Jest w tym coś z najgorszej tradycji kolonialnej, tzn. w podbieraniu najlepszych piłkarzy krajom afrykańskim przez byłych kolonizatorów.
Brawo. Niedawno byłeś wzruszony losem ludności muzułmańskiej w Iranie i Palestynie, teraz zacząłeś dostrzegać ofiary ucisku kolonialnego. Wrażliwa z ciebie dusza xD
A może tak na przykład wnukowi Algierczyków wychowanemu na przedmieściach Paryża, znającego zapewne tylko język francuski, posiadającemu obywatelstwo francuskie, uczęszczającego do francuskich szkół i trenującemu w francuskich klubach, pozwolić po prostu tą Francję zaprezentować
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Jest w tym coś z najgorszej tradycji kolonialnej, tzn. w podbieraniu najlepszych piłkarzy krajom afrykańskim przez byłych kolonizatorów.
Brawo. Niedawno byłeś wzruszony losem ludności muzułmańskiej w Iranie i Palestynie, teraz zacząłeś dostrzegać ofiary ucisku kolonialnego. Wrażliwa z ciebie dusza xD
A może tak na przykład wnukowi Algierczyków wychowanemu na przedmieściach Paryża, znającego zapewne tylko język francuski, posiadającemu obywatelstwo francuskie, uczęszczającego do francuskich szkół i trenującymi w francuskich klubach, pozwolić po prostu ta Francję zaprezentować
Nikomu nie zamierzam nic zabraniać! Po prostu nie chcę im jedynie kibicować. Jako kibic Kamerunu i Nigerii z lat świetności tych reprezentacji ubolewam nad drenażem afrykańskiej piłki z najlepszych zawodników, którego skutkiem jest degradacja tamtejszego futbolu.
To wyjaśnij logikę: piłkarz urodzony i wychowany we Francji, mający francuskie obywatelstwo, grający dla Francji, przestaje być Francuzem, bo jego rodzice lub dziadkowie pochodzą z Afryki?
Tu jeszcze umyka mu fakt kolonialnej przeszłości Francji. W chuj tych ludzi jest potomkami osób urodzonych pod rządami Francji. Algeria długo miała status departamentu, czyli na nasze województwa Francji.
Nie chciałem o takich oczywistościach pisać. Ale skoro wspomniałeś o Francji to dodam jeszcze UK, Holandię, Belgię, Portugalię i Hiszpanię. Niemcy też ale mniej, bo niemieckie imperium kolonialne było mniejsze i krótsze.
Masterful to chyba jedyne forum na globie na którym w jednym temacie na konkretny temat dorabianych jest kilkanaście innych tematów, kilku typów sie zbierze i pierdoli o jednym przez dwa tygodnie albo i więcej podczas gdy temat główny jest totalni pomijany.
Idzcie kurwa z murzynami pierdolić do innego tematu.
Ja jestem za stary na tiktokowe mistrzostwa. Kiedyś ME, MŚ czy Puchar Europy to były święta, był głód piłki. Teraz nasrali drużyn z piątych lig, żeby tylko było więcej kasy. Pewnie rzucę okiem raz czy drugi na fazę grupową. Mistrzostwa zaczną się od 1/8. Tylko raz drużynie z Europy udało się zdobyć mistrza gdy grano w "Amerykach" a turniejów było 8. Ten będzie 9 i czas by Argentyna obroniła tytuł jak Brazylia sześćdziesiąt lat wcześniej.
Japończycy już rozjebali Brazylie i Anglie w towarzyskich grając piękną piłeczke.Jak pięknie by było patrzeć jak leją cebulandie w grupie, szkoda że tego nie zobacze.
Mam wyjebane na te mistrzostwa, ale i tak nie dam rady przejść koło nich obojętnie.
Jak to powiedział Franz Beckenbauer "Piłka nożna to najbardziej ważna rzecz z tych które są nieważne".
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
Koszulki Haiti z flagą Polski
Kolumbijska marka Saeta zaprezentowała koszulkę reprezentacji Haiti na powrót reprezentacji na Mistrzostwa Świata po 52 latach. Szczegół na dole jest wyjątkowy. Przedstawia bitwę pod Vertières z 1803 roku, w której Haitańczycy pokonali wojska Napoleona i wywalczyli niepodległość.
Hołd dla żołnierzy Legionów Polskich, którzy pomagali tej nacji w walce o niepodległość ponad 200 lat temu.
Koszulki Haiti z flagą Polski
Kolumbijska marka Saeta zaprezentowała koszulkę reprezentacji Haiti na powrót reprezentacji na Mistrzostwa Świata po 52 latach. Szczegół na dole jest wyjątkowy. Przedstawia bitwę pod Vertières z 1803 roku, w której Haitańczycy pokonali wojska Napoleona i wywalczyli niepodległość.
Hołd dla żołnierzy Legionów Polskich, którzy pomagali tej nacji w walce o niepodległość ponad 200 lat temu.
tak serio to rozjasnili niebieski bo na granatowych koszulkach sie gryzlo. jest wspolna historia, ale nie ma nic wspolnego z tymi strojami
PRzegrywają wszystko jak leci, ten zespół to bedzie jeszcze większy żart niż Ci co dostali wpierdol od niemców.Kurwa jako fan France 98' nie dowierzam jak oni mogli tak zjechać w dół.