Co za pierdolenie. No ale jak o ekologii nauczał wikary w toalecie to takie są efekty.Order_of_Nine_Angels pisze: ↑07-05-2026, 23:03
Siedzieć na węglu i z niego nie korzystać to trzeba być idiota plus napychać kabzę Niemcom za sprawą wiatraków i żółtym za fotowoltaikę. Własnych surowiec to niezależność energetyczna.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- empir
- zahartowany metalizator
Re: POlitykowanie
- Order_of_Nine_Angels
- zaczyna szaleć
Sądzisz, że podatek od CO2 w Europie zrównoważy to, ci wyczynia Azja?
Zakon.
Zakon.
- Nerwowy
- mistrz forumowej ceremonii
Oczy na ChinyOrder_of_Nine_Angels pisze: ↑07-05-2026, 23:40Sądzisz, że podatek od CO2 w Europie zrównoważy to, ci wyczynia Azja?
Zakon.
https://energia.rp.pl/oze/art44193401-k ... ozwoju-oze
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Order_of_Nine_Angels
- zaczyna szaleć
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
Słyszałem gdzieś, że Chińczycy chcą bardzo mocno rozwinąć elektrownie atomowe. W tym celu potrzeba mnóstwo energii , najlepiej taniej z surowca, który jest pod ręką albo który można tanio kupić od jakiegoś bardzo stabilnie zdesperowanego kraju. (Jaki to może być kraj?
) W tym celu tak ostro rozwijają energetykę węglową. Po uzyskaniu założonej mocy, elektrownie węglowe będą zamykane. Z całej pogadanki wynikało, że oni mają bardzo konkretny plan. Nie na cztery lata przepierdzenia kadencji w cyrku tylko przynajmniej na czterdzieści lat konsekwentnego działania. Natomiast jaki plan ma Europa w tym Polska? Trudno powiedzieć. W Polsce bardzo ciężko przełamać traumę 1986 roku oraz inwestycyjny paraliż związany z kosztem rozwoju "atomu", który notabene tylko rośnie z powodu... stale drożejącej energii. Czy ktoś w końcu będzie miał jaja, by przerwać błędne koło i skutecznie zadziałać? Wątpię bym tego doczekał, a więc nie emocjonuję się tymi sprawami. Płacę spokojnie te średnio na jeża 180 zyla miesięcznie i mam wyłożone podobnie jak wszystkie rządy po 1989.
Ascetic pisze: Dla mnie wszystko jasne. Z wrzuty swojej jestem bardzo zadowolony. De facto tylko tutaj zacząłem pisać - byłem ciekaw, czy to w co gra, to w to gra, co się błyskawicznie udało zweryfikować.
- empir
Najlepiej nic nie robić. Niech nasze wnuki zdychają.Order_of_Nine_Angels pisze: ↑07-05-2026, 23:40Sądzisz, że podatek od CO2 w Europie zrównoważy to, ci wyczynia Azja?
Zakon.
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
Sejtan.empir pisze: ↑08-05-2026, 08:07Najlepiej nic nie robić. Niech nasze wnuki zdychają.Order_of_Nine_Angels pisze: ↑07-05-2026, 23:40Sądzisz, że podatek od CO2 w Europie zrównoważy to, ci wyczynia Azja?
Zakon.
Ascetic pisze: Dla mnie wszystko jasne. Z wrzuty swojej jestem bardzo zadowolony. De facto tylko tutaj zacząłem pisać - byłem ciekaw, czy to w co gra, to w to gra, co się błyskawicznie udało zweryfikować.
- Order_of_Nine_Angels
- zaczyna szaleć
Zdychaja? Więcej CO2 w atmosferze to bogatszy i szybszy wzrost fauny i flory. Jest to naukowo potwierdzone. Ale jak chcesz to se myśl, że płacąc podatki uratujesz planetę. Prawda jest jednak taka, że to tania energia bez dopłat jak OZE, gwarantuje wzrost gospodarczy i dobrobyt.empir pisze: ↑08-05-2026, 08:07Najlepiej nic nie robić. Niech nasze wnuki zdychają.Order_of_Nine_Angels pisze: ↑07-05-2026, 23:40Sądzisz, że podatek od CO2 w Europie zrównoważy to, ci wyczynia Azja?
Zakon.
Zakon.
- empir
"Więcej CO2 pomaga roślinom" to taki sam poziom argumentu jak „więcej deszczu pomaga rolnictwu”, więc najlepiej od razu zrobić potop. Nauka mówi też o suszach, upałach, pożarach, ekstremalnej pogodzie i zakwaszaniu oceanów. Ale tego już z memów z Facebooka, x, tiktoka czy z czego tam czerpiesz wiedzę, się nie dowiesz . Tego nie dopisują małym druczkiem.Order_of_Nine_Angels pisze: ↑08-05-2026, 08:24Zdychaja? Więcej CO2 w atmosferze to bogatszy i szybszy wzrost fauny i flory. Jest to naukowo potwierdzone. Ale jak chcesz to se myśl, że płacąc podatki uratujesz planetę. Prawda jest jednak taka, że to tania energia bez dopłat jak OZE, gwarantuje wzrost gospodarczy i dobrobyt.empir pisze: ↑08-05-2026, 08:07Najlepiej nic nie robić. Niech nasze wnuki zdychają.Order_of_Nine_Angels pisze: ↑07-05-2026, 23:40Sądzisz, że podatek od CO2 w Europie zrównoważy to, ci wyczynia Azja?
Zakon.
Zakon.
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
Z tym zdychaniem bym nie przesadzał. W Polsce jednak jest czyściej niż w latach 70-tych, czy 80-tych.
- empir
To dowód, że normy i ograniczenia działają.NoGodsNoMasters pisze: ↑08-05-2026, 09:06Z tym zdychaniem bym nie przesadzał. W Polsce jednak jest czyściej niż w latach 70-tych, czy 80-tych.
- Order_of_Nine_Angels
- zaczyna szaleć
Nie ma jak porównywać obecna technologie spalania, filtry i efektywność ze stachanowcami z PRL sprzed 50 lat. Argumenty poziom piaskownica.
Zakon.
Zakon.
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
No tak, sęk w tych normach, bo technologia spalania poszła mocno do przodu. Jest gdzieś kres opłacalności ich zaostrzania i właśnie jesteśmy w momencie, gdy widać to jak na dłoni. Ja się tylko dziwię tym ruskim tumanom, że zamiast wykorzystywać niefrasobliwość Europy zachciało im się wojować.empir pisze: ↑08-05-2026, 09:08To dowód, że normy i ograniczenia działają.NoGodsNoMasters pisze: ↑08-05-2026, 09:06Z tym zdychaniem bym nie przesadzał. W Polsce jednak jest czyściej niż w latach 70-tych, czy 80-tych.
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
no przecież oni ratują konserwatywne wartości, nie mieli wyjścia patrząc na moralny upadek świata zachodniegoNoGodsNoMasters pisze: ↑08-05-2026, 09:54No tak, sęk w tych normach, bo technologia spalania poszła mocno do przodu. Jest gdzieś kres opłacalności ich zaostrzania i właśnie jesteśmy w momencie, gdy widać to jak na dłoni. Ja się tylko dziwię tym ruskim tumanom, że zamiast wykorzystywać niefrasobliwość Europy zachciało im się wojować.empir pisze: ↑08-05-2026, 09:08To dowód, że normy i ograniczenia działają.NoGodsNoMasters pisze: ↑08-05-2026, 09:06Z tym zdychaniem bym nie przesadzał. W Polsce jednak jest czyściej niż w latach 70-tych, czy 80-tych.
ruska kurwa pacjentov pismem obrazkowym z Twittera razem z kilkoma innymi uposledami nieraz udowadniał tu wyższość racji stanu jego ukochanych moskali nad zgniłą europą.
Założę się, że pacjentov jest mieszkańcem Polski C (czyli ściana wschodnia a we łbie ruski patriotyzm) dlatego ciągle płacze, że na nic go nie stać, wkleja tylko okładki z internetow i ciągle płacze jak stara wiejska baba za powrotem bolszewików.
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen
I laugh as I cast the first stones at Christ
-Werner von Urslingen
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
Obawiam się, że konserwatywnymi wartościami rosyjskie panie ust sobie nie powiększą..., ale czekaj. 
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
trzeba zapytać forumowych ruskich patriotów zapewne gustujących w tym urokliwym mongolskim typie urody.
-Werner von Urslingen
-Werner von Urslingen
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Będąc bajtlem z Śląska, pamiętam że jeszcze w latach '90 stałym elementem wiadomości na katowickiej TVP3 były raporty o jakości powietrza, z wartościami na przykład 304% dopuszczalnej normy siarki w powietrzu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
Warto podkreślić, że ówczesnej dopuszczalnej normy.
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
To też, ale miałem raczej na myśli zagadnienia dotyczące roli kobiety w życiu człowieka konserwatywnego.
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
Identyko jak w islamie, dlatego tak ich nasi konserwatyści nie lubią, a jak poczytasz takiego pacjentova to brakuje mu tylko turbanu i wielbłąda. Zamieni sobie szczać borze na allahu akbaru i cała wstecz !
-Werner von Urslingen
-Werner von Urslingen