Fura starych kaset black death metal do sprzedania/wymiany

uderz tutaj..może się uda....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
scoville
świeżak

Fura starych kaset black death metal do sprzedania/wymiany

04-04-2026, 22:02

Jest do zrobienia dil. Nawet big dil, jak to mówią na mieście. Mam do sprzedania ogromne pudło kaset z lat 80. i 90., głównie death i black. Łącznie będzie tego grubo ponad 300 pozycji, licencje MMP, Morbid Noizz, Mystic i co tam wtedy wydawali, ale też kultowe takty, mg, barony, et cetera, których zdjęć tu nie wkleję, gdyż nie mam pewności czy nie wyłapię bana za nielegalny handel piratami (jeśli można wkleić zdjęcia z piratami, proszę o odpowiedź). Ewentualnych chętnych zapraszam do czarnorynkowego kontaktu prywatnego. Z góry przepraszam jak coś popieprzyłem przy dodawaniu zdjęć czy z czymś innym, to mój pierwszy post i nie bardzo wiem co i jak... (większe zdjęcia po kliknięciu, jak się okazuje)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ceny, jeśli ktoś pamięta wczesne lata transformacji ustrojowej, umowne. Generalnie tak mi się roi 50-100 za licencję (w zależności jak kształtują się na allegro, discogs i innych tego typu), 10-20 zł za mniej oficjalne wydawnictwa. Pozycje, które na aukcjach chodzą za dużo większe pieniądze będą wyceniane oddzielnie w zależności od cen jakie osiągają, ale na pewno poniżej tych maksymalnych. Nie wnikam czy ktoś kupuje z sentymentu czy chce na tym zarobić. Cena ma być taka, żeby satysfakcjonowała obydwie strony transakcji.

Zaznaczam też, iż nie interesuje mnie detal. Nie chcę bawić się w sprzedaż pojedynczych sztuk (stąd też mój anons tutaj, a nie na ebajach, alegrach czy innych Sothesbych), dlatego będę brał pod uwagę tylko pakiety minimum dwustuzłotowe (słownie: dwustuzłotowe). Proszę o zrozumienie, to kawał historii życia, z prawie każdą z tych pozycji wiążą się wspomnienia, emocje. Podejrzewam, że pakując do wysyłki będę płakał jak przysłowiowy Niemiec usuwający pilnikiem napis ze sprzączki paska, tudzież pumeksem tatuaż z przedramienia...

Ale dość pier@#enia, konkrety. Kasety przeleżały w pudłach +/- 20 lat, najstarsze z nich mają ich blisko 40! Nie mogę zagwarantować więc stuprocentowej jakości samych taśm i dźwięku (samo tylko pojedyncze przesłuchanie każdej z nich trwałoby dłużej niż...). Przechowywane były jednak w przyzwoitych warunkach (nie jest prawdą, że dach przeciekał, szczególnie że prawie nie padało), a te losowo wybrane, przesłuchane na wyrywki, brzmią dobrze. Zaskakująco dobrze. Nawet na odkurzonej na tę okoliczność starej wieży AIWA. Dodam też, że zawsze dbałem o kolekcję (białe rękawiczki i maseczka czy wyciąganiu wkładek, odpowiednia wilgotność, temperatura, ciśnienie, wartość pola magnetycznego, etc, w pomieszczeniu przy odsłuchu), stąd stan wkładek i pudełek przeważającej większości jest bliski idealnemu... Oczywiście, znajdą się i takie, które mają jakieś felery. Jeśli o nich wiem i pamiętam, uczciwie uprzedzę i będę miał to na uwadze przy umawianiu ceny.

Koszt przesyłki bierze na siebie kupujący. Do większych transakcji zawsze mogę dorzucić coś od siebie, jakiś bonus, gratis, etc. UWAGA: Jeśli zaś ktoś ma furę zbędnych płyt CD z black i death metalem których chce się pozbyć, w grę wchodzi też wymiana. W takim przypadku proszę o wykaz. Preferowany przez mnie parytet to 1CD = 1 kaseta (oficjalna) lub 2-3 kasety (mniej oficjalne). W razie dogadanej wymiany każdy wysyła na swój koszt.

Foty nienajlepsze, jak zobaczę że jest jakiś minimalny choć odzew, mogę spróbować dać lepsze. Zainteresowanych zapraszam na priv, mocno zainteresowanych do kontaktu telefonicznego (nr też na priv).

Osobę, która dokona najlepszej transakcji, umieszczę w testamencie, tak se wymyśliłem. Swoje lata już mam (nie żebym pamiętał Super Box, Killera i Alaskę na Metalmanii, natomiast Death w Polsce bez Chucka, pierwsze polskie Metal Hammery z recenzjami Pippy Lang i zjebką debiutu Malevolent Creation czy wzmiankowaną Metalmanię w Zabrzu już tak), więc w przypadku odejścia na wieczną wartę odziedziczy po mnie całą resztę niesprzedanego szitu...
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

Re: Fura starych kaset black death metal do sprzedania/wymiany

05-04-2026, 08:56

piękna kolekcja,...
aż się łezka w oku zakręciła...
mamy chyba podobny gust bo fchuj tego co na zdjęciach również w latach 90tych miałem na kasetach...
potem zacząłem kupować cedeki i kasety szły "do żyda", żeby mieć fundusze na nowe cedeki.... :)

powodzenia w sprzedaży i dobrych cen życzę, myślę że trochę szekli wskoczy :wink:
kmarmaz
postuje jak opętany!

05-04-2026, 12:46

Swoje pierwsze kasety licencyjne (Paradise Lost i Sepultury) kupowałem w podziemiach Centrum za 30000 zł wiec po denominacji nie opłacało się ich sprzedawać, ale ceny aukcyjne są tak absurdalnie zawyżone, że ja nie wiem..Mam podobne tytuły, ale nieco ponad 100, jeśli będą chętni to rzeczywiście wzbogacić się można. Sentyment cóż, choć to se ne vrati. Ni metalmania, ni strashysdlo...
NoGodsNoMasters
świeżak

05-04-2026, 13:02

Czy znana jest cena za cały zestaw?
scoville
świeżak

05-04-2026, 13:59

NoGodsNoMasters pisze:
05-04-2026, 13:02
Czy znana jest cena za cały zestaw?

Mogę wstępnie zrobić jakiś kosztorys. Dzisiaj jeszcze dorzucę zdjęcia reszty kaset, a potem się zastanowię
NoGodsNoMasters
świeżak

05-04-2026, 14:06

Podejrzewam, że i tak nie unikniesz tego pytania, a więc warto się zastanowić.
scoville
świeżak

05-04-2026, 15:43

Dalsza część. W regulaminie jest co prawda coś o prawach autorskich przy dodawaniu zdjęć, ale - jak (zapewne słusznie) mniemam - dotyczy to raczej samych zdjęć, niż tego co na nich widnieje. Tymże pokrętnym sposobem staram się zapowiedzieć kolejną porcję metalsuwenirów na sprzedaż. Mam nadzieję, iż tym razem opanowałem już tą trudną sztukę i zdjęcia wkleją się jak należy. A co wyceny całości - cóż, na razie rzeczoznawca się tym zajmuje...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
scoville
świeżak

05-04-2026, 17:26

Dalsza część dalszej części. Do pogonienia zostało jeszcze parę rzeczy. Żeby było w miarę przejrzyście, dodam to w kilku osobnych postach, więc przepraszam za multiplikowanie.

Jeśli chodzi o wycenę całości, to sugeruję bardziej, hmmm, intymną formę kontaktu. Zainteresowanym mogę wysłać wstępną propozycję z krótkim uzasadnieniem w prywatnej wiadomości. W takim przypadku proszę o sygnał.

Stoigniew, dzięki za życzenia. Mam nadzieję nieźle się obłowić, choć póki co zainteresowanie nikłe. Może jak już Trump z Iranem załatwią między sobą co większe nieporozumienia, PKB wzrośnie o kilkaset procent, zniosą podatki, przyznają 800+ na każde dziecko do wieku 40+, wtedy coś ruszy. Tak to sobie tłumaczę...

Ale do rzeczy. Do zaoferowania mam jeszcze:

Trzy epki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dwie płytki w większym formacie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
scoville
świeżak

05-04-2026, 17:33

Kasetki:

Graveland (ten akurat z numerem 16 - słowo, nie ja go napisałem)

Obrazek

Obrazek

inny graveland, infernum i behemoth

Obrazek

Obrazek

Obrazek

vader (morbid reich i taki morbid reich+necrolust, co to nie potrafię ustalić skąd takie wydawnictwo)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 05-04-2026, 17:45 przez scoville, łącznie zmieniany 1 raz.
scoville
świeżak

05-04-2026, 17:36

I na koniec takie wykopaliska (to dopiero pre-historic metal):

Obrazek

Obrazek

Ceny do uzgodnienia. Na priv
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-04-2026, 17:42

Ech, kasety Barona to faktycznie kawał historii. Też jeszcze ostało mi się kilkanaście sztuk, żal wyrzucać, serca na sprzedaż nie mam bo ilość nie taka jak tutaj.... A recenzję debiutu Malevolent Creation też pamiętam:-) Jak będzie mi się strasznie nudziło to postaram się wkleić w stosownym temacie ;-)

Udanych transakcji. Jak już się obłowisz to pamiętaj aby zarobione pieniądze dobrze zainwestować - złoto trzyma kurs, więc wiesz.... Na Bentleya w ramach porywu fantazji powinno wystarczyć ;-)
scoville
świeżak

05-04-2026, 21:19

NoGodsNoMasters pisze:
Próbuję posłać przez priv, ale nie potrafię dojść jak to się robi do konkretnego użytkownika. Podpowie ktoś, albo chociaż jakiś link, jakiś samouczek?
Nasum

05-04-2026, 22:11

scoville pisze:
NoGodsNoMasters pisze:
Próbuję posłać przez priv, ale nie potrafię dojść jak to się robi do konkretnego użytkownika. Podpowie ktoś, albo chociaż jakiś link, jakiś samouczek?

Najedź kursorem na nick użytkownika. Kliknij. Pojawi ci się o nim informacja. Po lewej będzie wyślij prywatną wiadomość. Kliknij. Napisz. zatytułuj wiadomość i wyślij. Wsio.
Awatar użytkownika
Żułek

05-04-2026, 22:12

Nasum pisze:
05-04-2026, 22:11
scoville pisze:
NoGodsNoMasters pisze:

Najedź kursorem na nick użytkownika. Kliknij. Pojawi ci się o nim informacja. Po lewej będzie wyślij prywatną wiadomość. Kliknij. Napisz. zatytułuj wiadomość i wyślij. Wsio.
albo kliknij w "chmurke" pod ilością postów, mniej klikania ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
scoville
świeżak

05-04-2026, 23:04

Dzięki. Kombinowałem jak ten ciul, przez potrójnie szyfrowaną vpn darkety ruskich hakerów a nie wpadłem na taki banał. Czasami człowieka tak zaćmi, że muszę sprawdzić, czy przypadkiem z tymi kasetami nie wystawiłem do sprzedania kompromitujących taśm dokumentujących seks z prodiżem czy innych takich...
ODPOWIEDZ