Co Ty mowisz, ze 4-5 kg masy miesniowej w pol roku to jest jakis bardzo slaby wynik?Pelson pisze: ↑03-06-2026, 11:43Popolemizowałbym trochę, bo to trochę Twoja bańka i nabieranie wagi Ci wychodzi, więc siłą rzeczy będziesz twierdził, że to prosta robota.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑03-06-2026, 11:26
Nie no, wiadomo ze to nie jest jakas tragedia, po prostu mam taka refleksje, ze jesli chodzi o budowanie masy miesniowej, to jest to proste jak za przeproszeniem jebanie - machasz coraz wiekszymi ciezarami i wsuwasz duzo bialka, ale jak chce sie zbudowac fajna sylwetke, to zaczyna sie fizyka kwantowa.
Ale np mój syn, w wieku 18 lat, gdy zaczął poważniej dźwigać, by zaczerpnąć trochę świeżych kilogramów, to po 6 miesiącach odpuścił, bo, cyt. "nie był w stanie tyle jeść". Zrobił 4-5 kg, z poziomu 66 do 71 kg, przy wzroście ca 180 cm. Także przy niektórych typach sylwetki nie ma tak z górki, jak się wydaje.
A, tutaj się nie zrozumieliśmy bo nawet nie wiem co to za typ hantli i w sumie kompletnie się na domowym sprzęcie nie znam. Zakładałem, że to są jakieś szybkozłącza i talerze, które pozwalają w miarę płynnie zmieniać ciężar.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑03-06-2026, 11:26Co do uzywania lzejszych hantli, to mam niestety tylko jedna pare, nie wyobrazam sobie robienia progresji wewnatrz pojedynczego cwiczenia, zwlaszcza na motylkach, wiecej bym zmienial ciezary niz cwiczyl. Z tymi nuobellami albo innymi automatycznymi hantlami to by sie dalo. Chyba ze masz na mysli cos innego.
Triceps był w sprawach domowego rzeźbienia lepiej poinformowany, ja ciągle staromodnie chodzę do publicznej siłowni.
Nie wiem czy to tylko kwestia sylwetki, w wieku 18 lat metabolizm jeszcze zapiernicza szybko, wiec duzo sie przyjmuje i duzo tez sie spala.
Chcialbym miec swoja droga taki problem ze nie jestem w stanie w siebie wcisnac jak jest duzo jedzenia, u mnie to raczej glodzenie sie
Te szybkozlacza i talerze to wlasnie to o czym na poczatku pisalem, ze chcialbym, ale to na tyle powazny wydatek i tyle mozliwosci, ze trzeba wpierw je przemyslec powaznie, co konkretnego wybrac.
Niestety mieszkam na pustyni silowniowej i nic nie mam w okolicy