EMPEROR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- DST
- rasowy masterfulowicz
Re: EMPEROR
Uniwersum Trotzky'ego znacznie bardziej mi odpowiada. Maria ok, jak kto lubi, niektórym się może dobrze słucha tych historii.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
A to akurat w punkt.Kto wie czy gdyby nie sukces Emperor to Czesław Śpiewa nie zbudowałby takiej popularności
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Konopnicki potrafi pisać, ma wyrazisty styl, te jego opowieści naprawdę dobrze się czyta, są zabawne. Problem jest taki, że wszystkie są identyczne i masz efekt tego wujka, co opowiada na każdej uroczystości rodzinnej tą samą zabawną historię z wojska.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- DST
- rasowy masterfulowicz
No, coś jest z tym wujkiem. Zastanawiam się jaka jest jego publika - dziady, które widzą w jego opowieściach swoje wspomnienia czy młodzież, która nie może posłuchać starszego kolegi znającego się na tej muzie i potrzebują kogoś kto nada im kontekst?
- zekke
- rasowy masterfulowicz
wtf, cmon.
ja tam czasem puszcze mariana, nawet jak jego gadanie uwazam za zbyt wanliowe, czasem cos z tego wyniose chociazby pod katem rozrywkowym, czasem sie czegos dowiem, czasem nie. to nie jest kurwa tez kosmiczna filozofia tylko nostalgicznie pierdololo o metaluchowej muzyce do posluchania w tle czy tam wspomnianego juz kotleta, nie trzeba byc ani jednym ani drugim z w/w wymienionych. na polskiej scenie yt raczej brakuje sensownych kanalow, na pewno jego rozeznanie w muzyce czy gust jest bardziej rozwiniety a komentarz sensowniejszy niz np u takiego kurwa northazarathe (czy jakkolwiek sie to pisze) od ktorego mnie mdli i wyjebalem dawno zeby mi nie wyskakiwal na yt.
ja tam czasem puszcze mariana, nawet jak jego gadanie uwazam za zbyt wanliowe, czasem cos z tego wyniose chociazby pod katem rozrywkowym, czasem sie czegos dowiem, czasem nie. to nie jest kurwa tez kosmiczna filozofia tylko nostalgicznie pierdololo o metaluchowej muzyce do posluchania w tle czy tam wspomnianego juz kotleta, nie trzeba byc ani jednym ani drugim z w/w wymienionych. na polskiej scenie yt raczej brakuje sensownych kanalow, na pewno jego rozeznanie w muzyce czy gust jest bardziej rozwiniety a komentarz sensowniejszy niz np u takiego kurwa northazarathe (czy jakkolwiek sie to pisze) od ktorego mnie mdli i wyjebalem dawno zeby mi nie wyskakiwal na yt.

- DST
- rasowy masterfulowicz
Tutaj nie ma o czym mówić, ten koleś nie ma NIC do powiedzenia o muzyce, kurwa nic. Nie znoszę. Wiele razy tu jechałem po nim zresztą, więc mi się już nie chce wyżywać, bo to niechrześcijańskie.
- zekke
- rasowy masterfulowicz
-
Hollowman
- w mackach Zła
No od nich może się przynajmniej czegoś dowiedzieć nowego, złapać jakieś nieznane tropy czy konteksty a nie w kółko słuchać nostalgia trapów o tym że wujek wchodził do wanny słuchając Into Glory Ride
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
northazarathe znam od 20 lat, faktycznie jest atencjuszem ale to równy chłop i zna się na muzyce.
Ja za to nie trawie tego knypa z kanału "z dałnem za pan brat" - pozer, śliski typ i do tego z wyrokiem za pedofilie ( było juz o tym pisane na forum)
Ja za to nie trawie tego knypa z kanału "z dałnem za pan brat" - pozer, śliski typ i do tego z wyrokiem za pedofilie ( było juz o tym pisane na forum)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
NihilSubSole
- zaczyna szaleć
Groźby gwałtu na córce i zakaz zbliżania? - takie ploty słyszałem. Mocne oskarżenia, latają jakieś kwity po necie? Byłoby grubo, nie dość, że naziol to jeszcze zwyrol.Only_True_Believers pisze: ↑29-03-2026, 21:04
pozer, śliski typ i do tego z wyrokiem za pedofilie ( było juz o tym pisane na forum)
Ostatnio się do Słyża dostawiał, nie wiem czy też nie dostał jakiejś grzywny.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dobrych jest też takich dwóch podjaranych emerytów∑ (jeden to wygląda jakby zaraz miał jebnąć na nagrywce), co się produkują, niezależnie od siebie na YT.
Klimaty i wajb Kaczora klarującego czym są gry. Coś w ten deseń (produkcja zresztą też jakaś taka zbliżona, nagrywane te materiały, jakby kilka koła na nie walenie po oczach oglądający, wydatków na sprzęt, nie było oznaką, nazwijmy to: profesjonalizmu, za które proszę o lajkisrajki):
Całościowo ten cały zwierzyniec jołtubowy jest wybitny. No może poza podkastami z Noise, których nie jestem fanem, bo gadać to ja gadam, a nie słucham, ale ci to przynajmniej merytoryczni są i widać jakieś longi, a nie zajawki, jakby 3 minuty temu odkryli dany kierunek.
Klimaty i wajb Kaczora klarującego czym są gry. Coś w ten deseń (produkcja zresztą też jakaś taka zbliżona, nagrywane te materiały, jakby kilka koła na nie walenie po oczach oglądający, wydatków na sprzęt, nie było oznaką, nazwijmy to: profesjonalizmu, za które proszę o lajkisrajki):
Całościowo ten cały zwierzyniec jołtubowy jest wybitny. No może poza podkastami z Noise, których nie jestem fanem, bo gadać to ja gadam, a nie słucham, ale ci to przynajmniej merytoryczni są i widać jakieś longi, a nie zajawki, jakby 3 minuty temu odkryli dany kierunek.
Ostatnio zmieniony 29-03-2026, 21:33 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
-
Hollowman
- w mackach Zła
Ta xdNihilSubSole pisze: ↑29-03-2026, 21:08Groźby gwałtu na córce i zakaz zbliżania? - takie ploty słyszałem. Mocne oskarżenia, latają jakieś kwity po necie? Byłoby grubo, nie dość, że naziol to jeszcze zwyrolOnly_True_Believers pisze: ↑29-03-2026, 21:04
pozer, śliski typ i do tego z wyrokiem za pedofilie ( było juz o tym pisane na forum)
Ostatnio się do Słyża dostawiał, nie wiem czy też nie dostał jakiejś grzywny.
https://www.facebook.com/share/p/19Tn5f ... tid=wwXIfr
-
NihilSubSole
- zaczyna szaleć
Wiadomo coś więcej o tych groźbach wobec dziecka? Chciałbym wiedzieć, z jakim zawodnikiem mamy do czynienia.
- tomekw48
- weteran forumowych bitew
Ja swoją przygodę z black metalem zacząłem właśnie od IX Equilibrium. To była moja pierwsza black metalowa płyta i bardzo mną wstrząsneła. Później poszła reszta. To najlepszy zespół BM w historii moim zdaniem.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Polska scena internetowa skupiona wokół metalu to specyficzne miejsce i mówiąc szczerze coraz rzadziej wchodzę z tego powodu na Facebooka. Ten northazarathe z tego co widzę w internecie jest jechany jako największe pośmiewiewisko. Czy słusznie? No moim zdaniem absolutnie nie. Ale trochę tak jest, że jest parę osób, które mają posłuch. Ktoś raz coś powie, a potem wszyscy klakierzy przytakują, przez co coraz trudniej o normalną dyskusję, jeśli nie podążą się za tłumem. Trochę nie na temat, ale gdzieś niedawno rzucił mi się w oczy wątek o najgorszych polskich tekstach w metalu. Jaki jest najbardziej żenujący zespół dzisiaj PL do pośmiania się w necie? Ano Dragon i ich teksty zostały wyróżnione jako szczególnie żenujące. Co jest dla mnie zabawne, bo na tle polskiego metalu akurat oni w tym aspekcie prezentują się całkiem przeciętnie i daleko do najgorszych. Ale wiadomo, Dragon wszystko co złe, beka z nich, więc trzeba ich wpleść. A te same osoby zachwycają się potem tekstami Gruzji, Odrazy itp. (nie uważam ich tekstów za złe, ale jeśli już wyśmiewamy linijki wyrwane z kontekstu, to te zespoły są skarbnicą takich).
Kilka lat temu na FB zbiorowo wszyscy próbowali udowodnić, że Vader to największy obciach jaki jest i nie wypada się do nich przyznawać (oczywiście Peter swoją aktywnością w sieci sobie nie pomagał). I tak co wejdę natrafiam na jakąś nową genialną teorię, w którą nagle mam wrażenie, że wierzą wszyscy, bo nie wypada się wyróżniać, by być lubianym
Ten northazarathe zwykły koleś. Nie moje klimaty, ale nagrywa profesjonalnie, ma z tego zajawkę, nikomu nie wadzi. Gdybym sugerował się tylko opiniami z FB, musiałbym mówić, że to największa zakała bez wiedzy itp.
A Noisecasty są okej, ale to też zależy które. Najfajniej jak są goście spoza redakcji. Np. ten o Coil był chyba moim ulubionym. Takich gości jak Dariusz Misiuna i Paweł Frelik zawsze fajnie posłuchać (jeden z nich był akurat w odcinku o C93), bo to skarbnica wiedzy i masa nieznanych anegdot. Ale fakt, niektóre z nich to są takie, że można posadzić tam przy stoliku któregoś z nas i też będzie ok. Ja ogólnie lubię słuchać innych opinii, więc tak jak nie lubię podcastów, tak akurat Noisecasty czasem w pracy włączę, a czasem nawet motywują mnie do odświeżenia płyt.
Trotzkiego też lubię czasem poczytać. Ma specyficzny styl pisania, ale jego porównania bywają trafne. Mam wrażenie, że u niego w komentarzach są bardziej ogarnięte osoby. A Maria jest jaki jest - nawet jak mówi rzeczy, z którymi się nie zgadzam, to chociaż z uśmiechem o tym mówi. Ale u niego z kolei publika pod materiałami bywa specyficzna.
Kilka lat temu na FB zbiorowo wszyscy próbowali udowodnić, że Vader to największy obciach jaki jest i nie wypada się do nich przyznawać (oczywiście Peter swoją aktywnością w sieci sobie nie pomagał). I tak co wejdę natrafiam na jakąś nową genialną teorię, w którą nagle mam wrażenie, że wierzą wszyscy, bo nie wypada się wyróżniać, by być lubianym
Ten northazarathe zwykły koleś. Nie moje klimaty, ale nagrywa profesjonalnie, ma z tego zajawkę, nikomu nie wadzi. Gdybym sugerował się tylko opiniami z FB, musiałbym mówić, że to największa zakała bez wiedzy itp.
A Noisecasty są okej, ale to też zależy które. Najfajniej jak są goście spoza redakcji. Np. ten o Coil był chyba moim ulubionym. Takich gości jak Dariusz Misiuna i Paweł Frelik zawsze fajnie posłuchać (jeden z nich był akurat w odcinku o C93), bo to skarbnica wiedzy i masa nieznanych anegdot. Ale fakt, niektóre z nich to są takie, że można posadzić tam przy stoliku któregoś z nas i też będzie ok. Ja ogólnie lubię słuchać innych opinii, więc tak jak nie lubię podcastów, tak akurat Noisecasty czasem w pracy włączę, a czasem nawet motywują mnie do odświeżenia płyt.
Trotzkiego też lubię czasem poczytać. Ma specyficzny styl pisania, ale jego porównania bywają trafne. Mam wrażenie, że u niego w komentarzach są bardziej ogarnięte osoby. A Maria jest jaki jest - nawet jak mówi rzeczy, z którymi się nie zgadzam, to chociaż z uśmiechem o tym mówi. Ale u niego z kolei publika pod materiałami bywa specyficzna.

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.