POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

Re: POlitykowanie

28-03-2026, 13:12

Oskarżony o pedofilie radny ma też śledztwo zoofilskie.
ja pierdole co jest z tymi politykami xddd (tym razem nie z PO, zeby naskrobek sie nie zesral czy tam inny leming)
Obrazek
Awatar użytkownika
Aron
postuje jak opętany!

28-03-2026, 13:12

Lewica w Polsce i w Izraelu już nie istnieje. Jako centrowy żyd przez lata lawirowałem pomiędzy jedną i drugą stroną. Istniała symetria - jeśli skręcałem za bardzo w jedną lub drugą stronę, to mnie jakieś moralne poduszki chroniły i droga była szersza. Teraz jak za bardzo skręcam na prawo to się zderzam z twardym i głupim betonem. Kiedy skręcam w lewo czuję naiwność i taką pustkę we łbie.
Skończy się szabas to pójdę po poradę do synagogi. Ciekawe co mi mój rabi powie?
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.

z forum fanów Metalliki
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

28-03-2026, 13:23

no to ze lewica nie przypomina samej siebie w poniekad slusznych zalozeniach to wiadomo od kurwa ruskiego komunizmu, za ktorym testkno calej masie farbowanych julek do ktorych dociera ze pracujac w maku to sie niczego nie dorobia i teraz placz "tax the rich" + tam innych niedojebow.

a co do rabinow to wiadomo

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

zekke pisze:
28-03-2026, 13:00
jak bardzo musisz miec sprany leb zeby robic spin w tej historii stary? pytam powaznie
ojciec to ta cała „wola kochającej rodziny”
wtf, co to w ogole za tekst, jakies problemy z wlasnym starym miales? dziwi cie bedac rodzicem ze nie chcesz aby corka strzelala samoboja? dla mnie jest i zrozumiale jego podejscie jak i samej corki, po nieudanej probie samobojczej i rozjebanym kregoslupie.
ty jestes serio ciezko upośledzony, nie dziwi mnie raczej to ze wszyscy tutaj dosc szybko odpuszczają sobie jakąkolwiek dyskusje z tobą bo to gorsze niz kopanie sie z osłem, pa kochasiu
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-03-2026, 13:51

Aron pisze:
28-03-2026, 07:26
Załóżmy że Giertychowi jednak uda się doprowadzić do ponownego przeliczenia głosów i wyjdzie że Trzaskowski wygrał.
A Bążur wtedy powie - pierdolę, nie chcę tego krzyża dźwigać... I co w takiej sytuacji przewiduje prawo?
Ale giertych nic nie moze ale moze prokuratura. Najlepiej jednym wnioskiem.
I niech policza. Bedzie świety spokoj. Jak okaze sie ze wygrał batyr, nawet 10ma glosami ale bedzie widac ze panstwo moze, dziala i jest transparentne. Bedzie gorzko ale wszystko jasne. A jak sie okaze ze byl skret ostry to sledztwo, ludzie z komisji kary zakaz udzialu w takich cialach a batyr na stadion a nie do palacu. Na co i tak jest szansa, bo batyr ma za uszami i nie wypelnia swojej roli konstytucyjnej dodatkowo.

Inna sprawa ze dopoki sad najwyzszy wyglada jak wyglada to w tym burdelu to sie nie uda.

Choc jest jeszcze jeden prawny niuans zwiazany z forma zatwierdzenia wyniku wyborow. Ale ... zobaczymy jak to sie rozwinie.

W kazdym razie nie zalezy to ani od Lisa ani od Giertycha. Ciala dal Holownia bo juz moglo byc policzone.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-03-2026, 13:54

Hatefire pisze:
27-03-2026, 22:45
trup pisze:
27-03-2026, 19:41
Nie ma to jak sprytnie ośmieszyć ideę przytaczając w jej kontekście Giertycha i Lisa. A jesteś tak generalnie qrva całkowicie na 1000 % pewien, że skoro w 250 sprawdzonych komisjach były solidne ostępstwa wyników w protokołach vs faktycznych, to w pozostałych nie było?
Że w 32000 komisji nie można przemłamać i sfałszować 400 000 głosów? W jakim celu była użyta aplikacja mateckiego? Dlaczego nie przeliczyć jeszcze raz tych głosow skoro przez 5 lat można i dopuszcza to prawo?
Sugerujesz, że rząd Tuska jest tak nieudolny, że opozycji udało się sfałszować wybory (pewnie byłby to pierwszy taki przypadek w dziejach świata), co wymagałoby zaangażowania w spisek jakiś tysięcy osób? Nawet ja nie mam tak złego zdania o Tusku xD
Sugeruje ze to nie rzad Tuska przeprowadzil wybory tylko PKW i pospiesznie ogloszony wynik z maslanymi oczami przez przewodniczacego swiadczy o tym ze sie bardzo spieszyl. Holownia, 'gieroj' dal ciala bo stchorzyl. Spisek tysiecy osob... tak. Aplikacja mateckiego to umozliwiala. W kazdej komisji pis mial ludzi od chuja.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

28-03-2026, 14:05

nagrobek pisze:
zekke pisze:
28-03-2026, 13:00
jak bardzo musisz miec sprany leb zeby robic spin w tej historii stary? pytam powaznie
ojciec to ta cała „wola kochającej rodziny”
wtf, co to w ogole za tekst, jakies problemy z wlasnym starym miales? dziwi cie bedac rodzicem ze nie chcesz aby corka strzelala samoboja? dla mnie jest i zrozumiale jego podejscie jak i samej corki, po nieudanej probie samobojczej i rozjebanym kregoslupie.
ty jestes serio ciezko upośledzony, nie dziwi mnie raczej to ze wszyscy tutaj dosc szybko odpuszczają sobie jakąkolwiek dyskusje z tobą bo to gorsze niz kopanie sie z osłem, pa kochasiu
max twoich możliwości i odnoszenie się do faktów stary, "uga buga jesteś upośledzony" . dyskutować moge tutaj z każdym, oprócz ciebie i jeszcze może dwoch zagubionych mentalnie ludzi, ale też nawet nie muszę kompletnie, więc tym bardziej mnie bawi twoja stadna mentalność. tradycyjnie przypominam to ty przyleciales do mego posta a nie odwrotnie, wiadomo
Obrazek
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

28-03-2026, 14:45

jeszcze raz specjalnie dla ciebie, tłuku
Dokumentacja oraz zeznania samej Noelii nie potwierdzają takiego przebiegu zdarzeń.
no ale ty i rejwanek wiecie zapewne lepiej od samej ofiary kto ją skrzywdził, wiadomo.
Awatar użytkownika
Rejwan
rasowy masterfulowicz

28-03-2026, 14:58

nagrobek pisze:
Dokumentacja oraz zeznania samej Noelii nie potwierdzają takiego przebiegu zdarzeń.
no ale ty i rejwanek wiecie zapewne lepiej od samej ofiary kto ją skrzywdził, wiadomo.
zapostuj tę dokumentację i zeznania
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

28-03-2026, 15:04

nagrobek pisze:
repostuje info które możesz wyszukac na każdym możliwym portalu stary. staty przestępstw sprawdzisz w dowolnym ai typie. chyba że wolisz w twoim stylu - upośledzony tłuku niedojebie ułomie zjebie. lepiej ci?

meanwhile kolejny klasyczek:

Obrazek
Obrazek
olgims
rasowy masterfulowicz

28-03-2026, 19:16

Dzisiaj ostateczna kompromitacja polityki zagranicznej batyra i jego objazdowego cyrku - będzie pierdolił farmazony dla audiencji amerykańskich pojebów, szurów, religijnych fanatyków i pro-kacapskich cweli. Nawet trampek osrał kibolka i pojechał grać w golfa. :lol:
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

30-03-2026, 10:59

Dziadek uważa że Putin zły ale popiera kacapstwo. Podobnie jak kibol

Kaczyński o wyborach na Węgrzech: Wygrana Orbana bardzo ważna dla Europy - RMF 24 https://share.google/6NAW1i8l3ItL0PveB
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

31-03-2026, 20:36

niebezpiecznik pisze:Jednym głosem europarlamentarzyści zadecydowali o ❌ upadku "chat control 1.0". Dzięki temu, już od 4 kwietnia takie serwisy jak np. Facebook będą musiały zaprzestać masowego skanowania prywatnych wiadomości między użytkownikami z Europy. To już nie będzie zgodne z prawem.

Nie zaszyfrowana komunikacja na tych serwisach oczywiście dalej zostaje niezaszyfrowana. Dalej też będzie można podejrzewanych o przestępstwa użytkowników np. Fejsa podsłuchiwać na wniosek służb. Po prostu od teraz big techy nie będą ich masowo wskazywać metodą "masowo skanuj ich wszystkie rozmowy prywatne niezbyt precyzyjnymi algorytmami".

Kto głosował za utrzymaniem skanowania wiadomości użytkowników w ramach Chat Cotrol 1.0? To widzicie na screenie ukradzionym od @Apsalaar
poniżej.

PS. Ciekawostka: Chat Control, to tymczasowe zezwolenie dla Big Techów na działania sprzeczne (!) z europejskim prawem (czyli dyrektywą Eprivacy), w oparciu o narrację zbudowaną wokół "chronimy dzieci w internecie". Chat Control już raz został przez europarlament odrzucony, ale niektórzy europarlamentarzyści sprawili, że w czwartek ponownie nad nim głosowano (reasumpcja? 🧐). No i powstaje też "Chat Control 2.0" więc do tematu masowego skanowania waszej komunikacji jeszcze będziemy wracać nie raz...
Jak można szpiegować obywateli to nagle porozumienie ponad podziałami:

Obrazek
Guilty of being right
Alter Ego
świeżak

31-03-2026, 20:45

Zdaje się, że wszyscy ww. byli brzydko podnieceni podczas covidowych aresztów domowych i są zwolennikami trzymania za mordę za patrzenie bez entuzjazmu na flagę Ukrainy, więc ich postawa nie dziwi.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

31-03-2026, 20:46

uglak pisze:
31-03-2026, 20:36
niebezpiecznik pisze:Jednym głosem europarlamentarzyści zadecydowali o ❌ upadku "chat control 1.0". Dzięki temu, już od 4 kwietnia takie serwisy jak np. Facebook będą musiały zaprzestać masowego skanowania prywatnych wiadomości między użytkownikami z Europy. To już nie będzie zgodne z prawem.

Nie zaszyfrowana komunikacja na tych serwisach oczywiście dalej zostaje niezaszyfrowana. Dalej też będzie można podejrzewanych o przestępstwa użytkowników np. Fejsa podsłuchiwać na wniosek służb. Po prostu od teraz big techy nie będą ich masowo wskazywać metodą "masowo skanuj ich wszystkie rozmowy prywatne niezbyt precyzyjnymi algorytmami".

Kto głosował za utrzymaniem skanowania wiadomości użytkowników w ramach Chat Cotrol 1.0? To widzicie na screenie ukradzionym od @Apsalaar
poniżej.

PS. Ciekawostka: Chat Control, to tymczasowe zezwolenie dla Big Techów na działania sprzeczne (!) z europejskim prawem (czyli dyrektywą Eprivacy), w oparciu o narrację zbudowaną wokół "chronimy dzieci w internecie". Chat Control już raz został przez europarlament odrzucony, ale niektórzy europarlamentarzyści sprawili, że w czwartek ponownie nad nim głosowano (reasumpcja? 🧐). No i powstaje też "Chat Control 2.0" więc do tematu masowego skanowania waszej komunikacji jeszcze będziemy wracać nie raz...
Jak można szpiegować obywateli to nagle porozumienie ponad podziałami:

Obrazek
Bdb choć lekko za późno, delikatnie mówiąc.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

31-03-2026, 21:25

O Wy zwyrodnialcy! Nie chcecie chronić dzieci w internecie? :sarcasm2:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii