Mt27: 15 A był zwyczaj, że na każde święto namiestnik uwalniał jednego więźnia, którego chcieli. 16 Trzymano zaś wtedy znacznego więźnia, imieniem Barabasz. 17 Gdy się więc zebrali, spytał ich Piłat: «Którego chcecie, żebym wam uwolnił, Barabasza czy Jezusa, zwanego Mesjaszem?» 18 Wiedział bowiem, że przez zawiść Go wydali. 19 A gdy on odbywał przewód sądowy, żona jego przysłała mu ostrzeżenie: «Nie miej nic do czynienia z tym Sprawiedliwym, bo dzisiaj we śnie wiele nacierpiałam się z Jego powodu». 20 Tymczasem arcykapłani i starsi namówili tłumy, żeby prosiły o Barabasza, a domagały się śmierci Jezusa. 21 Pytał ich namiestnik: «Którego z tych dwóch chcecie, żebym wam uwolnił?» Odpowiedzieli: «Barabasza». 22 Rzekł do nich Piłat: «Cóż więc mam uczynić z Jezusem, którego nazywają Mesjaszem?» Zawołali wszyscy: «Na krzyż z Nim!» 23 Namiestnik odpowiedział: «Cóż właściwie złego uczynił?» Lecz oni jeszcze głośniej krzyczeli: «Na krzyż z Nim!» 24 Piłat widząc, że nic nie osiąga, a wzburzenie raczej wzrasta, wziął wodę i umył ręce wobec tłumu, mówiąc: «Nie jestem winny krwi tego Sprawiedliwego. To wasza rzecz». 25 A cały lud zawołał: «Krew Jego na nas i na dzieci nasze».
26 Wówczas uwolnił im Barabasza, a Jezusa kazał ubiczować i wydał na ukrzyżowanie.
Proponuję podobny zwyczaj na Masterfulu - na święta zdejmujemy jeden z banów. O zwycięstwie decyduje tłum a administracja umywa ręce niczym Piłat po czym wydaje
Ewentualnie może być jeszcze tak że są dwa głosowania: jednego bana zdejmujemy a w zamian dalejmy innego
Szczać boże!
O zaczyna się zlot katoidalnych upośledów i projektowanie własnej choroby psychicznej na innych.
Festyn spierdolenia umysłowego czas zacząć
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen
Mt27: 15 A był zwyczaj, że na każde święto namiestnik uwalniał jednego więźnia, którego chcieli. 16 Trzymano zaś wtedy znacznego więźnia, imieniem Barabasz. 17 Gdy się więc zebrali, spytał ich Piłat: «Którego chcecie, żebym wam uwolnił, Barabasza czy Jezusa, zwanego Mesjaszem?» 18 Wiedział bowiem, że przez zawiść Go wydali. 19 A gdy on odbywał przewód sądowy, żona jego przysłała mu ostrzeżenie: «Nie miej nic do czynienia z tym Sprawiedliwym, bo dzisiaj we śnie wiele nacierpiałam się z Jego powodu». 20 Tymczasem arcykapłani i starsi namówili tłumy, żeby prosiły o Barabasza, a domagały się śmierci Jezusa. 21 Pytał ich namiestnik: «Którego z tych dwóch chcecie, żebym wam uwolnił?» Odpowiedzieli: «Barabasza». 22 Rzekł do nich Piłat: «Cóż więc mam uczynić z Jezusem, którego nazywają Mesjaszem?» Zawołali wszyscy: «Na krzyż z Nim!» 23 Namiestnik odpowiedział: «Cóż właściwie złego uczynił?» Lecz oni jeszcze głośniej krzyczeli: «Na krzyż z Nim!» 24 Piłat widząc, że nic nie osiąga, a wzburzenie raczej wzrasta, wziął wodę i umył ręce wobec tłumu, mówiąc: «Nie jestem winny krwi tego Sprawiedliwego. To wasza rzecz». 25 A cały lud zawołał: «Krew Jego na nas i na dzieci nasze».
26 Wówczas uwolnił im Barabasza, a Jezusa kazał ubiczować i wydał na ukrzyżowanie.
Proponuję podobny zwyczaj na Masterfulu - na święta zdejmujemy jeden z banów. O zwycięstwie decyduje tłum a administracja umywa ręce niczym Piłat po czym wydaje
Ewentualnie może być jeszcze tak że są dwa głosowania: jednego bana zdejmujemy a w zamian dalejmy innego
Moje propozycje to: Pacjent ewentualnie ursus
Ja zawsze głosuję tak jak w pierwszych wyborach.
BARABAAAASZAAAAA!
BARABAAAAAAASZAAAAA!
UŁASKAWIĆ BARABASZAAAAAAAA
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Mam takie pytanie do forumowych spierdolin katolickich - pan bozia to jest on, ona, czy ono bo ciężko się zorientować w ilości gender, które posiada ten urojony (od)byt ?
-Werner von Urslingen
Pascha wywodzi się z hebrajskiego słowa pesach, oznaczającego „przejście”, „ominięcie” lub „ochronę”. Nazwa upamiętnia biblijne wyjście Izraelitów z niewoli egipskiej oraz moment, gdy anioł śmierci ominął domy naznaczone krwią baranka.
Hebrajskie źródło: Słowo pesach odnosi się do ostatniej plagi egipskiej, podczas której śmierć ominęła hebrajskie domostwa.
Znaczenie biblijne: Święto Paschy to radosne upamiętnienie wyzwolenia z Egiptu (święto wolności – z'man cheruteinu).
To nie jest tradycyjne polskie święto od górali? Jestem w szoku !
-Werner von Urslingen
Z pewnością kilka osób chętnie by się dowiedziało co słychać w Popkowicach i czy Babka zmieniła w nowym roku skarpeto-skorupy, ale nie wiem czy ten osobnik ma bana czy po prostu zniknął
Nie do końca jasna jest historia z 535, jeżeli był ban to oczywiście ten koleżkowiec.
Jeżeli nie to oczywiście Pacjent - człowiek, który mimo że produkował kontent głównie w muzycznych to został zbanowany niepotrzebnie za innego rodzaju dzialałność a jesteśmy przecież forume przede wszystkim muzycznym, poza tym ciekawe jakie ma stanowisko w sprawie konfliktu z Iranem.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Mamy pewien drobny problem z objawami degeneracji wśród użyszkodników ale to tylko disdaskalia, łączy nas nawet nie tyle metal a pierwotny core temat forume czyli death/black.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco