XDDDDDD
Grubo wjechało widzę.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
XDDDDDD
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Tak właśnie. W zdecydowanej większości.olgims pisze: ↑28-07-2026, 10:29to są właśnie ci patrioci - gangusy, patusy, damscy bokserzy, ćpuny walące mefedron i sterydy w żyłę, złodzieje, handlarze narkotyków, gwałciciele, sutenerzy, oszuści, recydywiści, ruskie pachołki, kwiat narodu owinięty biało-czerwoną. Faktycznie swoimi obywatelskimi postawami dają przykład kolejnym pokoleniom.
XD
Przedawkowałeś ukrainofilię. Widziałem jak ta dzicz zachowuje się w środkach komunikacji miejskiej i w sklepach - głośnie rozmowy, rozmowy przez telefon przy pomocy opcji głośnomówiącej, puszczanie muzyki czyli jak polski margines społeczny, którym tak się brzydzicie. Z tym, że oni są tu gośćmi i powinni zachowywać powściągliwość tak jak powinni to robić Polacy, którzy są za granicą. Widziałem Ukraińców z wytatuowanymi swastykami. wiem co zrobili w Przewodowie i co podpalali na zawołanie pani Panczenko. Wiem jak ukraińskie dzieci potrafią terroryzować całe klasy w polskich szkołach, wiem że Ukrainiec kopnął polskiego 11-latka w głowę na placu zabaw tak, że ten stracił przytomność, 13-letnia Ukrainka złamała nos przypadkowo spotkanej starszej pani, a 5 ukraińskich dzieci spaliło dla zabawy 5 samochodów w Poznaniu.empir pisze: ↑28-07-2026, 10:35
PS. Spotykam wielu Ukraińców. W 99% są to normalni ludzie, nieraz sympatyczniejsi od niejednego rodaka (może z wdzięczności, może ze strachu - nie wnikam). Nie wiem więc, gdzie Ty tę „dzicz” spotykasz. Może problem nie leży w tym, jakich ludzi spotykasz, tylko w tym, że patrzysz na nich przez filtr własnych uprzedzeń? Bo skoro z kilku przypadków potrafisz wyprowadzić wnioski o całej grupie kilku milionów ludzi, to coś tu jest nie halo.
A może mylisz Ukraińców z Rosjanami albo z kibolami? Jak napiszesz, gdzie konkretnie trzeba chodzić, żeby spotkać tę legendarną „wschodnią dzicz”, to będzie się nam łatwiej rozmawiało![]()
Serio? Gotowałeś się tutaj wielokrotnie, jak ludożerca na widok upieczonego pośladka, z powodu zwykłych błahostek.
No i właśnie o tym pisałem. Ty nie przedstawiasz argumentów przeciwko Ukraińcom jako grupie, tylko kolekcjonujesz pojedyncze przypadki, które pasują Ci do z góry przyjętej tezy, a następnie rozciągasz je na kilka milionów ludzi. To nie jest analiza, tylko generalizacja.Alter Ego pisze: ↑28-07-2026, 11:08Przedawkowałeś ukrainofilię. Widziałem jak ta dzicz zachowuje się w środkach komunikacji miejskiej i w sklepach - głośnie rozmowy, rozmowy przez telefon przy pomocy opcji głośnomówiącej, puszczanie muzyki czyli jak polski margines społeczny, którym tak się brzydzicie. Z tym, że oni są tu gośćmi i powinni zachowywać powściągliwość tak jak powinni to robić Polacy, którzy są za granicą. Widziałem Ukraińców z wytatuowanymi swastykami. wiem co zrobili w Przewodowie i co podpalali na zawołanie pani Panczenko. Wiem jak ukraińskie dzieci potrafią terroryzować całe klasy w polskich szkołach, wiem że Ukrainiec kopnął polskiego 11-latka w głowę na placu zabaw tak, że ten stracił przytomność, 13-letnia Ukrainka złamała nos przypadkowo spotkanej starszej pani, a 5 ukraińskich dzieci spaliło dla zabawy 5 samochodów w Poznaniu.empir pisze: ↑28-07-2026, 10:35
PS. Spotykam wielu Ukraińców. W 99% są to normalni ludzie, nieraz sympatyczniejsi od niejednego rodaka (może z wdzięczności, może ze strachu - nie wnikam). Nie wiem więc, gdzie Ty tę „dzicz” spotykasz. Może problem nie leży w tym, jakich ludzi spotykasz, tylko w tym, że patrzysz na nich przez filtr własnych uprzedzeń? Bo skoro z kilku przypadków potrafisz wyprowadzić wnioski o całej grupie kilku milionów ludzi, to coś tu jest nie halo.
A może mylisz Ukraińców z Rosjanami albo z kibolami? Jak napiszesz, gdzie konkretnie trzeba chodzić, żeby spotkać tę legendarną „wschodnią dzicz”, to będzie się nam łatwiej rozmawiało![]()
Ty, ale jaki wpływ mamy na to, że tam jest wojna? Na to ,że ta wojna pewnie kiedyś się skończy i część tego syfu wyląduje u nas? Gdyby Czesi ze Słowakami wzięli się za łby to z racji sąsiedztwa bylibyśmy także zagrożeni podobnymi skutkami. Zbroić się, wzmacniać służby, deportować ewidentnych debili. Tyle możemy zrobić. Co to w ogóle za głupkowate argumenty? Nawiasem mówiąc sam widzisz, że nie należy kończyć tej wojny zbyt szybko.Alter Ego pisze: ↑28-07-2026, 11:39– Po zakończeniu czy po zamrożeniu [np. poprzez zawarcie tymczasowego rozejmu – przyp. red.] tego, co się wydarzy na Wschodzie, musimy się przygotować na to, że gros osób – zarówno jeżeli chodzi o obywateli Ukrainy, ale również najemników, również tych, którzy dzisiaj służą w armii rosyjskiej – przyjedzie do Europy – między innymi do Polski – i z tymi osobami będziemy się musieli w jakiś sposób zmierzyć – zaznaczył szef policji.
Gen. Boroń wskazał, że cudzoziemcy z pewnością będą chętni, by dołączać do gangów. Dojdzie do wzrostu przestępczości narkotykowej, która już jest „dosyć spora”. – Widzimy, ile my likwidujemy jako policja narkotyków syntetycznych, a to są tony, dziesiątki ton – ujawnił podczas „Porannej Rozmowy”.
https://nszzp.pl/aktualnosci/ukrainskie ... -ostrzega/
Jak to będą chętni? Już ty są te liczne gangi? Przecież to sympatyczni ludzie, którzy z wdzięczności za pomoc nie robiliby tego dobrotliwym Polakom.
Czekaj. Czyli będziesz miał problem z gangsterami z Ukrainy ale z tymi z Rosji już nie? A Polskie gangi są cacy bo są patriotami-katolikami?Alter Ego pisze: ↑28-07-2026, 11:39– Po zakończeniu czy po zamrożeniu [np. poprzez zawarcie tymczasowego rozejmu – przyp. red.] tego, co się wydarzy na Wschodzie, musimy się przygotować na to, że gros osób – zarówno jeżeli chodzi o obywateli Ukrainy, ale również najemników, również tych, którzy dzisiaj służą w armii rosyjskiej – przyjedzie do Europy – między innymi do Polski – i z tymi osobami będziemy się musieli w jakiś sposób zmierzyć – zaznaczył szef policji.
Gen. Boroń wskazał, że cudzoziemcy z pewnością będą chętni, by dołączać do gangów. Dojdzie do wzrostu przestępczości narkotykowej, która już jest „dosyć spora”. – Widzimy, ile my likwidujemy jako policja narkotyków syntetycznych, a to są tony, dziesiątki ton – ujawnił podczas „Porannej Rozmowy”.
Jak to będą chętni? Już ty są te liczne gangi? Przecież to sympatyczni ludzie, którzy z wdzięczności za pomoc nie robiliby tego dobrotliwym Polakom.
Bardzo dobry argument dla forumowych hejterów polskiego marginesu społecznego, bo pokazuje, że przestępcy dzielnie walczą na froncie, a po powrocie zasilą znajdujące się w Polsce gangi.NoGodsNoMasters pisze: ↑28-07-2026, 11:48Ty, ale jaki wpływ mamy na to, że tam jest wojna? Na to ,że ta wojna pewnie kiedyś się skończy i część tego syfu wyląduje u nas? Gdyby Czesi ze Słowakami wzięli się za łby to z racji sąsiedztwa bylibyśmy także zagrożeni podobnymi skutkami. Zbroić się, wzmacniać służby, deportować ewidentnych debili. Tyle możemy zrobić. Co to w ogóle za głupkowate argumenty? Nawiasem mówiąc sam widzisz, że nie należy kończyć tej wojny zbyt szybko.Alter Ego pisze: ↑28-07-2026, 11:39– Po zakończeniu czy po zamrożeniu [np. poprzez zawarcie tymczasowego rozejmu – przyp. red.] tego, co się wydarzy na Wschodzie, musimy się przygotować na to, że gros osób – zarówno jeżeli chodzi o obywateli Ukrainy, ale również najemników, również tych, którzy dzisiaj służą w armii rosyjskiej – przyjedzie do Europy – między innymi do Polski – i z tymi osobami będziemy się musieli w jakiś sposób zmierzyć – zaznaczył szef policji.
Jak to będą chętni? Już ty są te liczne gangi? Przecież to sympatyczni ludzie, którzy z wdzięczności za pomoc nie robiliby tego dobrotliwym Polakom.Niech się spokojnie utylizują.
Ukraińcy mają wobec Polaków dług wdzięczności. Poza tym są sympatyczni, więc z pewnością nie tworzą w Polsce gangów i nie zaproszą do nich swoich kolegów z frontu. To oczywiste.empir pisze: ↑28-07-2026, 11:56Czekaj. Czyli będziesz miał problem z gangsterami z Ukrainy ale z tymi z Rosji już nie? A Polskie gangi są cacy bo są patriotami-katolikami?
A co do cytatu, to chyba nie doczytałeś. Komendant mówi o potencjalnym zagrożeniu związanym z ludźmi, którzy po wojnie mogą napłynąć do Europy, w tym o najemnikach i osobach służących w armii rosyjskiej. To nie jest informacja, że już teraz mamy w Polsce „liczne ukraińskie gangi”. „Będą chętni dołączać do gangów” to nie to samo co „już teraz tworzą gangi”.
Po prostu mam bekę z tego jak łatwo przychodzi ci stworzenie zmyślonego scenariusza w obronie jakichś patusów z wyrokami na koncie. Ale najwidoczniej w w twojej urojonej rzeczywistości każdy Ukrainiec śpiewa publicznie piosenki o mordowaniu Polaków i ma w domu ołtarzyk z Banderą do którego codziennie się modli za to Polacy są święci i nigdy by nikogo nie pobili bez powodu
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Doceniam Twoje poczucie humoru, nawet jeśli śmiejesz się tylko sam. PS. W internecie już lecą informacje, że Ukrainiec zaatakował patusa pierwszy, przy pomocy paralizatora.Nerwowy pisze: ↑28-07-2026, 12:06Po prostu mam bekę z tego jak łatwo przychodzi ci stworzenie zmyślonego scenariusza w obronie jakichś patusów z wyrokami na koncie. Ale najwidoczniej w w twojej urojonej rzeczywistości każdy Ukrainiec śpiewa publicznie piosenki o mordowaniu Polaków i ma w domu ołtarzyk z Banderą do którego codziennie się modli za to Polacy są święci i nigdy by nikogo nie pobili bez powodu![]()
![]()
![]()
W internecie lecą informacje że bronił siebie i swojej kobiety przed trzema agresywnymi zbójami.Alter Ego pisze: ↑28-07-2026, 12:13Doceniam Twoje poczucie humoru, nawet jeśli śmiejesz się tylko sam. PS. W internecie już lecą informacje, że Ukrainiec zaatakował patusa pierwszy, przy pomocy paralizatora.Nerwowy pisze: ↑28-07-2026, 12:06Po prostu mam bekę z tego jak łatwo przychodzi ci stworzenie zmyślonego scenariusza w obronie jakichś patusów z wyrokami na koncie. Ale najwidoczniej w w twojej urojonej rzeczywistości każdy Ukrainiec śpiewa publicznie piosenki o mordowaniu Polaków i ma w domu ołtarzyk z Banderą do którego codziennie się modli za to Polacy są święci i nigdy by nikogo nie pobili bez powodu![]()
![]()
![]()
trup pisze: ↑28-07-2026, 12:23W internecie lecą informacje że bronił siebie i swojej kobiety przed trzema agresywnymi zbójami.Alter Ego pisze: ↑28-07-2026, 12:13Doceniam Twoje poczucie humoru, nawet jeśli śmiejesz się tylko sam. PS. W internecie już lecą informacje, że Ukrainiec zaatakował patusa pierwszy, przy pomocy paralizatora.Nerwowy pisze: ↑28-07-2026, 12:06
Po prostu mam bekę z tego jak łatwo przychodzi ci stworzenie zmyślonego scenariusza w obronie jakichś patusów z wyrokami na koncie. Ale najwidoczniej w w twojej urojonej rzeczywistości każdy Ukrainiec śpiewa publicznie piosenki o mordowaniu Polaków i ma w domu ołtarzyk z Banderą do którego codziennie się modli za to Polacy są święci i nigdy by nikogo nie pobili bez powodu![]()
![]()
![]()

Ale kto tu właściwie twierdzi, że Ukraińcy nie popełniają przestępstw, bo są „sympatyczni”? To Ty sobie tę tezę wymyśliłeś, a potem z nią dyskutujesz. Ja twierdzę tylko, że przestępstwa popełniane przez część Ukraińców nie są argumentem za uznaniem kilku milionów ludzi za „wschodnią dzicz”.Alter Ego pisze: ↑28-07-2026, 11:59Ukraińcy mają wobec Polaków dług wdzięczności. Poza tym są sympatyczni, więc z pewnością nie tworzą w Polsce gangów i nie zaproszą do nich swoich kolegów z frontu. To oczywiste.empir pisze: ↑28-07-2026, 11:56Czekaj. Czyli będziesz miał problem z gangsterami z Ukrainy ale z tymi z Rosji już nie? A Polskie gangi są cacy bo są patriotami-katolikami?
A co do cytatu, to chyba nie doczytałeś. Komendant mówi o potencjalnym zagrożeniu związanym z ludźmi, którzy po wojnie mogą napłynąć do Europy, w tym o najemnikach i osobach służących w armii rosyjskiej. To nie jest informacja, że już teraz mamy w Polsce „liczne ukraińskie gangi”. „Będą chętni dołączać do gangów” to nie to samo co „już teraz tworzą gangi”.
Ale na tym polega wg alfred ego sprytna i standardowa dla trollarstwa strategia dyskusji. W efekcie odbiegasz od sedna a zapętlujesz sie w bezcelową dyskusję nie na temat.empir pisze: ↑28-07-2026, 12:27(...) To Ty sobie tę tezę wymyśliłeś, a potem z nią dyskutujesz. (...). Bo to (...) zwykła ksenofobia ubrana w garnitur „troski o bezpieczeństwo”.Alter Ego pisze: ↑28-07-2026, 11:59Ukraińcy mają wobec Polaków dług wdzięczności. Poza tym są sympatyczni, więc z pewnością nie tworzą w Polsce gangów i nie zaproszą do nich swoich kolegów z frontu. To oczywiste.empir pisze: ↑28-07-2026, 11:56Czekaj. Czyli będziesz miał problem z gangsterami z Ukrainy ale z tymi z Rosji już nie? A Polskie gangi są cacy bo są patriotami-katolikami?