Wiem, ale teraz miałem tego dowód taki kurwa przy samym nosie.
HAJS, PIENIĄDZE, KASA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Re: HAJS, PIENIĄDZE, KASA
Bassza meg mind.
- Major Zagłoba
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Nawet Dacia ociera się o te kwoty, a to marka która ma opinie raczej solidnego acz ciosanego siekierą dupowozu. Ale wejście na fb na jakieś grupy i poczytanie wątku o kupnie Dacii za ponad 100k to cyfrowa lobotomia. Wiem bo byłem, myślałem że będzie jakieś źródło pomocy ale to proszenie się o raka mózgu.mistrzsardu pisze: ↑13-06-2026, 14:19Wypasiona wersja Toyoty Yaris Cross i już ocieramy się o taką kwotę.
-
NoGodsNoMasters
- postuje jak opętany!
Dacia za 100 tysięcy? Bez żartów. Nie stać mnie na nowoczesną motoryzację. Uświadomiłem to sobie pomagając ostatnio teściowi przy zakupie samochodu. Z tym, że ja potrafię i lubię sobie grzebnąć. Takie hobby. Dzięki temu stać mnie na różne inne rzeczy. Samochód ma pełnić funkcję. W Polsce nadal jest to funkcja fałszywie rozumianego prestiżu. Ciekawe ilu kierowców jeżdżących ulicami nowych aut faktycznie na nie stać?
- Major Zagłoba
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Pewnie od zajebania w leasing brane, przecież do niedawna w it to jak ktoś wchodził w jdg to zaraz brał auto bo kurwa panisko xd
-
backslifer
- w mackach Zła
Uczciwie patrząc, to w moim otoczeniu większy był efekt zawiści do IT, niż faktycznego wożenia się hajsem przez ludzi z branży. Były cięte komentarze np. z ust prawników na aplikacji jeszcze parę lat temu, że w tym IT to byle frajer może zarabiać krocie.Major Zagłoba pisze: ↑13-06-2026, 20:39Pewnie od zajebania w leasing brane, przecież do niedawna w it to jak ktoś wchodził w jdg to zaraz brał auto bo kurwa panisko xd
Ale pewnie zależy jak się trafi, bo np. kumpel odnosi wrażenie, że wokół niego w firmie same lambo i porsche wśród programistów.
Mi się cieżko wypowiedzieć, bo w czasie największego prosperity większość zarobków szła przelewem w gardło.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Masnie się ten wątek rozwija. Wjechały JDGi, zaglądanie do garażu i rozkminy z jakiego źródła finansowane jest auto. Trzeba poczekać na ciąg dalszy i wrócić, choć na moje oko rozwinie się klasycznie. Januszex vs robol, zarobas na leasingu kontra człowiek pracy. A zaczęło się tak niewinnie.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Chyba bardziej niż wzrost cen zaczęły mnie zadziwiać suvy z 1 litrowymi silnikami,
jak wejszły chińczyki, to ceny innych marek zaczęły letko spadać,
ale ciekawym, czy już ktokolwiek z forume zdecydował się na wyprzedaż kolekcji płyt, coby zakupić nowe auto?
jak wejszły chińczyki, to ceny innych marek zaczęły letko spadać,
ale ciekawym, czy już ktokolwiek z forume zdecydował się na wyprzedaż kolekcji płyt, coby zakupić nowe auto?
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Ja kiedyś, opyliłem około 50 płyt, potem połowę, albo i więcej z tego odkupiłem. Nie wiem co wtedy mną kierowało
-
NoGodsNoMasters
- postuje jak opętany!
Tymczasem ty w tym samym czasie tradycyjnie coś tam bełkotliwie postękasz, a potem wrzucisz kilka zdjęć z tego co jutro wydalisz.Ascetic pisze: ↑13-06-2026, 21:08Masnie się ten wątek rozwija. Wjechały JDGi, zaglądanie do garażu i rozkminy z jakiego źródła finansowane jest auto. Trzeba poczekać na ciąg dalszy i wrócić, choć na moje oko rozwinie się klasycznie. Januszex vs robol, zarobas na leasingu kontra człowiek pracy. A zaczęło się tak niewinnie.
-
thespectator
- zaczyna szaleć
-
thespectator
- zaczyna szaleć
Sama idea wątku bardzo ciekawa. Ale komentarze rzeczywiście skręciły w pojebaną i stereotypową stronę, również Twoje komentarze wpasowały się w ten stereotyp idealnieAscetic pisze:Masnie się ten wątek rozwija. Wjechały JDGi, zaglądanie do garażu i rozkminy z jakiego źródła finansowane jest auto. Trzeba poczekać na ciąg dalszy i wrócić, choć na moje oko rozwinie się klasycznie. Januszex vs robol, zarobas na leasingu kontra człowiek pracy. A zaczęło się tak niewinnie.
szczególnie ten o Polskiej biedzie, ale kliszą pojechałeś 
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Żeś się wstrzelił
Biorąc pod to gdzie akurat teraz jestem, jak również … a zresztą, jak uważasz, że Polska jest bogatym
krajem, czego zapewne dyskusja o „”drogich autach” - z przedziału 100-160k” jest miernikiem, to mamy kolego inne spostrzeżenie/ ocenę, jaki kraj jest bogatym krajem .. W tej kwestii się raczej nie dogadamy.
krajem, czego zapewne dyskusja o „”drogich autach” - z przedziału 100-160k” jest miernikiem, to mamy kolego inne spostrzeżenie/ ocenę, jaki kraj jest bogatym krajem .. W tej kwestii się raczej nie dogadamy.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete