Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ej po chuj oni cover wyroczni na future II zrobili po angielsku? fatalnie to brzmi
Panie Kolego, bo to nie jest cover na Future II, tylko cover na potrzeby "Czarne Zastępy w Hołdzie Kat" z 1996. Wtedy Vader był w peaku, śpiewał tylko po angielsku. I myślę, że taka forma popularyzacji Kata na świecie miała sporo sensu. Ja do samego coveru nie mogę się przyczepić. Wiadomo, za pierwszym razem było trudno się przyzwyczaić mając zakodowaną polską wersję, ale do tej Vadera też się przyzwyczaiłem. Ale tak, w ostatnich latach Peter śpiewa ją tylko po polsku. Oracle każdy już zna, szkoda, że na Future II nie dograli jakiegoś dedykowanego nowego coveru. W ogóle Future II to całkiem sensowny album i naprawdę bardzo piękny gest, że oddanie hołdu przez weterana maluczkim, zapomnianym.
a tam, moze gdzies tam byl nagrany wtedy czy kiedystam, jest na future2? no jest. sam cover jak dla mnie jest skrajnie zjebany, niesmak we mnie wzbudza - brzmi chujowo i muzycznie i wokalnie, juz cover tego pajaca z wilczycy wypadl x razy lepiej, z jakims pazurem i przynajmniej zagrany jak trzeba:
vs vader:
jak wchodzi wokal petera to az mdli zdeka, jeszcze te nieudolne zaśpiewy, dziwne tanie wstawki w 1.38, jakims cudem brzmi tez oczywiscie gorzej niz wersja live kata sprzed 15 lat na yt .
jak chcieli promowac kata to trzeba bylo to dolaczyc lol:
Nie wiem co tutaj budzi wątpliwość tak szczerze. Że Vader brzmi jak Vader, a nagranie brzmi jak z czasów, kiedy powstało? Tak, to są inne zespoły, więc nic dziwnego, że Peter brzmi jak Peter, a nie jak Roman. Z Romanem zresztą też nagrali. Ale czy wyszło jakoś dużo lepiej? Ogólnie brzmi to trochę jak czepianie się dla samego czepiania ;p
Album "Czarne Zastępy" jest dosyć kontrowersyjny, bo każdy zespół zagrał po swojemu i poziom był... dosyć nierówny, mówiąc dyplomatycznie . Koniec końców wersja Vadera była jednym z najjaśniejszych fragmentów tam, a zarazem subtelnym dowodem jak bardzo ten zespół wyprzedzał konkurentów z rodzimej sceny. Swoje 3 grosze dorzucił tam Behemoth z "Ostatnim Taborem" - jest więc okazje porównać jak w '96 w tym bezposrednim starciu poradziły sobie te kapele.
Vader i Roman (PL) - nagrane zaledwie 4 lata po wspomnianym przez Ciebie Somewhere In Poland, a wokal bardzo się różni:
Wyrocznia grana po dzisiejszemu przez Vadera (PL):
Wyrocznia z DVD Vadera, na wokalu Orion (PL):
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
stary, no to moja opinia, jakie watpliwosci, nie mam tutaj zadnych lol. dla mnie ten cover brzmi delikatnie mowiac tak, ze bedac takim bandem, z jakas jakby nie patrzec, swiatowa reputacja, to bym powiedzial - wiecie co, z dupy to wyszlo, nie wrzucajmy tego. thats all
peter nie dowozi tego wokalnie, orion tez, chociaz tutaj juz pol biedy bo przynajmniej odpuscili ang tekst ktory w ogole byl pomylką. w sumie wychodzi na to ze nidhogg z wilczycy udzwignal temat bardziej, przynajmniej imo.
Brzmienie potęga, set również bardzo dobry, głęboki wokal. No i Docent. Utwory z Litany brzmią lepiej niż na płycie!
Byłem tam. Wybłagałem mamę, żeby zostać i wracaliśmy razem z buta do domu 1.5h w środku nocy. Piękne wspomnienie.
Też zaliczyłem tą imprezę. Wspominam te woodstocki z Żar do dziś z uśmiechem na ustach
Człowiek był młody i głupi wtedy
Rocznik 90 więc miałem wtedy 12 lat. Pamiętam, że wtedy wyszło "Revelations" i strasznie się tym jarałem, poleciało na tym koncercie "Revelations of Black Moses" i pierwszy numer z płyty. Magia totalna jakie to było brutalne i jak to napierdalało na żywo. Na którymś Woodstocku też kupiłem taśmę Sinister "Creative Killings", były mityczne walki skinheadów z punkami itd. Potem już spałem z kolesiami w namiocie i gadaliśmy sobie z ludźmi. Cieszę się, że byłem w tamtym miejscu w tamtym czasie.
W Siemiatyczach ma wystąpić legenda polskiego death metalu. Jej koncert wzbudza protesty.
Zespół Vader już 5 czerwca ma odwiedzić Siemiatycze w ramach swojej trasy koncertowej. Jednak koncert polskiej legendy death metalu budzi w tamtych stronach liczne kontrowersje.
Jak podaje portal „Polonia Christana” przeciwny organizacji koncertu jest diecezjalny egzorcysta, ks. Jarosław Błażejak. W opublikowanym w sieci poście twierdzi, że Vader stosuje „satanizm sceniczny”, czyli np. „plakaty o tematyce demonicznej”. Dodaje:
Dlatego zwracam się aby reakcją na wydarzenie koncertu w Siemiatyczach była osobista, pokorna modlitwa. (…) Modlitwa wynagradzająca. Pamiętajmy także by nigdy nie osądzać żadnego człowieka, ale zło piętnujmy i nie dawajmy na nie zgody.
Ks. Błażejak doradza też w dniu koncertu post ścisły, adorację Najświętszego Sakramentu i różaniec.
Do sieci trafiła także petycja nawołująca do odwołania koncertu, w której czytamy:
My, mieszkańcy Siemiatycz oraz osoby głęboko zaniepokojone promowaniem antywartości w przestrzeni publicznej, stanowczo sprzeciwiamy się organizacji koncertu zespołu Vader, który ma odbyć się w naszym mieście.Siemiatycze to miasto o bogatej tradycji i silnych korzeniach chrześcijańskich, gdzie katolicy i prawosławni od pokoleń żyją w duchu wzajemnego szacunku. Zaproszenie artystów, którzy w swojej twórczości bezczeszczą symbole religijne, posługują się satanistycznym wizerunkiem i jawnie uderzają w wiarę, jest jawnym policzkiem wymierzonym w naszą społeczność.Nie zgadzamy się na to, aby Siemiatycki Ośrodek Kultury – instytucja finansowana z pieniędzy podatników, czyli nas wszystkich – promował treści o charakterze destrukcyjnym, nienawistnym i dzielącym mieszkańców. Przestrzeń publiczna powinna łączyć i budować, a nie ranić uczucia religijne większości obywateli.Domagamy się natychmiastowego odwołania tego wydarzenia!Nasze milczenie byłoby przyzwoleniem na profanację. Podpisując tę petycję, dajemy jasny sygnał władzom miasta: szanujcie nasze wartości i nasze podatki!Podpisz petycję i udostępnij ją dalej – brońmy moralnego ładu w Siemiatyczach!
Petycja została jednak zamknięta.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
Ks. Błażejak doradza też w dniu koncertu post ścisły, adorację Najświętszego Sakramentu i różaniec.
Załóżmy że jestem wierzącym mieszkańcem tej miejscowości, a Vader i metal mnie nie interesują. Dlaczego miałbym być karany za to, że jacyś szataniści mają grać koncert?
Myślałem, że czasy polowań na czarownice kiedy Vader miał problemy z graniem koncertów zniknęły gdzieś w okolicach początku lat 2000, a potem cały ten cyrk przyjął na siebie Behemoth i od wielkiego dzwona Hate, tudzież Christ Agony ( choć tutaj bardziej chodziło o reklamowanie ich jako Ch. Agony. To chyba w Metal Hammerze to dziwadło się pokawiło ).
Polska to kraj dziwnych zdarzeń. Są tacy, którzy czepiają się starszego od III RP i powszechnie znanego zespołu Vader, a nikomu nie przeszkadza koncertujący w Polsce zespół Haydamaky.
Myślałem, że czasy polowań na czarownice kiedy Vader miał problemy z graniem koncertów zniknęły gdzieś w okolicach początku lat 2000, a potem cały ten cyrk przyjął na siebie Behemoth i od wielkiego dzwona Hate, tudzież Christ Agony ( choć tutaj bardziej chodziło o reklamowanie ich jako Ch. Agony. To chyba w Metal Hammerze to dziwadło się pokawiło ).
Jak widać, myliłem się.
I dobrze. Jakaś forma opozycji od katolickich zamordystów zawsze ok. Daje satysfakcję.
ja tam preferuje żeby jakiś katolik podietował sobie i odmówił różaniec w mojej intencji gdy bawie sie na koncercie niżli miałbym być opluty i pobity przez antifę pod klubem, to tylko dowodzi że katolicyzm to kultura wyższa i bardziej cywilizowana niż lewicowizm.
ja tam preferuje żeby jakiś katolik podietował sobie i odmówił różaniec w mojej intencji gdy bawie sie na koncercie niżli miałbym być opluty i pobity przez antifę pod klubem, to tylko dowodzi że katolicyzm to kultura wyższa i bardziej cywilizowana niż lewicowizm.
Na ilu koncertach w Polsce doszło do pobicia/oplucia kogoś przez tę mityczną antifę, która u nas to raczej może co najwyżej modlić się, by nie dostać wpierdol?
zaraz sprawdze w gus-ie czy mają jakieś dane na ten temat.Obie organizacje mają tez zasięg światowy więc dlaczego mamy się ograniczać tylko do Polski ?
zaraz sprawdze w gus-ie czy mają jakieś dane na ten temat.Obie organizacje mają tez zasięg światowy więc dlaczego mamy się ograniczać tylko do Polski ?
Sprawdź najpierw w dupie. Co mnie (czy Ciebie) obchodzą dane ze świata. W Ugandzie zabijają albinosów. Ponawiam pytanie, czy w Polsce antifa (której nie lubię, bo to gówniane coś, jak każda zdefiniowana ideologią grupa, z lewa czy z prawa) rozbiła kiedykolwiek jakikolwiek koncert? A jeśli nie, czyli prawdopodobnie nie, to jaki jest sens tego argumentu?
jak to forum narzeka na chrześcijan to jakoś nie widzę aby ograniczało się to tylko do Polski , no chyba że faktycznie maga- katolstwo z USA jest spoko i fajne
A teraz znajdź mi oficjalne dane ile koncertów w PL zostalo zniszczonych przez to mityczne katolstwo i czy odbyło się to bandyckimi lewicowymi metodami ( przemoc,zastraszanie ,cyber- bullying ) czy może legalnie i kulturalnie - protest , petycja , modlitwa itd.