Przebodźcowanie

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

Re: Przebodźcowanie

13-06-2026, 21:41

Major Zagłoba pisze:
13-06-2026, 17:32
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
13-06-2026, 15:15
uglak pisze:
13-06-2026, 12:12
Pełnego spektrum dziwaków tutaj jednak nie mamy - ostatnio okazało się, że moja fizjoterapeutka jest płaskoziemcą i to nie tak dla beki (jak 95% z nich) tylko ona faktycznie w to wierzy. Fascynujące doświadczenie.
Zgaduję, że sama zaczęła temat?
-wie pani, lubię zachody słońca, świadomość że słońce skrywa się po drugiej stronie kuli ziemskiej...
Fizjoterapeutka:

Obrazek
A faktycznie było dość podobnie :D Zaczęło się od tego, że pokazała mi na telefonie jakieś szurskie mapy co się stanie jak Golfsztrom zniknie - wynikało z nich, że wszystkich nas pozalewa i to nawet nie tak jak na tych mapach "co by się stało gdyby cały lód na świecie się roztopił" tylko dużo bardziej. Przykładowo większość Polski była tam pod wodą, wliczając w to Kraków (czyli ~400m nad poziomem morza :oops: ).
Wtedy też popełniłem duży błąd... Postanowiłem jej wyjaśnić jak na Europę działa Golfsztrom i zaproponowałem, żeby wzięła sobie globus i porównała temperatury na tej samej szerokości geograficznej w Europie i na innych kontynentach. Striggerowało ją oczywiście słowo globus, bo zaraz zmienił jej się humor i prawie krzyknęła "to Ty wierzysz, że ziemia jest okrągła?!". Na początku myślałem, że żartuje, ale jak poszło kilka argumentów typu "tak naprawdę samoloty nie latają bezpośrednio z USA do Azji tylko trzeba lecieć przez Europę" to tylko słuchałem z narastającym zdumieniem, a że nie podjąłem dyskusji to po chwili odpuściła.
Guilty of being right
ODPOWIEDZ