście szanuje Jasną Górę. Za zaufanie które od Nich otrzymuje. Typowo koleżeńskie relacje ale szanuje.
Ostatnio zmieniony 14-08-2026, 12:00 przez Tomaszm3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ascetic
U nas to zawsze kilka lat za mu… sorry. Za zachodem. Czesi tacy np. dawno to już mają w huju tych czarnoksiężników z krainy oz. Pora na Polaków. Z przesunięciem o kilka lat to idzie, ale idzie.
08.07.2026
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Eee chyba dłużej. Pokolenie 70 - 80 latków. To tam stara gwardia i kościół może na nich liczyć.
- Ascetic
Nawet jeżeli. Proces nieodwracalny, a owiec do strzyżenia coraz mniej. Tym bardziej, że konkurencji nie ubywa. Trwam trwa, tvzarublika nadaje, tylko ci od sprzedaży garnków jakoś ukręceni w praktyce.
08.07.2026
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Nie no tu się zgadzam absolutnie. Tylko co z majatkiem? To są straszne pieniądze. Dziedziczenie wykluczają między sobą..
- Ascetic
Dlatego źle się stało, że nawrocki nie podpisał ustawy o statusie osoby najbliższej xd
Ok, tam nie było nic o dziedziczeniu wśród gejów, ale przynajmniej by się w szpitalach mogli spotykać, przed zgonem i ustalać jak rozdysponować majątek.
A tak poważnie. Ja bym znacjonalizował. Robotę przymusową też bym im jakąś znalazł. Byleby nie przy dzieciach.
08.07.2026
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
To co piszemy jest nierealne na ten moment ale ja bym wystawiał kościoły na sprzedaż w ramach licytacji komorniczej. Nie ma chyba jednego który nie ma pozaciaganych zobowiązań. Brak datków na tace wiąże się z tym że sypie ci się cała płynność finansowa. To było zawsze rozpasanie ponad stan. Mental - jedziesz na wieś, bida w chuj, kościół za parę milionów.
Prowadząc szkody na majątku kościoła w 90% jest cesja na bank. Nie ma inaczej.
Ucinając datki parafian - mają przejebane.
Za dużo na ten moment odzwiernych miłośników. Moja matka np każde wolne pieniądze oddawała na Kosciol. Zresztą spędziła tam połowę życia. Takim ludziom nie wytłumaczysz.
Prowadząc szkody na majątku kościoła w 90% jest cesja na bank. Nie ma inaczej.
Ucinając datki parafian - mają przejebane.
Za dużo na ten moment odzwiernych miłośników. Moja matka np każde wolne pieniądze oddawała na Kosciol. Zresztą spędziła tam połowę życia. Takim ludziom nie wytłumaczysz.
Ostatnio zmieniony 14-08-2026, 12:27 przez Tomaszm3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ascetic
Kierunek jest.
Pewnie nie dożyje albo będę gluchy jak pień, ale młodej być może będzie dane wbić na gig jak grał Nekus w Meklenburgii czy gdzie tam w byłym kościele, czy jak jest w Oslo. Będą się wyprzedawać jak spółdzielnia mieszkania po żułach wystawia na licytację. Powstaną w tych miejscach puby, szalety miejskie, może ktoś będzie miał fantazje tam burdel zorganizować (jak ten rynek też ucywilizujemy i zrobimy z tego rynku nie szarą strefę a legalny biznes).
Pewnie nie dożyje albo będę gluchy jak pień, ale młodej być może będzie dane wbić na gig jak grał Nekus w Meklenburgii czy gdzie tam w byłym kościele, czy jak jest w Oslo. Będą się wyprzedawać jak spółdzielnia mieszkania po żułach wystawia na licytację. Powstaną w tych miejscach puby, szalety miejskie, może ktoś będzie miał fantazje tam burdel zorganizować (jak ten rynek też ucywilizujemy i zrobimy z tego rynku nie szarą strefę a legalny biznes).
08.07.2026
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Powiem tak- znając paru ekonomów którzy wiele mogą i ich nastawienie że chyba mają w chuju wszystko- wszystko jest możliwe. Dużo dekli niekompetentych.
Ostatnio zmieniony 14-08-2026, 12:43 przez Tomaszm3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dragazes
- weteran forumowych bitew
To dopiero po desakralizacji jak cała parafia wymrze, bo 829 p. 6 kpc.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
No chyba nie. Większość to działalność gospodarcza uwarunkowana ogólnymi przepisami. Podmioty które mają swoje zobowiązania w postaci choćby kredytów.
Czytam z telefonu i ciężko mi wygooglac ale pewnie przytoczyłes przepis odnośnie egzekucji majątku liturgicznego czy jak to się nazywa...
Ostatnio zmieniony 14-08-2026, 12:51 przez Tomaszm3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ascetic
Zero zdziwienia. Przecież na księdza nie pchano najmocniejszą kredkę w rodzinnym piórniku. Ok. Miałem jednego w rodzinie takiego wikariusza-mariusza. Nawet jednego fioletowego, tak dalej spokrewniwonego po rodzinie. Opinia była jedna, w rodzinie, o nich. Fajni goście. Do szklanki i hulanki, ale jakoś specjalnie bystrzy to oni nie byli/ nie są (jeden jeszcze gdzieś za morzami za górami jeszcze dycha). Ten bystry to szedł na nauczyciela czy coś. Może oficera. Jak taki średnio kumaty, a czytaty to go się wysyłało na księdza, bo to kiedyś wiadomo, uznanie było. Ksiądz, nauczyciel, oficer. Teraz styka być pediatrą xD
08.07.2026
- Dragazes
No i co z tego? Mogą sobie coś tam dłubać na boku, mieć rachunki bankowe i wierzytelności, ale nie przeprowadzisz egzekucji z kościoła jako nieruchomości, która służy do praktyk religijnych. Jakaś działeczka gdzieś tam, nie ma problemu, ale kościół to się nie da.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Nie wiem kto Ci takich głupot nakładł. Egzekucję z Kościoła przeprowadzasz na podstawie ogólnych przepisów. Jest cześć majątku chronionego ale majątek jak budynek, zobowiązania finansowe w stosunku do banku robisz na zasadach ogólnych.
Zajęcie bankowe na rachunkach w ten sam sposób.
Zajęcie bankowe na rachunkach w ten sam sposób.
- Dragazes
Nie, to nie jest możliwe. Nie przeprowadzisz egzekucji z cmentarza ani świątyni. Jak masz takie doświadczenia to wyślij mi DM, chętnie poczytam, ale to byłoby coś niesamowitego, rzecz prosto opisana w komentarzach i nawet są jakieś orzeczenia na ten temat.
edit;
Ja mówię tylko i wyłącznie o nieruchomości, parafia może być dłużnikiem egzekwowanym, rzecz oczywista. Mówiąc kościół mam na myśli tylko i wyłącznie nieruchomość, nie instytucję i sądzę, że ty też tak myślałeś pisząc o wystawianiu kościołów na licytację.
edit;
Ja mówię tylko i wyłącznie o nieruchomości, parafia może być dłużnikiem egzekwowanym, rzecz oczywista. Mówiąc kościół mam na myśli tylko i wyłącznie nieruchomość, nie instytucję i sądzę, że ty też tak myślałeś pisząc o wystawianiu kościołów na licytację.