KREATOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: KREATOR
Jestem tak r-ny po tajski masache, że chyba zapodam sobie dzisiaj kolejną SMprzyjemność i udam się zaraz zobaczyć czy nowy Kreator jest w empiczu. Obawiam się, że będzie bo oni takie gówna to mają w dniu premiery.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Mają pewnie i w żabce bo to jest promowane na poziomie globalnym. A czytam tam i siam, że ludziom się podoba. Na zdrowie. Ja swoje staram się szanować.
- Ascetic
No nic teraz musi mi się podobać. Z naciskiem na musi. Biorąc pod uwagę cenę, choć z wiadomych względów staram się odnosić do cen. (wersja delux z koncertem z 2023 ale starym repertuarem to 118PLN)

Dobra. Żartowałem, pierniczki dla dziadków, książka Słomczyńskiego o Kaszubach co zamówiłem, też, dla mnie MM, dla żony nic, dla córki KRTR.

Dobra. Żartowałem, pierniczki dla dziadków, książka Słomczyńskiego o Kaszubach co zamówiłem, też, dla mnie MM, dla żony nic, dla córki KRTR.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Żułek
90złAscetic pisze: ↑17-01-2026, 19:10No nic teraz musi mi się podobać. Z naciskiem na musi. Biorąc pod uwagę cenę, choć z wiadomych względów staram się odnosić do cen. (wersja delux z koncertem z 2023 ale starym repertuarem to 118PLN)

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Ascetic
Zobaczymy po ile MGDTH będzie xDŻułek pisze: ↑17-01-2026, 19:2990złAscetic pisze: ↑17-01-2026, 19:10No nic teraz musi mi się podobać. Z naciskiem na musi. Biorąc pod uwagę cenę, choć z wiadomych względów staram się odnosić do cen. (wersja delux z koncertem z 2023 ale starym repertuarem to 118PLN)
Dobra. Żartowałem, pierniczki dla dziadków, książka Słomczyńskiego o Kaszubach co zamówiłem, też, dla mnie MM, dla żony nic, dla córki KRTR.![]()
![]()
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Żułek
52zł bodajże na knockout w pre-orderze zamówiłem 
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Hellion
- weteran forumowych bitew
Megadeth w Mystic po 59 złAscetic pisze: ↑17-01-2026, 19:31Zobaczymy po ile MGDTH będzie xDŻułek pisze: ↑17-01-2026, 19:2990złAscetic pisze: ↑17-01-2026, 19:10No nic teraz musi mi się podobać. Z naciskiem na musi. Biorąc pod uwagę cenę, choć z wiadomych względów staram się odnosić do cen. (wersja delux z koncertem z 2023 ale starym repertuarem to 118PLN)
Dobra. Żartowałem, pierniczki dla dziadków, książka Słomczyńskiego o Kaszubach co zamówiłem, też, dla mnie MM, dla żony nic, dla córki KRTR.![]()
![]()
- Ascetic
Przepłaciłeś. Lego’las kupił po 52. A ja pewnie w Empiku a może na premierowym odsłuchu kinowy po tyle po ile będzie, no chyba, że mnie nim odstręczą.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Hellion
- weteran forumowych bitew
No ale Mystic ma dostawę za free
Kreator kupiłem dzisiaj w Empiku z kuponem -20% i zapłaciłem 72 zł.
Ceny płyt są pojebane od jakiegoś czasu.
Nowy Immolation na Empik.com za 76 zł
W salonie będzie pewnie też za 90 zł jak wszystkie inne płyty z Nuclear Blast.
Acts of God w dniu premiery kupowałem za niecałe 50 zł, a Atonement za jakieś 36 - podrożało w chuj.
Kreator kupiłem dzisiaj w Empiku z kuponem -20% i zapłaciłem 72 zł.
Ceny płyt są pojebane od jakiegoś czasu.
Nowy Immolation na Empik.com za 76 zł
W salonie będzie pewnie też za 90 zł jak wszystkie inne płyty z Nuclear Blast.
Acts of God w dniu premiery kupowałem za niecałe 50 zł, a Atonement za jakieś 36 - podrożało w chuj.
- Ascetic
To mnie ojebali za 76,zkawałkiem mając premium
Brałem z salonu, nie wiem, czy miasto, salon, czy kierunek wiatru i to jaki ma się rozmiar buta nie ma też znaczenia. Właściwie nieważne. W mojej pierwszej wypowiedzi niedoklepało się słowo "nie". Właściwie wali mnie to jaka ta cena jest, ale też oczywiście zauważam odrealnienie cen i politykę> spada sprzedaż, jest jeszcze trochę tradycjonalistów, konserwatystów w tym zakresie, co ciągle kupują, to oni sfinansują ten brak sprzedaży. Bez względu na wzgląd, jak się kupuje 200-300 płyt w roku, w tym targając z zagramanicy, ze 100 książek, to zbierają się wymierne sumy na to coraz droższe hobby. Doliczając szmaty koncertowe, same koncerty, wyjazdy, przejazdy, noclegi to robi się zabawa dla panów po 40, 50-tce o raczej stabilnej sytuacji finansowej. Trochę współczuję młodzieży na kieszonkowym.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Żułek
kupowałem biletonga na koncert wiec wziełem przy okazji
- empir
- zahartowany metalizator
Słucham sobie drugi raz tego kreatorka i nie ma źle. Nie, żebym zaraz miał wydać na koncert ponad 3 stówki.
Może zawartość kreatora (klasycznego) w kreatorze jest mała ale potupać nóżką sobie można.
Może zawartość kreatora (klasycznego) w kreatorze jest mała ale potupać nóżką sobie można.
- Ascetic
- Major Zagłoba
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Trzeba było linka dać żeby się każdy pośmiał (:
- uglak
To nie jemu ojebali mieszkanie, a on się dalej nie nauczył, że się nie chwali w internetach, że właśnie jesteś bardzo daleko od swojego miejsca zamieszkania?
Guilty of being right
- hcpig
Przynajcie w końcu, że 'Outcast' i 'Endorama' to były bdb płyty.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Żułek
- empir
- zahartowany metalizator
płyty do Cause for Conflict >>>> płyty od Violent Revolution >>>>>>>>>>>>>>> Outcast i Endorama
- Żwirek i Muchomorek
- postuje jak opętany!
Prosz:
Płyta roku?
Bardzo mi się podoba nagonka na KREATOR, która zalewa ostatnio internet z każdej możliwej strony. Ej, no bo chyba nawet mnie tak nie jeb*li jak wydałem debiut UKĆ. Jest to zjawisko tak intensywne i niebywale solidarne, aż uznałem, że muszę się z tym zmierzyć, by przekonać się o co tyle krzyku.
Słyszałem single - wszystkie 4 sztuki. Bez żadnych silnych wrażeń zapoznałem się, lecz kiełkowało mi w głowie jedno pytanie - „O co tu chodzi? KREATOR chce być teraz ARCH ENEMY?”. Zupełnie to olałem. Mam to szczęście, że nigdy nie był to dla mnie TEN zespół. Owszem szanuję, mam płyty, które lubię oraz takie, których nigdy nie słyszałem. Długo wkręcony byłem w „Enemy Of God”, bardzo dobrze mi robił też „Phantom Antichrist”, a moim ulubionym albumem jest „Renewal”, i choć wiem, że ten krążek nie cieszy się dobrą opinią, to wcale mi to nie rzutuje na moją wobec niego sympatię.
Mimo, że lubiłem konkretne albumy z dyskografii tego niemieckiego giganta, to nigdy nie emocjonowałem się premierami kolejnych krążków. Nie słuchałem „Gods Of Violence” (poza jednym, mizernym singlem - „Satan Is Real”) ani „Hate Uber Alles”. Nigdy nie byłem też szalikowcem „Pleasure To Kill” czy „Endless Pain”, więc od strony gatunkowej czystości KREATOR w sumie był zawsze mi dość obojętny. Czytając bulwersy w internecie, zarzuty o zniszczenie i podeptanie własnej muzycznej tożsamości oraz splunięcie fanom w twarze uznałem, że to musi być kurde całkiem niezłe, a z pewnością przynajmniej interesujące.
„Krushers Of The World” to album, na którym próżno szukać nawiązań do korzeni zespołu i fani, którzy są z KREATOR od lat 80-tych mogą czuć się rozczarowani. W pełni to rozumiem. Myślę sobie jednak, że zespół już od wielu lat prezentował światu bardziej chwytliwe, okraszone melodią i przebojowymi aranżacjami podejście do thrash metalu, więc to co się tu dzieje, brzmi trochę jak przesunięcie kolejnych granic, tak konsekwentnie przesuwanych od wielu już lat. KREATOR umie w chwytające za serce przeboje, ale tu sięga po rozwiązania dość tanie i takie jakby skierowane do kogoś innego niż dotychczas, bo serwuje słodycz, od której aż mdli. Mamy dużą, wygłaskaną produkcję, tak wykręconą, że fani ostatniej płyty MACHINE HEAD powinni być zachwyceni. Mamy stadionowe refreny i melodyjki, które z łatwością zanucimy pod prysznicem czy przy krojeniu warzyw na sałatkę jarzynową. No ale mamy też sporo całkiem niezłych riffów i doskonałe bębny Ventora. Gość ma prawie 60 lat, a wciąż gra z niesamowitą energią i mocą. Szkoda, że Mille Petrozza jeszcze nie nagrał refrenów czystym wokalem - to by była już absolutna wisienka na torcie hehe. Za to zaśpiewał w dość klasycznym dla siebie stylu, i to całkiem nieźle. Na upartego da się znaleźć na tej płycie trochę pozytywów. Serio.
Podkreślę to raz jeszcze - nie jestem die hardem KREATOR, więc emocje związane z tym krążkiem niespecjalnie mnie ruszają. Gdyby nie ten cały bulwers, to po średnich singlach po prostu bym zignorował tę płytę, ale po tym co się dzieje w internecie zwyczajnie się nie dało się przejść obok „Krushers Of The World” obojętnie.
Płyta roku? Nie tym razem. Natomiast poziom zgnojenia z pewnością zostawi trwały ślad w historii zespołu.
Przygody Batona na czarnym lądzie