MUSICK MAGAZINE!!!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: MUSICK MAGAZINE!!!
Ta. Znam kilku takich Ziutków, którzy się zatrzymali na klimatach poznanych w liceum, i jakoś nie jestem skory do oceny, że cokolwiek ogarniają z muzyki, poza sentymenciarstwem (zwanym kiedyś boomerstwem, a u mnie dziaderstwem).
Tak na marginesie. Koleś się zwyczajnie ostatnio kompromituje, na co najmniej dwóch poziomach, więc ja tam akuratbym miał ochotę aby "legitymizacja" środowiska metalowego miała miejsce przez inną personę. Ale co tam kto lubi i kogo ma pod ręką.
Tak na marginesie. Koleś się zwyczajnie ostatnio kompromituje, na co najmniej dwóch poziomach, więc ja tam akuratbym miał ochotę aby "legitymizacja" środowiska metalowego miała miejsce przez inną personę. Ale co tam kto lubi i kogo ma pod ręką.
Ostatnio zmieniony 11-08-2026, 14:56 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
08.07.2026
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Tomasz aspekt sprzedaży to też motywacja. Żeby Piotrkowi koszta druku magazynu się zwróciły. Prokop to nośne sprzedażowo nazwisko.
- Ascetic
Mnie akurat odstręcza od zakupu, udział w tym przedsięwzięciu Prokopa. Pewnie jestem wyjątkiem. Co nie zmienia postaci, że kupię. Sobie po prostu przekartkuję gościa i tyle, no i postękam tutaj. Bo mogę.
Tak na marginesie ta identyfikacja z pewnymi muzycznymi środowiskami to ostatni jakaś moda. Nawrocki z Eldo, Niżnikiewicz ze Sznurem, Zychowicz z chyba o ile pamiętam Halfordem, Orbitowski to taki już obrotowy i nadworny metalowiec. Są też tacy co przy panku się kręcą. Memcfel to już komedia z tą swoją wielką kwadratową mordą zajmującą pół kadru z koncertów. To chyba staje się takie "fajne", że masz takie "fajne hobby". Na tym openerku, co chwilę widziałem kogoś z warszawskiej platformy albo tej ogólnopolskiej.
Fajnie być fajnym, muzycznie fajnym. To właściwie nawet fajne, że jest im fajnie.
Tak na marginesie ta identyfikacja z pewnymi muzycznymi środowiskami to ostatni jakaś moda. Nawrocki z Eldo, Niżnikiewicz ze Sznurem, Zychowicz z chyba o ile pamiętam Halfordem, Orbitowski to taki już obrotowy i nadworny metalowiec. Są też tacy co przy panku się kręcą. Memcfel to już komedia z tą swoją wielką kwadratową mordą zajmującą pół kadru z koncertów. To chyba staje się takie "fajne", że masz takie "fajne hobby". Na tym openerku, co chwilę widziałem kogoś z warszawskiej platformy albo tej ogólnopolskiej.
Fajnie być fajnym, muzycznie fajnym. To właściwie nawet fajne, że jest im fajnie.
Ostatnio zmieniony 11-08-2026, 15:04 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
08.07.2026
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Prasa muzyczna to jest tak niewdzięczny finansowo temat ze nawet jakby zrobić wywiad z Doda czy Adaś dobrze rucha bym kupił.
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Prasa muzyczna to jest tak niewdzięczny finansowo temat ze nawet jakby zrobić wywiad z Doda czy Adaś dobrze rucha bym kupił.
- Żułek

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Mi się wydaje że akurat Marcin w świetny sposób wykorzystuje swój prime w branży. I świetnie go monetyzuje.
Pewnie z odpowiednim dystansem, z uśmiechem na twarzy. Ma na tyle wyrobioną renomę że może wybierać.
Osiągnięcie takiego levelu że zrobisz coś jeśli uznasz to za sluszne. Latami na to pracował bo pamiętam Go jeszcze z czasów Machiny.
Mam podobnie - na spokojnie, rowerek, opalanko. Ciężko byłoby zaproponować mi kwoty które dziś zmusiłyby mnie do bardziej zintesyfikowanej pracy.
Lubię obserwować poczynania ale jak mam się angażować gdzieś na 100% to już czysto przekładam to na zarobki. Idealizm poszedł w chuj.
Chyba że mówimy o magazynie metalowym. Wtedy zawsze, chętnie bo w chuj szanuje.
Dlatego z Piotrem sie widzimy do dwóch tygodni przez Jego zaproszenie do domu. I przy piwku i winku da się sporo przetworzyć zeby było.
- dzik
- zahartowany metalizator
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
Prokop, fajny gość. Otwarty umysł, dowcip, luz, dla takich ludzi, "świat" to za mało. Lubię go słuchać, w wszelkich formatach. Miażdży te zakute główki, w ich mikroświatach.Ascetic pisze: ↑11-08-2026, 12:38Nie wiem o co k'man z tym Prokopem? Gość się zatrzymał na etapie mdłej. W tych SramNaTalent lata w Lizardach, Słejdach i innych quasi'alternatywach, mnietalu ja tam nie widział. Może pora pogadać z Niżnikiem, czy Zycho? To jeden jedyny co się kręci koło metylu?
ps. Się kupi się też.
Np. galę Oskarów 2023, na Jego fb, vvystępyWAŁ w piżamu Mgłu.

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=TFDS5dh ... rt_radio=1
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Normalny. Ja lubię normalnych ludzi, bo też nie należę do zbyt skomplikowanych. Z innego magazynu poznając ludzi wiedziałem że nic z tego nie będzie.
- Ascetic
^^^ No to chyba napisałem na etapie czego się zatrzymał. Co'nie?SODOMOUSE pisze: ↑11-08-2026, 19:20Prokop, fajny gość. Otwarty umysł, dowcip, luz, dla takich ludzi, "świat" to za mało. Lubię go słuchać, w wszelkich formatach. Miażdży te zakute główki, w ich mikroświatach.Ascetic pisze: ↑11-08-2026, 12:38Nie wiem o co k'man z tym Prokopem? Gość się zatrzymał na etapie mdłej. W tych SramNaTalent lata w Lizardach, Słejdach i innych quasi'alternatywach, mnietalu ja tam nie widział. Może pora pogadać z Niżnikiem, czy Zycho? To jeden jedyny co się kręci koło metylu?
ps. Się kupi się też.
![]()
Fajny gość mówisz? Specjalnie nie będę się rozwijał, może poza tym, że dla mnie kolo ma ewidentnie kryzys swojego wieku, co potwierdzają fakty, zasłyszane opinie. Zresztą. Jak inny koleżka może "edukować" młodzież i być celebrytą internetowym, Panem od Metalu, inny może poprzez przyodziewek koszuliny uchodzić za fajnego kolesia, czy tam inny, co ma za uszami w huj, a jego kanalik pęcznieje - znaczy się, że młodzież i ta starsza młodzież tego potrzebuje. Dla mnie krindżówa, ale ja tam pewnie stary dziad jestem i już pewnych spraw nie łapię. Liczę się z tym i mi wybitnie dobrze z tym.
Ostatnio zmieniony 11-08-2026, 19:51 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
08.07.2026
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Przesadzasz Tomasz. Rozwód z żoną to jeszcze nie temat żeby facetowi jakiś kryzys muzyczny przypinać. To życie.
Prezes jeden z największych firm brukararskicj który zatrudnia 1,500 tys ludzi to metaluch eksplorujacy największe zakamarki podziemia. Jadac na Warszawę mijasz Jego fabryki. Osoba żyjąca w cieniu gdzie zbijam sobie z Nim piątki bo wiem kto to jest. Co to zmienia. Ludzie lubią czytać o osobach które wzbudzają zainteresowanie.
Prezes jeden z największych firm brukararskicj który zatrudnia 1,500 tys ludzi to metaluch eksplorujacy największe zakamarki podziemia. Jadac na Warszawę mijasz Jego fabryki. Osoba żyjąca w cieniu gdzie zbijam sobie z Nim piątki bo wiem kto to jest. Co to zmienia. Ludzie lubią czytać o osobach które wzbudzają zainteresowanie.
Ostatnio zmieniony 11-08-2026, 19:58 przez Tomaszm3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ascetic
Styl w jakim pewne sprawy prowadzi, jest stylem, który mi akurat nie pasuje. I nie chodzi tylko o sprawę poruszoną powyżej. Zobaczymy jak się tam jego "kariera" poprowadzi, ale na moje oko ten mem z Avonem, tutaj dość adekwatny by był.
Wątek właściwie nie o tym był wyjściowo. Jak ten kolo co będę podtrzymywał, jest takim umiarkowanym zajawkowiczem wśród rozpoznawalnych Polaków, zajawkowiczem w metalu, staje się jedyną osobą, którą się pyta o zajawkę metylową, to dla mnie bida w huj.
Wątek właściwie nie o tym był wyjściowo. Jak ten kolo co będę podtrzymywał, jest takim umiarkowanym zajawkowiczem wśród rozpoznawalnych Polaków, zajawkowiczem w metalu, staje się jedyną osobą, którą się pyta o zajawkę metylową, to dla mnie bida w huj.
08.07.2026
- SODOMOUSE
ślepy nie jestę, vidziałem Twój "mglisty" zaczyn wew w/w.Ascetic pisze: ↑11-08-2026, 19:46^^^ No to chyba napisałem na etapie czego się zatrzymał. Co'nie?SODOMOUSE pisze: ↑11-08-2026, 19:20Prokop, fajny gość. Otwarty umysł, dowcip, luz, dla takich ludzi, "świat" to za mało. Lubię go słuchać, w wszelkich formatach. Miażdży te zakute główki, w ich mikroświatach.Ascetic pisze: ↑11-08-2026, 12:38Nie wiem o co k'man z tym Prokopem? Gość się zatrzymał na etapie mdłej. W tych SramNaTalent lata w Lizardach, Słejdach i innych quasi'alternatywach, mnietalu ja tam nie widział. Może pora pogadać z Niżnikiem, czy Zycho? To jeden jedyny co się kręci koło metylu?
ps. Się kupi się też.
![]()
Fajny gość mówisz? Specjalnie nie będę się rozwijał, może poza tym, że dla mnie kolo ma ewidentnie kryzys swojego wieku, co potwierdzają fakty, zasłyszane opinie. Zresztą. Jak inny koleżka może "edukować" młodzież i być celebrytą internetowym, Panem od Metalu, inny może poprzez przyodziewek koszuliny uchodzić za fajnego kolesia, czy tam inny, co ma za uszami w huj, a jego kanalik pęcznieje - znaczy się, że młodzież i ta starsza młodzież tego potrzebuje. Dla mnie krindżówa, ale ja tam pewnie stary dziad jestem i już pewnych spraw nie łapię. Liczę się z tym i mi wybitnie dobrze z tym.
Mój i Twój stosunek do Teemu będu znam/zamsz - znasz.
Prokop robi swoje, po swojemu, dla lajków, jakiemuś Tzelebyctwu, może takie mgliste koszuliny, przysporzą muuu krowiego lajku, w odpowiednim targecie fanę. Mię, tam Jego wizerunku nie przysłania. Jest gościu na pełnej wszech, dowcipny, obuty/obyty, idzie na pełnej po świecie, mediach, w luźnej forMULE, taki muHUMOR lubię, szanuję, prolapsuję, podziViam.
NYCHTS
-
Wzburzony Obserwator
- postuje jak opętany!
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Muzyka muzyką ale słuchacze to są z różnej parafii. Jeśli myślisz że nie raz Ci najbardziej oddani fani mają długie kudły i przypominają wizerunek metalowca no to.... kurwa jesteś w wielkim błędzie. Z Piotrem z Music Magazine będę miał okazję pogadać na każdy temat bo są knucia. Zresztą Tomasz Ascetic jakbyśmy się nie znali. Ty też przypominasz metalowca jak ja niedzielnego ministranta..
- Ascetic
No widzisz. Ostatnio w Sram&Balet też mocno opuścił loty. Takim wąsatym wujem leci, co z chęcią by pannę młodą na kolana wziął, druhnie opowiedział żarty o ruchaniu a z najebanym szwagrem Wackiem, przy stole przy ścianie, porechotał o sraniu i pierdzeniu. Cos się jednak mu staooo i te jego żarciki w tym talentszoł to takie zdeka żenułaaa. Kiedyś to czułem z nim nawet pokrewieństwo, teraz właściwie też czuję, w starzeniu się, tak na smutno, i jednak z pożuciem zażenowania.SODOMOUSE pisze: ↑11-08-2026, 20:01ślepy nie jestę, vidziałem Twój "mglisty" zaczyn wew w/w.Ascetic pisze: ↑11-08-2026, 19:46^^^ No to chyba napisałem na etapie czego się zatrzymał. Co'nie?
Prokop robi swoje, po swojemu, dla lajków, jakiemuś Tzelebyctwu, może takie mgliste koszuliny, przysporzą muuu krowiego lajku, w odpowiednim targecie fanę. Mię, tam Jego wizerunku nie przysłania. Jest gościu na pełnej wszech, dowcipny, obuty/obyty, idzie na pełnej po świecie, mediach, w luźnej forMULE, taki muHUMOR lubię, szanuję, prolapsuję, podziViam.
08.07.2026
- Ascetic
Żona mówi, że jestem podobny do Prokopa. Wersja mini.Tomaszm3 pisze: ↑11-08-2026, 20:08Muzyka muzyką ale słuchacze to są z różnej parafii. Jeśli myślisz że nie raz Ci najbardziej oddani fani mają długie kudły i przypominają wizerunek metalowca no to.... kurwa jesteś w wielkim błędzie. Z Piotrem z Music Magazine będę miał okazję pogadać na każdy temat bo są knucia. Zresztą Tomasz Ascetic jakbyśmy się nie znali. Ty też przypominasz metalowca jak ja niedzielnego ministranta..
Ostatnio zmieniony 11-08-2026, 20:15 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
08.07.2026
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
No z fryza tak jakby. Najważniejsze że jesteś ostoją mądrości i wiesz kiedy zawinąć towarzystwo na koncercie jak się robi gorąco
i windy hotelowe zatrzymujesz na kopa 
- SODOMOUSE
no dobra, może mam zbyt vyrobiony opin, z najlepszych Jego czasów. Oglądając jakieś przeterminowane powtórki na TFałenach, podkastah teraz. Nie śledzę Jego bieżących wypotów, może za 5 lat nadrobię, to przyznam Tobie rację.Ascetic pisze: ↑11-08-2026, 20:10No widzisz. Ostatnio w Sram&Balet też mocno opuścił loty. Takim wąsatym wujem leci, co z chęcią by pannę młodą na kolana wziął, druhnie opowiedział żarty o ruchaniu a z najebanym szwagrem Wackiem, przy stole przy ścianie, porechotał o sraniu i pierdzeniu. Cos się jednak mu staooo i te jego żarciki w tym talentszoł to takie zdeka żenułaaa. Kiedyś to czułem z nim nawet pokrewieństwo, teraz właściwie też czuję, w starzeniu się, tak na smutno, i jednak z pożuciem zażenowania.SODOMOUSE pisze: ↑11-08-2026, 20:01ślepy nie jestę, vidziałem Twój "mglisty" zaczyn wew w/w.Ascetic pisze: ↑11-08-2026, 19:46
^^^ No to chyba napisałem na etapie czego się zatrzymał. Co'nie?
Kłerwa, zawsze do tyłU jestę, i kiedyś to było, to mnię kręci, będę grał w grę !!!!! klawiatura klepie a muzg nienadanża....
NYCHTS