Pokój AA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- tabaluga
- weteran forumowych bitew
- ŚWIADECTWA_JEZUSA
- postuje jak opętany!
- domeldoom
- postuje jak opętany!
Re: Pokój AA
Dla mnie kiedyś słodycze mogły nie istnieć. Zaraz po odstawieniu alko miałem napady - potrafiłem opierdolić kilogram+ krówki żywieckiej. Trochę mnie to męczyło, bo od zawsze byłem grubasem - w szczycie ważyłem 130 kg, a teraz od niemal 30 lat ćwiczę na siłowni - ale:
1. lepiej cukierka niż alkohol,
2. jak miałem ochotę na słodkie to jadłem - jadłem np. 5 dni z rzędu, aż mi zbrzydło,
3. teraz jak mam ochotę to kładę się przed snem z 300 g Milką i książką - opierdolę czekoladę i idę spać i chuj,
4. moim największym uzależnieniem są orzeszki ziemne, prażone, solone - kurwa, mogę je jeść codziennie w dowolnej ilości, mają nade mną władzę absolutną
5. chcąc kontrolować masę ciała zacznij jeść w oknach żywieniowych - przerobiłem wszystkie diety świata i nic. Teraz jem wg zaleceń Kwaśniewskiego (od 2016) i jem 8/16. Owa "dieta okienkowa" to strzał w 10 - i to polecam. Zwyczajnie działa i poprawia samopoczucie, życie w ogóle itd.
Ostatnio zmieniony 31-05-2026, 08:58 przez domeldoom, łącznie zmieniany 1 raz.
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- domeldoom
- postuje jak opętany!
Działa.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑31-05-2026, 08:41No intermittent fasting to faktycznie raczej konieczność niż wybór
I dla tych, którzy mają ewentualne wątpliwości - jak się wybije z rytmu na weekend to się nic nie stanie - oni tego nie sprawdzają
Można przedłużyć czas odpoczynku, w sensie niejedzenia i jest gitara.
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
- ŚWIADECTWA_JEZUSA
- postuje jak opętany!
idź do netto są kilogramowe prażone solone za 12złdomeldoom pisze: ↑31-05-2026, 08:36Dla mnie kiedyś słodycze mogły nie istnieć. Zaraz po odstawieniu alko miałem napady - potrafiłem opierdolić kilogram+ krówki żywieckiej. Trochę mnie to męczyło, bo od zawsze byłem grubasem - w szczycie ważyłem 130 kg, a teraz od niemal 30 lat ćwiczę na siłowni - ale:
1. lepiej cukierka niż alkohol,
2. jak miałem ochotę na słodkie to jadłem - jadłem np. 5 dni z rzędu, aż mi zbrzydło,
3. teraz jak mam ochotę to kładę się przed snem z 300 g Milką i książką - opierdolę czekoladę i idę spać i chuj,
4. moim największym uzależnieniem są orzeszki ziemne, prażone, solone - kurwa, mogę je jeść codziennie w dowolnej ilości, mają nade mną władzę absolutną![]()
5. chcąc kontrolować masę ciała zacznij jeść w oknach żywieniowych - przerobiłem wszystkie diety świata i nic. Teraz jem wg zaleceń Kwaśniewskiego (od 2016) i jem 8/16. Owa "dieta okienkowa" to strzał w 10 - i to polecam. Zwyczajnie działa i poprawia samopoczucie, życie w ogóle itd.
POLSKA zawsze KATOLICKA
- domeldoom
- postuje jak opętany!
Dzięki.
Teraz kupuję w Dino za 14.99 za kg.
Najsmaczniejszę sa w niemieckim Kaufland, marki Kaufland. Ale niemieckie, w PL nie ma tej jakości.
- domeldoom
- postuje jak opętany!
Dla Tych, którzy problem alkoholowy mają poplątany z dołami i innymi rozkminami psychicznymi polecam 2 pozycje: Pokochaj siebie (Wayne W. Dyer) i Potęga podświadomości (Joseph Murphy).
Mam obie w formie e-book-a, jakby ktoś chciał to mail ma PW.
Niezależnie co kto myśli o tym tematykach, na mnie podziałało bardzo pozytywnie.
Jak to mawia pierwsza moja terapeutka z grupowej: Nie ważna jest motywacja.
Mam obie w formie e-book-a, jakby ktoś chciał to mail ma PW.
Niezależnie co kto myśli o tym tematykach, na mnie podziałało bardzo pozytywnie.
Jak to mawia pierwsza moja terapeutka z grupowej: Nie ważna jest motywacja.
- tabaluga
- weteran forumowych bitew
swego czasu ostro przytyłem na orzeszkach w polewie miodowej .. są słone , słodkie i tłuste jednocześnie czyli mają wszystko to czego mózg grubasa pragnie ... bardzo uzależniają.
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
-
backslifer
- w mackach Zła
I mają w opór kalorii, mega zdradliwe, jak na coś, co uchodzi za "zdrową przekąskę". Garść łykniesz i kilkaset kcal na liczniku.
Sam mam teraz taki problem, że codziennie wieczorem jakieś słodycze pochłaniam, ale nie znalazłem właśnie żadnego sensownego zamiennika w kategorii "kompulsywne podjadanie". Orzechy uwielbiam, ale z w.w. powodów rzadko jem.
Ale waga stoi na sensownych ~80, więc nie ma lipy.
-
mocny2_3
- zahartowany metalizator
Ja też uwielbiam ziemne i mam taki fetysz, że od dzieciaka wybieram te najciemniejsze skorupki licząc, że w środku będą mocniej wyprażone orzeszki.Wtedy one mają taki zajebisty smak bo te blade są słabe.Z solą już nie jem od dłuższego czasu bo usta wtedy źle reagują, jem bez soli.Jeszcze nerkowca są zajebiste.Włoskie są chujowe bo ta gorycz mnie wkurwia i podniebienie rozpierdala.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wloskie sa mocno taninowe, to dlatego sa cierpkie i sciaga od nich usta i czasem drazni zoladek. Niektorzy je mocza i wyplukuja taniny, ale potem trzeba je suszyc. Probowalem raz, ale nie wysuszylem dobrze i pol kilo orzechow splesnialo.mocny2_3 pisze: ↑31-05-2026, 21:38Ja też uwielbiam ziemne i mam taki fetysz, że od dzieciaka wybieram te najciemniejsze skorupki licząc, że w środku będą mocniej wyprażone orzeszki.Wtedy one mają taki zajebisty smak bo te blade są słabe.Z solą już nie jem od dłuższego czasu bo usta wtedy źle reagują, jem bez soli.Jeszcze nerkowca są zajebiste.Włoskie są chujowe bo ta gorycz mnie wkurwia i podniebienie rozpierdala.
Find your flow