Mam dziś urodziny!

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

Re: Mam dziś urodziny!

01-06-2026, 16:25

Wszystkiego najlepszego!!!
dobry kościół to kościół spalony
Stary Metal
rozkręca się

01-06-2026, 16:25

Nasum pisze:
01-06-2026, 15:27
No to Stary Metalu...Conanie...

Z okazji takiego jubileuszu nie wypada powiedzieć zwykłego "wszystkiego najlepszego", więc chciałbym Ci zyczyć przede wszystkim zdrowia. Tak co by serce biło w rytm perkusji z ulubionego albumu Manowar, co byś nie musiał już pisać dramatycznych postów, bo nie wiesz co będzie... co by endoproteza nie dawała się we znaki, okulista i laryngolog gratulowali Ci tak dobrego stanu narządów którymi się zajmują... aby rehabilitacja przebiegała pomyślnie i byś mógł się cieszyć pełnią życia jeszcze długi czas.

Pieniążków, bo wiadomo, bez nich to jakoś tak niemrawo. Zadowolenia z pracy, z tej etatowej jak i ze swej własnej działalności. Oby przynosiły prócz zadowolenia jeszcze odpowiedni ekwiwalent w monetach.

Poszerzania swojej kolekcji mieczy - nie wiem, nie znam się, ale fajny zajob, więc niech na ścianie zawiśnie szczerbiec albo inny Excalibur, ale ten oryginalny, co by British Museum męczyło Cię dziennie mailami byś mógł im choć na jeden dzień je udostepnić ( bo telefony już Cię zmęczyły, a po angielsku nie chce Ci sie gadać)

Radości ze słuchania metalu. Co by już nikt nie przeszkodził Ci jak w wojsku przesłuchania ulubionej audycji, że musiałbyś znów komuś mordę obić. Takiej samej stylówy przez kolejne lata, skóra, ćwieki i metal na wieki, fajnych koncertó, zajebistych płyt i świętego spokoju by móc ich słuchać.

Pociechy z pociech, wnucząt, przyjaciół u boku którzy będą razem z Tobą świętować, pogody ducha i spełnienia marzeń. Tych malutkich jak i tych jebitnych niczym Mount Everest.

Wszystkiego naj! Seta!

A co do sety - to bądź pewien, że dziś jedną w Twej intencji wychylę!
Pamiętasz jeszcze tę historię?
Jestem mile zaskoczony.

Dzięki serdeczne.
Endoproteza działa jak marzenie. Kiedy wsadzą mnie do pieca, ( wtedy wszyscy będą słuchać Kings od Metal), to ze mnie pozostanie popiół, a ona będzie śmiała się, że mnie przetrwała.

A Szczerbiec? Jest u mnie. Miecz na taką historię, że można o nim nakręcić film z pogranicza fantasy, historii i realizmu.
Jak z Excaliburem.

O, proszę:

Obrazek

Raz jeszcze dziękuję.
Awatar użytkownika
masterful
weteran forumowych bitew
Kontakt:

01-06-2026, 16:51

Zdrowia i dobrego! Ja też jeszcze nie wyrosłem z metalu, ale tak zapowiadano mi, że na starość z tego wyrosnę. Widocznie jeszcze nie jest ten czas, a jak widzę, to i 60 też nie jest tym czasem.
Awatar użytkownika
vicotnick
rasowy masterfulowicz

01-06-2026, 17:01

Stary Metal pisze:
01-06-2026, 13:47
No, Panowie.
Szóstka z przodu.
A w głowie i sercu jebitny głód muzyki metalowej. Nawet tej gównianej, choć szkoda na to czasu. Ale w każdej, nawet najbardziej szmatławej płycie jest jakiś fragmencik, dla którego warto tej płyty posłuchać.

I wiecie co?
O wiele fajniej jest widzieć ludzi z bólem dupy, że jeszcze tej muzyki słucham i że już dawno powinienem z niej wyrosnąć,bo w końcu jestem już stary, niż to było za młodych lat. Bo za młodu to było: aaaa, młody, buntuje się, wyrośnie. A teraz ? Papa na plecy, koszulka z Bathory, kowbojki i na koncert.
Mówią co niektórzy: ty już chłopie masz 60 lat, nie wypada, żebyś się tak ubierał. A skąd ja mogę wiedzieć, co wypada w wieku 60 lat? Sześć dych mam po raz pierwszy. Nie wiem co wypada, a co nie, bo jeszcze tylu lat nie miałem.
I dlatego takie pierdolenie mam w dupie, czego i Wam życzę.

Czytam tutaj rozkminy, że co niektórzy Koledzy boją się starości. Nie ma czego. Ma swoje plusy. Ważne, żeby facetowi wszystko działało. Bo jak działa, to jest dobrze. Zdrowie? Miałem parę operacji serca, jedną za drugą, a wcześniej wstawili mi tytanową endoprorezę biodra, więc jestem trochę jak Terminator. Nie do zajebania.

Ale teraz po operacjach, jak to mi powiedzieli łapiduchy, tak szybko się regeneruję, że są zaskoczeni. Ni ma chuja, muszę dożyć do kolejnej płyty Manowara.

Wymurowałem grilla na ogródku, raz na miesiąc jadę pomachać mieczem z młodzieżą, dwa, trzy razy w tygodniu długie wędrówki po lesie.

Pieniądze na lekarstwa? Owszem, ale to zależy. Jak w życiu liczyłeś na siebie, nie ma państwo, to później to, co od państwa jest tylko uzupełnieniem.

Zamykające się drzwi, których jest coraz więcej z wiekiem? Owszem, ale to też zależy od tego, co robiłeś w młodości. Jeżeli masz przynajmniej doświadczenie w tym , co robisz i jeszcze jakieś papiery na to, co robisz to uwierz, wiele drzwi stoi otworem. Pracuję na etat, i mam własną firmę. Popracuję jeszcze do stycznia, wezmę jubileusz 40 lat pracy i idę już tylko na swoje. Zdobywajcie doświadczenie Panowie, podeprzyjcie to papierem se stemplem i nic się nie bój.

A przede wszystkim rób to, co sprawia Ci radość. Choćbyś musiał na jakiś czas to odłożyć, to nie odstawiaj tego na zawsze. Rób to, co sprawia radość i to w co wierzysz, a w końcu wróci to do ciebie w postaci materialnej.

W czwartek na ogródku impreza. Będzie wszystkie sześcioro moich dzieciaków, ich chłopaki, dziewczyny, będzie wnuczka, będą przyjaciele i będzie kilkoro młodych metali, których w tę muzykę wprowadzalem.

A ksywkę Stary Metal dostałem coś około 25 lat temu w najstarszej Progresji. Bo właśnie tak, już wtedy, ochrzcili mnie młodzi adepci czarnej sztuki. Z której bardzo wielu, jak twierdzą - wyrosło. Czyli, że nigdy nie dorosłeś.

I na zakończenie cytat z Conana:
Co jest najlepsze w życiu mężczyzny?
Zmiażdżyć wroga, pognać go przed sobą i słuchać płaczu jego bab.

Ale, ale.... Co jest najważniejsze w życiu 60 letniego Conana?
Dobry optyk, jeszcze lepszy dentysta i miękki papier toaletowy.

Trzymajcie się zdrowo i wypijcie proszę za moje zdrowie, a jeżeli nie możecie wypić, to przegryźcie Pawełkiem.

Ja Wasze dzisiaj wypiję. I w czwartek też. Że wszystkimi.

Obrazek
Najlepszego. A co do muzyki i wyrastania, mój 62 letni brat, łysy już, nie nosi sie na metalowo, uwielbia Black Sabbath, na 60 urodziny wydziarał sobie O Z Z Y na kostkach lewej dłoni, także jebać malkontentów.
Wojna
w mackach Zła

01-06-2026, 18:09

Dużo zdrowia i koncertu Manowar w Polsce życzę .
Stary Metal
rozkręca się

01-06-2026, 18:17

@ masterful: zdecydowanie to jeszcze nie ten czas. Pod warunkiem, że nie jest się wakacyjnym metalem, tylko ma się tę muzykę w sercu.

@ victonick : pozdrowienia dla Brata.

Dzięki Panowie
Stary Metal
rozkręca się

01-06-2026, 18:17

Wojna pisze:
01-06-2026, 18:09
Dużo zdrowia i koncertu Manowar w Polsce życzę .
O, właśnie.
Dzięki
sisterhood
postuje jak opętany!

01-06-2026, 18:37

Dziadku, wszystkiego NAJ! W naszym wieku już nie ma co za bardzo wybrzydzać i trzeba brać to co zostało z czasu (jaki nam został).
szczylun
rasowy masterfulowicz

01-06-2026, 19:40

...Stary Metal - wszystkiego dobrego, niech Twoi wrogowie poznają smak Twoich mieczy, a niewolnice niech rozchylają przed Tobą swe uda... :darksidepepe:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Kilgore
rasowy masterfulowicz

01-06-2026, 20:11

Najlepsze życzenia Stary Metalu, 06.66r to musiało się tak skończyć.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
Stary Metal
rozkręca się

01-06-2026, 20:49

@ sisterhood: jesteśmy nieśmiertelni. Bo nie wiemy, kiedy umrzemy, a jak umrzemy, to nie będziemy wiedzieć, że umarliśmy.

@ szczylun - Conan bardzo zaważył na moim życiu. Reguły Stali, z których pierwszą poznałem jeszcze w motto Conana na samym początku. Tak starałem się żyć. A dziewczyny? Jeszcze funkcjonuję u mam baardzo wyrozumiałą swoją.

@ Kilgore -ta data zdeterminowała, co będzie później.

Koledzy, bardzo dziękuję.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-06-2026, 21:03

To jak zapowiedziałem, tak czynię. Twoje zdrowie Stary Metalu!
Awatar użytkownika
Major Zagłoba
postuje jak opętany!
Kontakt:

01-06-2026, 21:10

Najlepszego, przede wszystkim zdrowia, coby cieszyć się rodziną i Muzyką jak najdłużej.

W ogóle, jesteś przykładem, że ludzie tutaj słuchają tej muzy dłużej niż ja żyję.

Birell zaraz wyjdzie z lodówki.
Stary Metal
rozkręca się

01-06-2026, 21:17

No, to Wasze!

Obrazek
ODPOWIEDZ