Dowcipy v. n'ta

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

Re: Dowcipy v. n'ta

11-04-2026, 13:11

Alter Ego pisze:
11-04-2026, 12:41
Swoją drogą nasi oprawcy mają sadystyczne poczucie humoru podejmując takie decyzje i patrząc na motłoch, który najpierw założył maski, poddał się eksperymentowi medycznemu za swoje pieniądze i dał się zamknąć w domach, potem wziął sobie na utrzymanie Ukraińców, a teraz robi za śmieciarzy, płaci za to coraz więcej, ale dalej popiera swoich ciemiężców.
Wiadomo. Lepiej brać przykład np. z Egipcjan i plastik wrzucać do rzeki. Niech się inni martwią.

Przy okazji. Ja od dawna uważam, że plastik jednorazowy powinien być zakazany albo objęty wysokimi podatkami.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

11-04-2026, 13:13

oh shit, here we go again!
długo nie wytrzymał xd jester melduj się bo później znów będziesz zdziwiony
NoGodsNoMasters
rozkręca się

11-04-2026, 13:36

Nie oceniając sposobu oraz technicznych detali wprowadzenia i nie wdając się w bezsensowną bijatykę na sztandary, ja jednak widzę bardzo pozytywne efekty systemu kaucyjnego. Odkąd zbrojne ramię niemieckiego okupanta w naszej oszukanej i umęczonej zaczęło przyjmować wszystkie plastiki i puszki to tego typu opakowania praktycznie wymiotło. Nawet panowie od wodociągu i kanalizacji w mojej gminie, którzy rozkopali niemal kilometr drogi i dłubią zawzięcie, skrzętnie zbierają każde opakowanie do worków w bagażnikach, gdy obok mają piękny rów do którego zgodnie z wielopokoleniową tradycją mogliby wszystko wyrzucić. Wniosek? Działa, a prawda jest taka, że stare baby zawsze będą stękać i jęczeć, a to, że włosy za długie, a spódniczki za krótkie, a spodnie? Kto to widział!? Baba w spodniach!
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

11-04-2026, 13:41

jesteś niewolnikiem
NoGodsNoMasters
rozkręca się

11-04-2026, 13:46

Trudno. Bardziej drażnił mnie ten śmietnik.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

11-04-2026, 13:50

nagrobek pisze:
11-04-2026, 13:41
jesteś niewolnikiem
+1

"Lepiej przekopywać się przez puszki i butelki, pływać w zatrutej Odrze i wdychać spaliny, ale być wolnym"

George Orwell "Rok 1984"
Alter Ego
zaczyna szaleć

11-04-2026, 13:59

Jeśli ktoś nie zauważył, że płaci o wiele więcej za wywóz śmieci, a jednocześnie wykonuje pracę na rzecz firm z tej branży, zajmując się segregacją i zanoszeniem śmieci w różne, dziwne miejsca, to niech zrzeknie się praw obywatelskich, bo nie ma podstawowego kontaktu z rzeczywistością.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

11-04-2026, 14:15

Alter Ego pisze:
11-04-2026, 13:59
Jeśli ktoś nie zauważył, że płaci o wiele więcej za wywóz śmieci, a jednocześnie wykonuje pracę na rzecz firm z tej branży, zajmując się segregacją i zanoszeniem śmieci w różne, dziwne miejsca, to niech zrzeknie się praw obywatelskich, bo nie ma podstawowego kontaktu z rzeczywistością.
Spoko Pacjent, przemyślę to.
Fajnie, że wróciłeś. Brakowało mi przekopywania się przez te brednie w każdym możliwym temacie.
NoGodsNoMasters
rozkręca się

11-04-2026, 14:21

Z tego co pamiętam opłata za wywôz śmieci to są jakieś groszowe sprawy. Kaucja za opakowanie także.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

11-04-2026, 14:46

Groszowe sprawy? Koledze widać kajdany już nie ciążą.

;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
NoGodsNoMasters
rozkręca się

11-04-2026, 15:02

Sybir pisze:
11-04-2026, 14:46
Groszowe sprawy? Koledze widać kajdany już nie ciążą.

;)
Składam się w podatkach na tyle różnych dziwnych spraw, których nie potrzebuję, nie chcę, albo nie widzę efektów zbiórki na nie, że akurat w tym przypadku nie rwałbym koszuli. Efekty widać gołym okiem. Menele zbierają wszystko co do sztuki. Mogę za to dołożyć tych kilka groszy. Sposób wprowadzenia tak jak wspomniałem jest dyskusyjny i może wzbudzać wątpliwości. Ktoś jednak kiedyś wykonał ten pierwszy krok, opuszczając jaskinię, ale mam świadomość, że nie wszyscy są z tego zadowoleni.
Awatar użytkownika
Sybir

11-04-2026, 15:15

Panie Kolego, to był tylko żarcik, w dodatku nie z Kolegi. ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-04-2026, 16:12

Alter Ego pisze:
11-04-2026, 12:41
Swoją drogą nasi oprawcy mają sadystyczne poczucie humoru podejmując takie decyzje i patrząc na motłoch, który najpierw założył maski, poddał się eksperymentowi medycznemu za swoje pieniądze i dał się zamknąć w domach, potem wziął sobie na utrzymanie Ukraińców, a teraz robi za śmieciarzy, płaci za to coraz więcej, ale dalej popiera swoich ciemiężców.
Zapomniales o:
- eurokołchoźniczej biurokracji i zamordyźmie
- morderczyxh przyczepionych, zniewolonych nakrętkach,
- krzywiźnie banana ktora niszczy lidziom życie
- ludożercom z Afryki zjadającym białych Europejczyków,
- Wołyniu (Pamiętamy!)
- jebanej tęczy (haa Tfuuu!)
- marszach pedałów ...

Uwolnić nakrętki!
Wolność śmiecenia!
Rowerzyści do rezerwatów!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

11-04-2026, 18:04

Czuję się Franek Dolas. Chciałem tylko wrzucić zabawne memiki, a rozpętałem wojnę.

Natomiast Szanowny Kolego Alter Ego. No trochę misnąłeś pońta. Obrazek z widokiem pod zlewozmywaka, akurat żartował z czegoś innego, nie z systemu kaucyjnego. No a ten zakład pogrzebowy, to śmieszkowa instytucja polskiego internetu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Alter Ego
zaczyna szaleć

11-04-2026, 18:47

Hatefire pisze:
11-04-2026, 18:04
Czuję się Franek Dolas. Chciałem tylko wrzucić zabawne memiki, a rozpętałem wojnę.

Natomiast Szanowny Kolego Alter Ego. No trochę misnąłeś pońta. Obrazek z widokiem pod zlewozmywaka, akurat żartował z czegoś innego, nie z systemu kaucyjnego. No a ten zakład pogrzebowy, to śmieszkowa instytucja polskiego internetu.
No, ale jako człowiek z dystansem do otaczającej rzeczywistości powinieneś przyznać, że obraz Polaka, który na poważnie bierze na swoje barki misję w postaci biegania ze śmieciami do jakichś automatów, na czym zarabiają cwani znajomi cwaniaków, to coś wyjątkowo śmiesznego.
Gdy za komuny biegaliśmy z zebranymi gazetami do skupu po papier toaletowy to nawet jako dzieci uważaliśmy ową czynność za upodlenie, mimo że cena gazet nie zawierała takiej marży, a takie zbieractwo nie było obowiązkowe.
NoGodsNoMasters
rozkręca się

11-04-2026, 19:27

Alter Ego pisze:

Gdy za komuny biegaliśmy z zebranymi gazetami do skupu po papier toaletowy to nawet jako dzieci uważaliśmy ową czynność za upodlenie, mimo że cena gazet nie zawierała takiej marży, a takie zbieractwo nie było obowiązkowe.
Dziadek, ale nikt ciebie do niczego nie zmusza. Wyrzucaj tak jak wyrzucałeś do tej pory.
Alter Ego
zaczyna szaleć

11-04-2026, 19:57

NoGodsNoMasters pisze:
Alter Ego pisze:

Dziadek, ale nikt ciebie do niczego nie zmusza. Wyrzucaj tak jak wyrzucałeś do tej pory.
Widzę, że kompletnie nie łapiesz, co mnie w ogóle nie dziwi, więc powiem jaśniej: płacę za to. Gdy czytam, że "w wielu gminach stawki za wywóz śmieci podniesiono o 20–25 proc., a w niektórych lokalizacjach opłaty sięgają nawet 50–53 zł miesięcznie od osoby" to przejść nad tym do porządku dziennego może tylko pasibrzuch z wypchanym portfelem. Przymocowanie zakrętek do butelek - 130 tys. zł kosztów modyfikacji każdej linii produkcyjnej. System kaucyjny jeszcze lepiej, bo gdy butelka jest za bardzo zdeformowana to automat jej nie przyjmie i tracisz kasę. Zarabiają cwaniacy. PS. Po przyjęciu butelki automat zgniata tę butelkę...
NoGodsNoMasters
rozkręca się

11-04-2026, 20:14

Alter Ego pisze:
NoGodsNoMasters pisze:
Alter Ego pisze:

Widzę, że kompletnie nie łapiesz, co mnie w ogóle nie dziwi, więc powiem jaśniej: płacę za to. Gdy czytam, że "w wielu gminach stawki za wywóz śmieci podniesiono o 20–25 proc., a w niektórych lokalizacjach opłaty sięgają nawet 50–53 zł miesięcznie od osoby" to przejść nad tym do porządku dziennego może tylko pasibrzuch z wypchanym portfelem. Przymocowanie zakrętek do butelek - 130 tys. zł kosztów modyfikacji każdej linii produkcyjnej. System kaucyjny jeszcze lepiej, bo gdy butelka jest za bardzo zdeformowana to automat jej nie przyjmie i tracisz kasę. Zarabiają cwaniacy. PS. Po przyjęciu butelki automat zgniata tę butelkę...
Mam takiego jednego kolegę Mariusza w pracy. Starszy facet , 48 lat. Oszukany przez system. Tak przynajmniej często powtarza. Wszystkie wyliczenia ma w jednym palcu. Tak samo jak ty. Mówi, że za komuny było lepiej, bo nie było unii, ludzie mieli więcej kasy i dostawali za darmo mieszkania. Cały czas narzeka. Nie da się słuchać tego lamentu. Całe szczęście, że mam słuchawki i mogę się trochę odciąć.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-04-2026, 20:28

NoGodsNoMasters pisze:
11-04-2026, 20:14
To za multikonta nie ma już banów? Świetnie otworzę kilka. pisze:

PS. Po przyjęciu butelki automat zgniata tę butelkę...
Mam takiego jednego kolegę Mariusza w pracy. Starszy facet , 48 lat. Oszukany przez system. Tak przynajmniej często powtarza. Wszystkie wyliczenia ma w jednym palcu. Tak samo jak ty. Mówi, że za komuny było lepiej, bo nie było unii, ludzie mieli więcej kasy i dostawali za darmo mieszkania. Cały czas narzeka. Nie da się słuchać tego lamentu. Całe szczęście, że mam słuchawki i mogę się trochę odciąć.

Z tym psychicznym, szkoda czasu i energii. Tak z wieloletniego doświadczenia napisze. Wystarczy poczekać* aż go po raz kolejny wypierdolą. Zauważ, że po tygodniu u typa wjechał cały zestaw urojeń, a jak ..., z gejami włączenie, namiętnie ich określając pedałami. Nikt go nie pyta, nikogo jego pierdolec nie interesuje, co nie zmienia postaci, że pomiędzy przyklejaniem YT-uba, jakby ludzie nie mieli dostępu do tego czym tutaj spamuje, daje upust swoim nieposkromionym rządzą nakurwiania z podręcznika stachanowca-braunowca. Po miesiącu to Rosja z wielkiej litery w opozycji do całego niewolniczego, "zdeprawowanego" świata to będzie mały pikuś. Wystarczy dać mu lecieć z tematem xD

Wracając do sedna. Zapytaj może dziadersa Mariusza o ten koronny argument ... po przyjęciu butiki automat zgniata tę butelkę .... Ja tam leże i kwiczę. Warto by było rozwinąć temat, dla komiczności argumentacji. Może coś Mario dopowie. Np. czy tam do Niemca nie trafiają, czy i jaki to ma związek bez związku z niczym, bo zagadkowe i pojebane to jest LOL

* A najlepiej zamrozić aktywność. Niech gada sam ze sobą, jak od 16tej, od kilku dni, ja przystało na niewolnika, po wachcie na januszeksie - nakurwia jaki to zniewolony jest xD
lys på slutten av lys

dra til helvete
NoGodsNoMasters
rozkręca się

11-04-2026, 20:45

Kurde. Mariusz mówi, że jesteśmy niemieckimi niewolnikami, a na systemie kaucyjnym zarabiają niemieckie firmy i że on tylko do tego dokłada. Dziwny gość. Może z wiekiem się tak robi.
ODPOWIEDZ