CD, MC, książki, koszyczek na wielkanoc, ziny, koszulki, naszywki, kubki, zakładki, buk wie co jeszcze

uderz tutaj..może się uda....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

CD, MC, książki, koszyczek na wielkanoc, ziny, koszulki, naszywki, kubki, zakładki, buk wie co jeszcze

20-05-2026, 22:10

Siema,
Wpadłem ostatnio w szał wyprzedawania dobytku.
Wszystko jest na Vinted,
Można się targować.
Są zniżki na zestawy.
Codziennie dodaję jeden przedmiot, mam jeszcze kilkanaście płyt i ze 20-30 książek.
Udanych łowów.

https://www.vinted.pl/member/216475767
Find your flow
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: CD, MC, książki, koszyczek na wielkanoc, ziny, koszulki, naszywki, kubki, zakładki, buk wie co jeszcze

21-05-2026, 06:53

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
20-05-2026, 22:10
Siema,
Wpadłem ostatnio w szał wyprzedawania dobytku.
Wszystko jest na Vinted,
Można się targować.
Są zniżki na zestawy.
Codziennie dodaję jeden przedmiot, mam jeszcze kilkanaście płyt i ze 20-30 książek.
Udanych łowów.

https://www.vinted.pl/member/216475767
Z ciekawości jak idzie sprzedaż na Vinted? Ja powolutku próbuję zwolnić trochę miejsca na półkach na Allegro, ale tam książki tak sobie idą.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

Re: CD, MC, książki, koszyczek na wielkanoc, ziny, koszulki, naszywki, kubki, zakładki, buk wie co jeszcze

21-05-2026, 08:00

Hatefire pisze:
21-05-2026, 06:53
Z ciekawości jak idzie sprzedaż na Vinted? Ja powolutku próbuję zwolnić trochę miejsca na półkach na Allegro, ale tam książki tak sobie idą.
Moglbym juz chyba krotka ksiazke o tym napisac, mysle ze sprzedalem lekka reka z 200-250 przedmiotow w ciagu niecalego roku i uzyskalem polowe wartosci zakupionego samochodu. Wystawilem najpierw kasety i plyty, potem zaczalem wystawiac przerozny szajs lezacy w domu i powiem Ci, ze to wrecz niewiarygodne, co udalo mi sie sprzedac:
  • Skarpety ktore dostalem na prezent, ale okazaly sie za duze
    Slownik synonimow
    Resztki laku do pieczeci
    Uzywany smietniczek lazienkowy
    Metalowe puszki po herbacie
    W 80% pelna butelke z tuszem do piora
    Drewniana beczulke po kawie z Lidla
    Obity metalowy kubek z muminkami, na ktorego dnie zaczela wychodzic rdza
    Ulotke wytworni muzycznej w formie pocztowki (poleciala do Slowenii)
    Wiatrak (polecial do Rumunii)
    W 80% pelny tusz do piora wiecznego
    Jakis badziewny gliniany kubek z ktorego nie da sie nawet napic herbaty
Ale trzeba pamietac, ze na Vinted jest bardzo silna ochrona kupujacego, wiec jak zglosi jakis problem, to jest sie praktycznie na przegranej pozycji.

Kupuje tez troche rzeczy, np. plyty. Ostatnio kupilem Brave New World i okazalo sie, ze na srodku okladki jest odbite cos jakby kolko po kubku z kawa. Na zdjeciu bylo slabo widac, w opisie nie bylo o tym mowy, odeslalem. Generalnie plyty kupuje zwykle za jakies 30 zl.
Find your flow
Awatar użytkownika
ggfh
weteran forumowych bitew

21-05-2026, 09:49

Juz jakas kontrole skarbowki miales w zwiazku ze sprzedaza na tym portalu? Znajoma wezwali do urzedu kilka miesiecy temu, bo miala duzy ruch na tym serwisie i allegro
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

21-05-2026, 10:35

ggfh pisze:
Juz jakas kontrole skarbowki miales w zwiazku ze sprzedaza na tym portalu? Znajoma wezwali do urzedu kilka miesiecy temu, bo miala duzy ruch na tym serwisie i allegro
Nie mialem, ale nie zdziwie sie jak bedzie predzej czy pozniej. Nie mam sie czego bac raczej, bo wiadomo ze to wyprzedaz pierdoletow ostatecznie, nawet jesli jest tego duzo.
Find your flow
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

21-05-2026, 10:44

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
21-05-2026, 10:35
ggfh pisze:
Nie mialem, ale nie zdziwie sie jak bedzie predzej czy pozniej. Nie mam sie czego bac raczej, bo wiadomo ze to wyprzedaz pierdoletow ostatecznie, nawet jesli jest tego duzo.
Bać się nie ma czego, ale pewnie dojebią Ci podatkiem.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

21-05-2026, 11:06

Jimmy Boyle pisze:
21-05-2026, 10:44

Bać się nie ma czego, ale pewnie dojebią Ci podatkiem.
Za przedmioty ktore mam ponad 6 miesiecy nie powinni, a to wszysko ponad 6 miesiecy.
Znam takiego jednego, do ktorego US zglosil sie dopiero, kiedy obroty przekroczyly milion w ciagu roku, a sprzedaz trwala od 5 lat (nie Vinted, wlasny sklep).
A i tak US byl zaskakujaco lagodny, babka podpowiadala jeszcze co zrobic, by ograniczyc kare.
Find your flow
ODPOWIEDZ