Tzo?
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Żwirek i Muchomorek
- postuje jak opętany!
Re: POlitykowanie
Przygody Batona na czarnym lądzie
-
olgims
- weteran forumowych bitew
No a kogo innego mógłby oglądać ciapaluga jak nie ziomków biorących kasę od ruskiego pana za dezinformację? 
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Taka gra słów.
- Żwirek i Muchomorek
- postuje jak opętany!
A, dobra, już rozumiem o co chodzi.
Zerknąłem co tam ten Tim ma do powiedzenia na jakiś interesujący mnie temat
i powiem tyle, że to są twarde narkotyki.
Przygody Batona na czarnym lądzie
- masterful
- Kontakt:
To jest bardzo dobry komentarz.

-
tabaluga
MAGA
- Hatefire
Żwirek i Muchomorek pisze: ↑28-01-2026, 09:04A, dobra, już rozumiem o co chodzi.

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
olgims
Ty serio musisz mieć jakiś zboczony fetysz bycia upokarzanym, to zaczyna być żenujące.
"Skandal z udziałem Tenet Media to ujawniona we wrześniu 2024 roku operacja wpływu, w ramach której rosyjska państwowa sieć medialna RT potajemnie finansowała amerykańską firmę medialną w celu szerzenia prorosyjskiej propagandy i wpływania na wybory prezydenckie w USA. Firma, działająca z Nashville w stanie Tennessee, otrzymała blisko 10 mln dolarów z Rosji.
Oto kluczowe szczegóły afery:
1. Na czym polegał mechanizm?
Tajne finansowanie: Amerykański Departament Sprawiedliwości (DOJ) postawił zarzuty dwójce pracowników RT (Kostiantyn Kalashnikov i Elena Afanasyeva), którzy mieli kierować operacją.
Tworzenie treści: Tenet Media publikowało tysiące filmów na YouTube, TikTok, Instagramie i X (dawniej Twitter), które, choć nie zawsze bezpośrednio wychwalały Rosję, koncentrowały się na polaryzacji amerykańskiego społeczeństwa, krytyce pomocy dla Ukrainy i promowaniu narracji zgodnych z interesami Kremla.
Wpływ na narrację: Rosyjscy agenci prosili o przygotowanie materiałów m.in. winiących USA i Ukrainę za zamach w Crocus City Hall w Moskwie w marcu 2024 r..
Ukrywanie źródeł: Założyciele Tenet Media kłamali, że ich fundatorem jest fikcyjny, zamożny inwestor o nazwisku "Eduard Grigoriann".
2. Kto jest zaangażowany?
Założyciele: Firmę założyli w 2022 roku kanadyjska komentatorka prawicowa Lauren Chen i jej mąż Liam Donovan. Chen, znana w sieci jako "Roaming Millennial", współpracowała wcześniej z RT.
Influencerzy: Tenet Media współpracowało z kilkoma znanymi, prawicowymi twórcami, m.in. Timem Poolem, Bennym Johnsonem, Dave'em Rubinem, Lauren Southern, Taylarem Hansenem i Mattem Christiansenem.
Reakcja twórców: Po ujawnieniu informacji, większość z nich (m.in. Pool i Johnson) oświadczyła, że byli "nieświadomymi ofiarami" (unwitting victims) i nie wiedzieli, że są finansowani przez Rosję.
3. Skala i skutki
Wynagrodzenia: Niektórzy komentatorzy mieli otrzymywać ogromne stawki, opiewające nawet na 400 000 dolarów miesięcznie za tworzenie kilku filmów tygodniowo.
Zasięgi: W ciągu niecałego roku działalności, kanał Tenet Media na YouTube zdobył ponad 16 milionów wyświetleń.
Zamknięcie: W następstwie aktu oskarżenia, YouTube usunął kanały Tenet Media oraz powiązane z nimi kanały Lauren Chen.
4. Kontekst polityczny
Skandal pokazał zmianę taktyki Rosji – zamiast używać głównie farm botów, postawiono na finansowanie autentycznych, popularnych influencerów w celu dotarcia do realnych odbiorców. Amerykańskie władze podkreśliły, że działania te miały na celu wywołanie chaosu i zwiększenie podziałów w USA. "
Teraz już możesz się powiesić
-
tabaluga
jak na razie udowodniłeś że tim był nieświadomą ofiarą rosji . chyba że masz dowody że było inczej ?
MAGA
-
olgims
na razie udowodniłem, że jesteś ruskim knypem rozsiewajacym tu notorycznie prymitywna propagandę i zasrywajacym swoimi zboczeniami całe forum.
-
tabaluga
https://niezalezna.pl/polityka/wybory/p ... cki/499106
na takiej samej zasadzie można udowodnić że PO jest finansowane z niemiec aby uprawiać tu niemiecką propagandę i dezinformacje
na takiej samej zasadzie można udowodnić że PO jest finansowane z niemiec aby uprawiać tu niemiecką propagandę i dezinformacje
MAGA
-
olgims
twój pro-ruski idol brał do 100tys baksow za odcinek rozpowszechniania bolszewickiej propagandy -
on przynajmniej zarobił z ruchania takich zdebilalych frajerów jak ty, ty kurwa robisz z siebie antypolska kurwę za darmo
ja pierdole jaki upadek
on przynajmniej zarobił z ruchania takich zdebilalych frajerów jak ty, ty kurwa robisz z siebie antypolska kurwę za darmo
ja pierdole jaki upadek
-
tabaluga
nie bardzo wiem dlaczego przeciętnemu obywatelowi usa ma zależeć na losie ukrainy czy polski i w jaki sposób tim pool się myli w pozostałych 99% kwestii które porusza na swoim kanale i nie mają nic wspólnego z propagandą rosji tylko dobrem USA
MAGA
-
olgims
nie bardzo wiem dlaczego przeciętny cebulak ciapaluga sra obca polityczna propaganda na polskim forum o muzyce? Nie bardzo wiem dlaczego ciapaluge tak bardzo obchodzi dobro USA? jesteś chłopie kolejnym ruskim trepem na forume, nic nowego, zostaniesz spłukany w kiblu jak poprzedni.
-
tabaluga
jestem obywatelem świata i interesuje mnie dobro całego świata a nie tylko czubek własnego nosa 
MAGA
-
olgims
ty jesteś co najwyżej zmanipulowanym kretynem, niczym więcej.
-
tabaluga
to zawsze lepiej niż brać jakieś grosze od pro-somalijskich komunistycznych władz MN za demolowanie miasta i atakowanie agentów wykonujących legalne czynności
Te same lewackie władze jednocześnie umożliwiły imigrantom wyprowadzenie setek milionów dolcow które poszły na wspieranie antyamerykańskich terrorystów w somalii.
MAGA
-
tabaluga
ty jesteś socjopatą ze spaczonym postrzeganiem dobra i zła , prawdy i fałszu próbującym mnie zmanipulowac
MAGA
-
olgims
Kompromituj się dalej w obronie ruskich i pedofilów 
- Hatefire