Przegląd prasy

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

Re: Przegląd prasy

06-06-2026, 19:05

jeeebać bjedę XD, artykuł z GW 5.06.2026 (reszta do przeczytania tamżę), na SSakievitrzu Russpubliki, o tym nie mówio.... XD
Obrazek
Tomaszm3
zaczyna szaleć

06-06-2026, 19:10

Ale to bardzo dobrze. W Polsce jak obserwuje ludzie się wzbogacają w strasznym tempie. Mam znajomych co zarabiają na poziomie 2,5 mlnl złotych miesięcznie. Nie pojebało mi się 2,5 mln złotych miesięcznie.Tu ze wsi u mnie z Lublińca. Konsekwentnie robili swoje i robią. Wielu Kolegów z podwórka prowadzi dziś tak duże biznesy że mi wstyd. To tak jak pisałem że prawnicy z Niemczech w mojej brażny jak się przyglądają naszym zarobkom to nie wierzą alel ale są reglementowaniii- maja ograniczenia ustawowe . W Polsce naprawdę jest bardzo dobrze. Zero kompleksów w stosunku do europy-na wielu polach nie są w stanie dorównać.

Dlatego bardzo mocno obserwuje jak Polacy wracają z Nimiec, krajów skandynawskich.. wrócił mój szwagier gdzie te przewierty w Szwecji czy Norwegii robił jako szef każdej budowy i nagle sie okazało ,że w Polsce nie wiele mniej zarobii. Ale wszyscy musieli Go przekonywać z rodziny ,że Polska nie jest już takim krajem jak wyjeżdżałeś w celach zarobkowych....
Tomaszm3
zaczyna szaleć

06-06-2026, 19:32

Warunek jeden żeby politycy się nie wpierdalali do tego. i to pójdzie,już idzie. Polacy to BARDZO PRZEDSIĘBIORCZY NARÓD. Najlepsze do udowodnienia jest przed nami. Za 10 lat będą Niemcy do nas przyjeżdżać. Już w tej chwili jak rozmawiasz,że keidyś niemcy śmiały się z Polsk-i dziś nie potrafią wyjść z podziwu.Ze tak można, Sama branzą spedycyjna czy prawnicza kładzie ich na łopatki. Można-można.

Jedyny problem jaki mamy to przystost naturalny. Że dziś Polacy maja tak mała potrzebę rozrodczą....to jest akurat coś kompletnie fatalnego.... Bez sesnu wprowadzać programy socjalne- to uaktywnia wielu patusów. Skupiłbym się na tym żeby pokazać młodym ludziom. młodym mam na myśli 30 latków że założenie rodziny jest najważniejsze i dzieci to najlepsze co może cię spotkać. Przekonać ich do tego życia rodzinnego. Ale dziś jest wygodnie byś singlem, nie mieć zoobowiązań itp Niestety. To rodzi bardzo dużo ułatwień w życiu...
ODPOWIEDZ