Pokój AA

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
backslifer
postuje jak opętany!

Re: Pokój AA

15-03-2026, 07:50

uglak pisze:
15-03-2026, 01:35
Spokojnie, piotraz po prostu poleciał paradygmatem psychoanalitycznym - nie wiedzieć czemu to nadal takie popularne, bo to podejście antynaukowe.
A co tu dokładnie jest antynaukowe? To, że ADHD czy asperger to bzdura (i to faktycznie jest antynaukowe) czy fakt, że często spierdolenie ma źródło w domu rodzinnym (czemu, wydaje mi się, ciężko zaprzeczyć)?
Awatar użytkownika
domeldoom
postuje jak opętany!

15-03-2026, 19:01

tomaszm pisze:
15-03-2026, 00:29
idę gdzieś gdzie nikt nie może mnie znaleźć i najczęściej z plecakiem browarów, wina ładuje się na ambone gdzieś pośrodku lasu.
Ja pierdolę, przerażająco podobnie miewałem.
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
Awatar użytkownika
domeldoom
postuje jak opętany!

15-03-2026, 19:05

tomaszm pisze:
14-03-2026, 23:13
... wśród terapeutów i jeden się śmiał że to jakiś wysyp z waszego środowiska.
Obstawiam, że całkiem niemały odsetek z nas słucha metalu bo nie mógł sobie z czymś poradzić, coś nie pasowało, nei grało, gnębiło.
Metal to hałas, koszmarne dźwięki, głośność, agresja - forma buntu, albo dojebania samemu sobie.
Szybciej, mocniej, agresywniej, głośniej.
To nieradzenie sobie znajdowało sobie ujście również w alkoholu.
To pewnie też i dlatego kombinacja uzależnienia i tej właśnie muzyki.
Ostatnio zmieniony 15-03-2026, 19:14 przez domeldoom, łącznie zmieniany 1 raz.
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
Awatar użytkownika
domeldoom
postuje jak opętany!

15-03-2026, 19:14

Kurwa, po 30 latach picia potem niemal 1,5 roku abstynencji i terapii otworzyłem swoją najgorszą szafę, z najgorszym demonem i wreszcie się postawiłem.
To 100% zasługi terapeutki, oczywiście sam to musiałem zrobić, ale bez niej bym nie drgnął z miejsca.
Jestem bardzo, bardzo rozemocjonowany dzisiaj.
Jeszcze trochę pracy przede mną i mam wątpliwości czy ściągać majtki całkowicie przez Wami, ale wreszcie poczułem ulgę.
Bez tego kroku nigdy bym nie zaczął żyć normalnie.
Rozliczyłem wszystkie elementy, które były moim powodem picia. \Oczywiście nie winie tego co było, bo piłem sam, z własnej woli, nie potrafiąc znaleźć innego sposobu, ale dzisiaj wyrzuciłem ostatniego trupa z szafy.
Jeszcze muszę ten gnój posprzątać, ale mam nadzieję, że to już koniec mojej udręki przynajmniej z tym związanej.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-03-2026, 19:38

W takim razie zyczę powodzenia w sprzątaniu i wytrwania w postanowieniu nie picia.
ODPOWIEDZ