ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

10-08-2026, 21:45

dawno nie było nic o myśliwych więc ...
Zachodniopomorskie Towarzystwo Przyrodnicze w piątek (7 sierpnia) zostało wezwane do martwego rysia znalezionego w rzece Kokna, pod Złocieńcem, na Pomorzu Zachodnim. Całą historię nagłośniło w mediach społecznościowych po weekendzie.
Na miejscu okazało się, że ofiarą jest rysica, a jej ciało, wrzucone do rzeki, było już w stanie rozkładu. "Stwierdzono otwór wlotowy po pocisku, a detektor potwierdził obecność metalu. Samica nie miała obroży telemetrycznej" — podaje ZTP. Na miejscu działali również funkcjonariusze Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego Komendy Powiatowej Policji w Drawsku Pomorskim i Straż Leśna. Policja zabezpieczyła materiał dowodowy.
"Wstępne ustalenia oraz zebrany materiał dowodowy wskazują, że rysica została zabita najprawdopodobniej z broni myśliwskiej. Z jej ciała wydobyto i zabezpieczono fragmenty pocisku, które będą jednym z kluczowych dowodów w prowadzonym postępowaniu" — informuje ZTP.
Ryś jest gatunkiem objętym ochroną, za jego zabicie grozi do pięciu lat pozbawienia wolności.
oby tyle odsiedział ciul jeden :fu:

całość
https://www.onet.pl/informacje/okopress ... h,30bc1058
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
ggfh
weteran forumowych bitew

10-08-2026, 22:15

To pewnie byl dzik. Przebrany za rysia
Tomaszm3
zaczyna szaleć

13-08-2026, 08:45

piotraz pisze:
30-07-2026, 15:29
:nerd: Nadchodzi piątek, a co za tym idzie? Ognisko, pifkooo i nasz nadworny gromdziarz was wszystkich wyjaśni i skończy się babci sranie :youcan: Czekam :lupa:
Nic nie będę wyjaśniać. Każdy przejaw agresji na tle narodowosciowym powinien być piętnowany. Koniec. Kropka. I z takimi zawodnikami należy rozwiązać umowy z miejsca.

Wiadomym jest ze Gromdziarze to specyfika. Ale nie uogólniajmy za bardzo. Paru chlopkow z forume miało okazję ich poznać w Poznaniu i była PEŁNA kultura.

Chłopaki z Gromdy byli bardziej speszeni jak tyłem klubu ich przemieszczalem;)
Awatar użytkownika
Nerwowy
mistrz forumowej ceremonii

13-08-2026, 18:43

Tomaszm3 pisze:
13-08-2026, 08:45
piotraz pisze:
30-07-2026, 15:29
:nerd: Nadchodzi piątek, a co za tym idzie? Ognisko, pifkooo i nasz nadworny gromdziarz was wszystkich wyjaśni i skończy się babci sranie :youcan: Czekam :lupa:
Nic nie będę wyjaśniać. Każdy przejaw agresji na tle narodowosciowym powinien być piętnowany. Koniec. Kropka.
Czyli jednak wbrew hucznym deklaracjom jest jednak miękka gra :hehehe: :hehehe: :hehehe:

Tak myślałem :nerd:
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Tomaszm3
zaczyna szaleć

13-08-2026, 19:14

Jest konwencja która się można bawić mając na względzie antruaż. Nie ma miejsca na przemoc na tle narodowosciowym w jakimkolwiek wymiarze. Nikt nikomu nie zabrania mieć zdania ale jeśli przenosi się zachowania zasługujące na potępienie do życia to licz tylko na to że zjebałeś sprawę.

Statystycznie Gromdziarze to nie lepsze ancymonki jak choćby chłopaki z formuły Mma. Tu i tu się możesz dojebać że patologia. Sledząc życiorysy poszczególnych osób.

Tobie Nerwowy miesza się konwencja reklamowa, robienie pijaru wobec faktycznych działań.

Jak zespoły BM umieszczaja okładki z płonącym kościołem to domniemujesz że ten ogień podpalają... Ten tego.?

Niczym się to nie różni. Jedno i drugie rozrywka dla gawiedzi i odpowiednich odbiorców.

Przekraczasz zachowania i wchodzisz na kanwe przestępstwa - spodziewaj się reakcji. Federacji, wydawcy itp.

Z mojej perspektywy prywatnej - Cycu uderzył kobietę, bez względu co mu powiedziała to żałość,że podniósł rękę.
Tomaszm3
zaczyna szaleć

13-08-2026, 19:46

Mateusz też go krótko wyjaśnia

https://przegladsportowy.onet.pl/sporty ... iu/zjyr17s

Powiem też tak :ja np do ludzi z Ukrainy mam bardzo arbitralne podejście.. nie nikomu po ryju nie najebałem bo to nie te czasy. Wolę gdzieś tam splunąć pod siebie, ugryźć się w język. Nie ta droga.

Bardzo bliski kontakt, za bliski bym powiedział. Wkurwia to bardzo mnie osobiście - ale ja nie jestem politykierem czy kimkolwiek kto ma relatywny wpływ na to.
Awatar użytkownika
Ascetic

13-08-2026, 20:08

Jeżeli to nie chamski fejur, to kacapska szuria wpadła w piątą gęstość xD

Obrazek
08.07.2026
Tomaszm3
zaczyna szaleć

13-08-2026, 20:16

Nieprawdopodobne jest to Tomasz że ludzie nie pamiętają. Dziury w głowie. Ja to przypominam na FB profilu kancelarii - gdyby nie to że znam pewnie bym odpuścił. Jebię mnie każde możliwe polityczne ugrupowanie - sram na to. Chodzi tylko i wyłącznie że ludzie zapominają. I należy przypominać.

Ciężko mi zrozumieć dlaczego dziś wpuszczamy ludzi którzy jak mogą zajebią ci nóż w plecy. O chuj tu chodzi. Ludzie dążący nas totalna antypatią a my się uśmiechamy..
Ostatnio zmieniony 13-08-2026, 20:27 przez Tomaszm3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ascetic

13-08-2026, 20:25

W masie tak, są jednak wyjątki.
Ja tam pamiętam. Np. za bicie kobiet na strajku kobiet (byłem, na własne oczy widziałem), nazywanie ich zmywarami, musiałbym chyba mieć jakiś wylew, nie wiem, z hujem musiałbym się na głowy wymienić, aby zagłosować na pis. Oczywiście to jedna z wielu sytuacji odstręczająca mnie od tego środowiska politycznego. Nie rozpamiętuję, ale pamiętać pamiętam.

Mam zresztą to szczęście, że mam kolo siebie takich co też pamiętają i równo trzymają gardę.

Mam oczywiście też takich, w większości, choćby po rodzinie, co np. z razemkowych klimatów gadają teraz brałniarzami.

Widzę, że takich jest więcej. Faktycznie jakoś tak ludzie mają, że im się we łbie co jakiś czas dysk resetuje i gadają jakby się znało inne osoby. Taka może natura człowieka. Nie wiem.
08.07.2026
Tomaszm3
zaczyna szaleć

13-08-2026, 20:32

To inny mental, inne postrzeganie rzeczywistości. Prawda jest taka że zawsze nas nienawidzili, wypowiedzi ukraińskich orednowników tylko to potwierdzają bo nic nie szanują. A my jak błazen się uśmiechamy.

Wiesz jest takie magiczne słowo - Przepraszam. Działa cuda. Trochę trzeba się w dyplomacji wysilić. Tylko do tego trzeba refleksji i uczciwych intencji.
Ostatnio zmieniony 13-08-2026, 20:37 przez Tomaszm3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ascetic

13-08-2026, 20:36

Teraz widzę, że dopisałeś,

Ja nie o tym pisałem.

Nie zamierzam się do tego co napisałeś odnosić.
08.07.2026
Tomaszm3
zaczyna szaleć

13-08-2026, 20:44

I ok. Ja. Swoje zdanie mam wyrobione - na podstawie codziennych biznesowych doświadczeń. Nie jestem ksenofobem też tak nie zostałem wychowany. Każdemu ktróremu się wydaje że można asymilowac postsowickie kraje i Ukrainę wrzucać do wora z Polską radzę większego oddechu. Tu się wszystko różni.

Tomasz przypuszczam że 1 dzień jak z Archiwum Państwowego czy z Instytutu IPN jakby dostajemy akta i za co cały ten blok jest odpowiedzialny entuzjazm by przeszedł. Tak po ludzku.

To nie są odległe czasy. Dzieci tych ludzi dziś zdają historie. Albo Oni sami jeśli żyją.

Żyjemy w pięknych czasach OBECNIE bo historia ludzkości to historia konfliktów a my jesteśmy w tej chwili na tafli spokojnego morza. Fajnie się pisze, fajnie ocenia. W tej post komunistycznej Polsce wewnętrzny konflikt z Ukraina jest nieunikniony. Wejdź na jakikolwiek artykuł i zobacz nastroje społeczeństwa.

Pierwszy lepszy artykuł i print screen z komentarzy. Polacy sa przeświadczeni-nie dziwota. Ujście mieć to będzie.

Od incydentalnych zdarzeń które dziennie się wysypują wystarczy pośledzić portale informacyjne do..

Proste nie dali Ci do myślenia jak przy Covidzie są w stanie wprowadzić rozporządzeniem stan nadzwyczajny.. Ja musislem poinformować grubo powyżej 1 tys klientów bo rząd zamyka gospodarkę. I stawać okoniem...

To są sprawdziany. Sprawdziany na ile też gospodarka wytrzyma.

Jeden wielki sprawdzian umiejętności. Za 5-6 lat bez względu ma rządzące frakcje polityczne będą się ich pozbywać przez brak szczepień i że ogniska chorobowe mogą wytworzyć. Bo staną się problemem..
ODPOWIEDZ