Choroby psychiczne, zaburzenia

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Tomaszm3
zaczyna szaleć

Choroby psychiczne, zaburzenia

05-06-2026, 08:41

Jedziemy Panowie. Każda wymiana doświadczeń będzie dobra.

Taki mój skrótowiec

Obrazek

Temat potrzebny jak każdy, są tematy o grubasach co nie potrafią trzymać wagi więc dla dekli z problemami psychicznymi też jest tu miejsce potrzebne ,bo może coś fajnego wyniknie, dobre rady, wymiana doświadczeń itp

Ja się leczę lideskoamfetamina i naprawdę jest super. To co było kiedyś przy napadach a dziś jak leki na mnie działają to jest przepaść. Czasem się gromadzi ta energia w nadmiarze ale pożytkuje na wszystko.

Ja niestety pokpiłem sprawę przez lata i jak psychiatrzy kazali mi zacząć się leczyć na ADHD to wszytko ignorowałem, aż totalnie mi odjebało. Nie byłem w stanie ocenić sytuacji bo umysł nabiera takiego rozpędu ,że padniesz. To przestroga dla takich ignorantów jak ja....Słuchaj mądrzejszych.

Świetne to funkcjonuje w pracy zawodowej bo dokręcasz śrubę na maksa. Ale ale to się nie uspokaja po pracy.

To też bardzo ważne żeby wyładowania hiperkinetycznosci odbywały się w odosobnieniu. To będzie katastrofa jak np w restauracji się to odbędzie bo możesz kogoś zabić i nie będziesz pamiętał o tym. Jak ktoś cię wkurwi. Albo tobie się tak będzie wydawało. Bo to głowa to inicjuje.

Dlatego trzeba do tego rozsądnie podchodzić. Unikaj takich sytuacji. Idź do lasu choćby - nie konfrontuj się. Jak czujesz że łone nadcieraja.

Na moment wyładowania hiperkinetycznosci nie masz żadnej kontroli nad własnym umysłem czy organizmem. Lepiej żebys był tylko sam w własnym zasięgu....

To jest zupełna podstawa. Izolować się.

To jest koszmar ale ale można bardzo sobie mocno pomoc. Przede wszystkim farmakoterapia. Nieodzowna. Po pochodnych amfetaminy ludzie chodzą po ścianach a ja się uspokajam. Siadam na dupe.

Nie ma rzeczy której też nie zrobisz - na zjeździe na A1 przy Zgierzu porzuciłem samochód i poszedłem w pizdu. Dostałem tak silnego ataku że musiałem to zrobić. Nie było żadnych okoliczności negatywnych które mógłby wpływać a jednak...

Szedłem przez te pola przy autostradzie i płakałem. Zjazd z autostrady zablokowany, z tyłu głowy konsekwencje ale ale
backslifer
w mackach Zła

Re: Choroby psychiczne, zaburzenia

05-06-2026, 10:22

No wszystko fajnie, ale powyżej tego elvanse, na którym się w 100% skupiasz, to masz jak byk skierowanie na terapię behawioralno-poznawczą. Byłeś albo planujesz? Bo wiesz, CBT to nie jest ten olejek. :think:
Tomaszm3
zaczyna szaleć

Re: Choroby psychiczne, zaburzenia

05-06-2026, 10:25

Absolutnie tak. Masę czasu zawodowo w ostatnim czasie poświęcałem dla pracy ale teraz zluzuje i chce na spotkania dla osób z zaburzeniami ADHD jeżdzić 2 razy w tygodniu łącząc to z basenem.
ODPOWIEDZ