szkoda gadać
MYSTIC FESTIVAL 2026, Gdańsk, 3-6.06
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
longas
- rozkręca się
Re: MYSTIC FESTIVAL 2026, Gdańsk, 3-6.06
- Duban
- weteran forumowych bitew
Dramatyczne te mysticowe ogłoszenia. Cały czas to samo plus trochę okołometalowego stuffu. W zasadzie można obstawić pół lineupu na 2027.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Za darmo bym się poważnie zastanowił czy na takie nazwy pójść.

-
Panopticon
- w mackach Zła
Ja odpuszczam w przyszłym roku Mystic. Nie ma ani jednej nazwy, która by mnie ciągnęła do Gdańska jak było w latach 2022-2025.
-
mistrzsardu
- zahartowany metalizator
Bilet kupiony w ciemno.....
Celem życia nie jest przeżycie.
- Sybir
Otóż ja także - i nie płaczę.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
mistrzsardu
Ja trochę płaczę. Koncert Blood Incantation za 700zł 
- Sybir
Seeerio? 
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
mistrzsardu
Pewnie coś jeszcze znajdę, ale do entuzjazmu daleko....
- Sybir
W kajeciku już mam zapisanych 15-16 zespołów, które chcę zobaczyć na przyszłorocznej edycji, więc i Ty coś dla siebie znajdziesz.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zapowiada się, że w 2026 nie pośpiewam "I Got Erection" za TRBNEGROS'ami ani za innymi Norwegami, czy muzykami w Gdańsku.
W sensie na Mysticu nie pośpiewam, jak w 2025 razem z post-Hankiem. Bo mnie zwyczajnie oklapł po zapowiedziach, a Gdańsk-Sopot-Gdynia w okresie wakacyjnym to jednak tCure na Ołpenerku będzie.
Swoją drogą mam dalej w pamięci ten wykon, TRBNGR, najbardziej blekowego z blekowych NRGW-ów jak i "City of Satan", te rozpalone oczy milfetek, bo mil-fetki lubią jak dojrzali faceci, są rozpaleni, i do tego śpiewają ładnie, w trakcie rozpalenia av śpiewanka. No, reasumując. Zajebisty był to popołudzień, nie zapomnę go, wiadomokiedy. Milfetki co przyszły pośpiewać też.
Gorsza jakość, darcia ryja swojego nie słyszę, ale dalej stoi.
W sensie na Mysticu nie pośpiewam, jak w 2025 razem z post-Hankiem. Bo mnie zwyczajnie oklapł po zapowiedziach, a Gdańsk-Sopot-Gdynia w okresie wakacyjnym to jednak tCure na Ołpenerku będzie.
Swoją drogą mam dalej w pamięci ten wykon, TRBNGR, najbardziej blekowego z blekowych NRGW-ów jak i "City of Satan", te rozpalone oczy milfetek, bo mil-fetki lubią jak dojrzali faceci, są rozpaleni, i do tego śpiewają ładnie, w trakcie rozpalenia av śpiewanka. No, reasumując. Zajebisty był to popołudzień, nie zapomnę go, wiadomokiedy. Milfetki co przyszły pośpiewać też.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
-
Hellrocker
- w mackach Zła
Bylem troche ponad miesiac temu w Oslo na podwojnym koncercie TRNGR, w klubie Rockefeller, niezapomniane przezycie.Ascetic pisze: ↑14-12-2025, 20:26Zapowiada się, że w 2026 nie pośpiewam "I Got Erection" za TRBNEGROS'ami ani za innymi Norwegami, czy muzykami w Gdańsku.
- wonsz
bez Hanka, ani z płyt ani na żywo mi to zupełnie nie robi.
rzułf
- nagrobek
po paru harnasiach można się pobujać na koncercie ale najlepsze lata ten zespół ma już zdecydowanie dawno za sobą i nie chodzi tylko o wokalistę
- Lukass
Czas Mystica to w ogóle do bani, bo długi weekend, wszystko zawalone, wszędzie drogo. Ja oczywiście będę, ale dla mnie to łatwizna.
To oznacza jednak, że nasze drogi mogą się przeciąć na tym bardziej komercyjnym trójmiejskim feście. Bo jeszcze The Cure to mógłbym odpuścić. Nawet Ethel Cain mógłbym odpuścić. Ale Anny von H. to raczej nie odpuszczę. A The Afghan Wighs będzie miłym uzupełnieniem. Wspaniały się ten dzień zrobił. Zasłużone stare dziady plus (już) zasłużone młode baby. Niech tam już lepiej nic fajnego nie dorzucają, bo się zrobią konflikty.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Ascetic
Dla mnie też względna łatwizna, ale 2026 rok będzie szczególny, czas matury, rekrutacji na studia - szczególny jako dla ojca. 8 lat wspierania, bycia na wielu etapach życia córki*. 2026 to będzie jednak czas koncentracji i selekcjonowania. Czas na spięcie ładną klamrą tego wspólnego, wieloletniego wysiłku. Do tego nie ukrywam, że ten line-up nie jest na tyle mocny, aby wariować. Stety, niestety. Właściwie w kontekście wcześniejszego, to nawet i lepiej. Łatwiejsza decyzja.Lukass pisze: ↑15-12-2025, 20:49Czas Mystica to w ogóle do bani, bo długi weekend, wszystko zawalone, wszędzie drogo. Ja oczywiście będę, ale dla mnie to łatwizna.
To oznacza jednak, że nasze drogi mogą się przeciąć na tym bardziej komercyjnym trójmiejskim feście. Bo jeszcze The Cure to mógłbym odpuścić. Nawet Ethel Cain mógłbym odpuścić. Ale Anny von H. to raczej nie odpuszczę. A The Afghan Wighs będzie miłym uzupełnieniem. Wspaniały się ten dzień zrobił. Zasłużone stare dziady plus (już) zasłużone młode baby. Niech tam już lepiej nic fajnego nie dorzucają, bo się zrobią konflikty.
Z tytułu, że dla Młodej jak i dla mnie tCure to ważny zespół, tak sobie ustaliliśmy, że tego odpuścić nie wypada. Tym bardziej, że sam sobie dałem dyspensę na majowy piątek (dzień ustnych egzaminów maturalnych. Chyba, z tego co pamiętam języka polskiego.). Taki kompromis. Na Mystica dla mnie byłoby za dużo, tak wewnętrznie.
A i Afganów też z chęcią zobaczę.
*O tyle też istotne, że po tym okresie, planuję się wycofać w cień.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Lukass
Kumam, jakoś tam. Nie jestem ojcem dorastającej córki, ani żadnej, ale podobną relację widzę w swoim otoczeniu i też super to działa. Rozumiem zatem priorytety, dość oczywiste przecież. Świetne jest to, że taka relacja trwa w tym okresie buntu, ale i decyzja o wycofaniu się (zgaduję, że zajebiście trudna) jest chyba słuszna.Ascetic pisze: ↑15-12-2025, 20:58Dla mnie też względna łatwizna, ale 2026 rok będzie szczególny, czas matury, rekrutacji na studia - szczególny jako dla ojca. 8 lat wspierania, bycia na wielu etapach życia córki*. 2026 to będzie jednak czas koncentracji i selekcjonowania. Czas na spięcie ładną klamrą tego wspólnego, wieloletniego wysiłku. Do tego nie ukrywam, że ten line-up nie jest na tyle mocny, aby wariować. Stety, niestety. Właściwie w kontekście wcześniejszego, to nawet i lepiej. Łatwiejsza decyzja.
Z tytułu, że dla Młodej jak i dla mnie tCure to ważny zespół, tak sobie ustaliliśmy, że tego odpuścić nie wypada. Tym bardziej, że sam sobie dałem dyspensę na majowy piątek (dzień ustnych egzaminów maturalnych. Chyba, z tego co pamiętam języka polskiego.). Taki kompromis. Na Mystica dla mnie byłoby za dużo, tak wewnętrznie.
A i Afganów też z chęcią zobaczę.
*O tyle też istotne, że po tym okresie, planuję się wycofać w cień.
Dla mnie Mystic jest już wystarczający. The Gathering, Primordial, EHG, Acid King, GWyrd, plus wiele innych nazw "chętnie zobaczę". Wystarczy, a pewnie jeszcze coś dobrego dojdzie.
A na ołpenerku, jeśli okazja będzie, zbijemy sobie piątkę. Choć w tym tłumie to nie takie proste. Ten jeden dzień zapowiada się pięknie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Ascetic
Bunt? Nie. Tak podręcznikowa relacja, nie było szansy się poszarpać.
Wycofanie. Bardzo łatwa, wyczekiwana i naturalna kolej rzeczy.
GWyrd tego to mnie akurat szkoda. Acid King też. Mało tych szkód póki co.
Wycofanie. Bardzo łatwa, wyczekiwana i naturalna kolej rzeczy.
GWyrd tego to mnie akurat szkoda. Acid King też. Mało tych szkód póki co.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Lukass