MISOTHEIST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

MISOTHEIST

24-02-2026, 09:35

Obrazek
Nie ma tematu? Wydawało mi się, że kiedyś już zakładałem. Kocham wszystko co nagrali. Szczególnie "For the Glory of Your Redeemer" i "Vessels by Which the Devil Is Made Flesh". Ten specyficzny smutek i melodyka...dla mnie absolutnie wyjątkowy zespół.

Właśnie wychodzi kolejna płyta - "De Pinte". Jest w niej moc...

all the monsters will break your heart
atr
w mackach Zła

Re: MISOTHEIST

24-02-2026, 12:14

Po pierwszym albumie nie zakolegowaliśmy się z Misotheist. Jedynie Beast and Soil wypada bdb i wybija się na tle pozostałych dwóch kawałków. Kolejne dwa albumy to już zwyżka formy z naciskiem na For the Glory. Tak jak kolega Nicram wspomniał, umieją w smutne melodie.
Z nowym albumem się dopiero zaprzyjaźniam, czekam na pakę żeby puścić z czarnego placka. Ale już mogę powiedzieć, że jest bdb. Na czele z Kjetterdom i De Pinte.
Na żywo Misotheist prezentuje się jeszcze lepiej niż na wydawnictwach. Panowie złapali taki trans, że nie chciałem żeby ten występ się kończył.
Hjertet mitt slår i mørket
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

27-02-2026, 17:33

Leci nowa.
Potężna dosyć to płyta, przez dwa kawałki sporo gruzu i blast, w drugiej połowie zwolnienie, walec i owe "smutne melodie" o których wspominają panowie powyżej, choć są bardziej posępne niż smutne.
Zdecydowanie najbardziej dojrzały stuff w dyskografii Kråbøla.
Gdybym nie wiedział kto zacz, to wskazywałbym na islandzkie pochodzenie, występuje gęsto ten element szaleństwa rodem ze Svartidaudi czy wczesnego Misþyrming.
Baaardzo mocny strzał. :super:
Eksplozja ewakuowała ludzi przez okna
Awatar użytkownika
Lvcyferiusz
rozkręca się

01-03-2026, 07:40

Wjechało. Amor Fati spisało się na medal :twisted:

Obrazek
olgims
rasowy masterfulowicz

01-03-2026, 10:13

Powiem wam, że strasznie to jest jałowe, nudne i wtórne granie. Ten krabol ewidentnie nie umie w ciekawe kompozycje, wymienił wcześniejsze pseudo dysonanse wzorowane nawet nie na DsO (warsztat ma zbyt nikły żeby Francuzów podrabiać) ale na kolegach ze svartidaudi, na slodko-pierdzace melodyjkowanie przeplatane klasycznymi norweskimi tremolami. No już się do tej kapeli nie przekonam a próbowałem bo coś tam z Islandii nawet lubię a i z terratur wyszło trochę wydawnictw, które mam w kolekcji i wracam często!
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

01-03-2026, 16:37

Odpaliłem dziś, ale w połowie 2 numeru wymiękłem. To szumiące brzmienie jest tak irytujące, że nie da się tego słuchać.
PENIS METAL
Pelson
rasowy masterfulowicz

02-03-2026, 15:07

olgims pisze:
01-03-2026, 10:13
Powiem wam, że strasznie to jest jałowe, nudne i wtórne granie. Ten krabol ewidentnie nie umie w ciekawe kompozycje, wymienił wcześniejsze pseudo dysonanse wzorowane nawet nie na DsO (warsztat ma zbyt nikły żeby Francuzów podrabiać) ale na kolegach ze svartidaudi, na slodko-pierdzace melodyjkowanie przeplatane klasycznymi norweskimi tremolami. No już się do tej kapeli nie przekonam a próbowałem bo coś tam z Islandii nawet lubię a i z terratur wyszło trochę wydawnictw, które mam w kolekcji i wracam często!
AŻ TAK Ci nie podeszło?
Nie że się czepiam, tylko zadziwia mnie, że można tak mocno róznić się w ocenach tego samego materialu.
Żeby była jasność, De Pinte nie jest żadnym objawieniem, ale jak ktos lubi te norweskie melodyjki i nie słucha ich na okragło do porzygu, czyli tak jak ja, to dla takiego ktosia ten album jest wart wydania kasy.
Lepsza płyta Krabolowi wyszła niz poprzednia, bardziej urozmaicona, ciekawsza pomysłami i mniej monotonna. Tytułowy wałek-zaskoczenie, ale buja mną fajnie.

Jak Ci sie widzi Parfaxitas i Diabolus?
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

02-03-2026, 15:25

Poza debiutem z którego nic nie pamiętam pewnie był tak chujowy lub nijaki z płytę na płytę rosną. Przyjemnie mi się tego słucha. Nie ma tu jakieś ejakulacji niekontrolowanej ale płynie to przyjemnie.

Co do Diabolus Pelsonie no fajne te wszystkie wstawki religijne, ale to sztampa w chuj. Milion razy to słyszałem. Cała otoczka zresztą wali takim pseudo religijnym kiczem ze ciężko uwierzyć kto za projektem stoi. W religijne wstawki to np umi Funeral Mist gdzie nie jest to poddane pod śmieszność.

Pewnie będzie miało swoich odbiorców jest to nieźle wyprodukowane, zagrane prawidłowo ale dla mnie bez wyrazu.
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

02-03-2026, 17:16

Pelson pisze:
02-03-2026, 15:07
Jak Ci sie widzi Parfaxitas
Parfaxitas kosa! ciekawe czy to był jednorazowy strzał.
Eksplozja ewakuowała ludzi przez okna
ODPOWIEDZ